Ги немаше овие на Хип, а баш вакви барав и мислев сум си ги замислила. А Холе производи каде има? @Kitten а каде ги купуваш? Кај делот за здрава храна во ДМ. @kukla21 е таму не загледав. Ај утре пак.
Утре ке воведам глутен, купив овесни и гриз, планирам да почнам со овесни за доручек. Сакам да ве прашам сега на почеток дали само еден оброк да има со глутен? Јас купив и ноќни каши со глутен па како да давам? Фалаа
Нема врска тоа дека не си давала. Синко вода немаше вкусено додека не почнав со дохрана, па од прв момент пие многу. Сега само вика шеше или ода и го надигнува сам
Vaka znaci sakav da prasham dali moze od kompir da povraka? Nekako nemozam da se sredam so rucekot pak povrati ama znaci koga rucame kompir samo
Може да повраќа, не му одговара. Големиов од спанаќ така ми повраќаше, па престанав да му давам. После тоа дури на три години пак му дадов, немаше реакција. Младо несолено кравјо сирење од пастеризирано млеко. Штом воведеш млечни производи.
Јас давав крем сирење АБЦ и несолена изварка (урда што ја викаат во Скопје), имав домашна, додека да наполни година, а после дадов обично кравјо сирење, па мешано и на крај овчо. Ако имаш свои луѓе, најубаво од нив. По маркетиве не знам кое е најубаво. Моцарела може да се дава, иако некаде читав дека е после година. Јас не сум дала, чат пат земам за мафини и пица, ама ретко ја користиме. Сирење земаме домашно овчо од Галичник, а мешано купува мм од продавничка за сирење, мислам дека е мавровско, ама не сум сигурна.
За почеток најдобро ти е урда несолена да му даваш или како опција има едно Свежи Сир на Збрегов или Виндија. Овие две можеш од сам старт на давање кисело млечни производи да почнеш. По 10 месеци можеш и малку АБЦ да почнеш зашто во АБЦ има сол.
Мајки од колку месеци почнавте да давате кашички? Купечки или дома правевте? Со што се почнува прво? Ви благодарам од напред
Пишав дека не знам дали има по маркети вакво сирење, оти кравјо не јадеме. Јас давав несолена изварка на почеток, тоа е нешто слично како урдата, само што се прави од млеко. Урдата се прави од остатоци од сирење. @JoyJoy ти дала предлог Свежи сир на Збрегов или Виндија, јас тие не сум ги купувала.
Гриз варам со вода, а отпосле додавам АД. Во осми месец воведов глутен, а на 8,5 месеци почнав да воведувам млечни производи. Какао уште немам дадено