И јас павлака немам воведено уште, а кисело млеко користам на бучен козјак. (сум дала и друго кога немало такво)
Mene na pedijatar mi kazaa bilo koe a najubavo e ako si vo moznost doma sama da go napravis. P.S.a kefir uste poubavo od kiselo mleko
А со што ги комбинирате тестенините? Освен со кисело млеко? Исто така ме интересира сирење несолено и урда од кога. И каде ги набавувате? тнх
Урда несолена купувам на Здравје Радово. Тестенините ги комбинирам со урда, кисело млеко, а еве баш денеска му направив макарони со јунешко месо, домат, пиперка, кромид и брокула. Урда воведов на 9 месеци, а сирење уште немам дадено.
Da te prasam stavas li himelajska sol vo kasata mojata ne mi jade zelencuk i se gadi od koga moze sol velat posle godinka.
Lele majka nemoj od Zdravje Radovo.Prijatel nas e vraboten tamu i vika,"ne kupuvajte nisto nase,ne prasuvajte zosto kako" ...Koristat od palmina mast pa na dalje...I nie za mesec dena ke pocneme urda ama sreka imame prijateli na selo pa od niv ke kupuvame.Ako ne mozes taka nekako da se snajdes,vidi po pazarive od nekoi babicki ili po prodavnicinjata za mlecni proizvodi na pr na Zeleno pazarce,sigurno ke najdes.Toa nekako mi e posigurna opcija otkolku od market.
Utre sakam proso ili palenta da probame.Kakva da zemam?Prosoto prethodno go natopuvate da otstoi ili kako?I so sto kombinirate?
@joy1 a prosoto go pokisnuvas prethodno nekoe vreme da otstoi? Taka citav negde ili greska sum,deka od mnogu citanje salata mi e u glavava
Се одлучив за Здравје Радово бидејќи гледам дека многу мајки таа им ја даваат на бебињата. Ако купам урда од човек кој не го познавам искрено шубе ќе ми биде. Некоја друга препорака? Мајки, ваши искуства?
Јас сеуште не сум вовела урда, а планирам наскоро. И мене ми ја фалеа на здравје радово, а и ја пробав, не е солена. Ајде чекаме некој друг да сподели свое искуство.
Јас купив (бидејќи сега скоро почнавме со урда) Осоговска несолена урда од Солета, еднаш земав да правам чизкејк па знаев дека имаат несолена Некако посигурно ми беше да почнам со урда, отколку со младо сирење, некако имам страв од бруцелози и такви болести. А планирам да почнам и домашна урда да правам, и така често купуваме домашно млеко. Сол не се дава до година, па ни хималајска, сол си е сол, тешка е за бубрезите на бебе. Ќе почекаме до годинка барем Инаку @PUPICA и палентата и просото мораш да ги свариш како што ти кажа Џој, отприлика на 100мл по една супена лажица, палентата се става откако ќе зоврие водата и уште 2 мин. ја мешаш и готова е. Од киснење нема потреба. Просо јас земав на Алнатура од Дм, но има и на Биокосмос, околу 120-130ден е, но не ми текнува колкава количина бидејќи ги префрлам во тегла (би требало да се 300г). Палента земав на Даверт, и таа е отприлика иста цена, за 500г.
Јас од Дм го κупувам пρосото на Алнатуρа, и палентата исто ставам 150 мл.вода со две супени лажици неполни го ваρам 20,25 мин го цедам, и блендиρам пρосото пρетходно го мијам со вода палентата иста пρоцедуρа, само побρзо ваρење и не се мие пρед ваρење ...
Cejlonskiot cimet go stavate vo site ovosni kasicki ili samo so jabolce?Pretpostavuvam i toj kako i drugite novi namirnici sto gi voveduvame,treba da go testirame 3-5 dena?