Купив амарант, сакам да им дадам. Само се вари така и по колку количински ставате? Дали смее да се меша пример амарант со просо или ориз?
Јас искрено го мешам. Мене ужасно ми мириса и искрено јас не би го каснала кога варам просо ставам по една мала лажичка амарант така не се осеќа. Можеби грешам не знам ама така чист малава не ми го јаде
Имам дадено од кашичките со јагода, а вака не. Има од екстра фунги мислам се викаше фирмата органски замрзнати па се мислам од тие да купам да му дадам да проба.
Амарант,киноа и хељда како спремате,се мешаат едно со друго? Се киснат како просото? За мисиркино знам читав низ темава ама да не се навраќам,од каде земате,какво,како се спрема и со што го комбинирате?
Можеш да ги комбинираш но да не биде количина повеќе од една супена лажица (неварени). Јас секогаш сум ги варела во поголема количина вода и откакое се сварат вишокот вода го процедувам. Според мене највеќе одговараат со овошје, некои хељдата ја користат и во манџички. За киснење не сум сигурна, никогаш не сум ги киснела.
Супер се тие јас ги земам. Ама јагоди не сум дала и нема да дадам сега.Здравје, кога ќе излезат . Досега немал алергија на ништо,ама ми рекоа да ограничам сепак со алергени заради дерматитот @kukla21
И мојава има проблем со дерматит,ќе почекам додека излезат нашите(кај мајка) После алергијата со осанитот некако со страв воведувам нови намирници. Не е страшно ако сега не проба јагода @kukla21
Па не им треба кузнај колку, откако ќе зоврие водата мислам уште најмногу 15 минути... Одамна не сум варела, за ова бебе уште не сум почнала со нив
Почнав со дохрана на 4 полни месеци, пробавме по 3 дена јаболко, морков и банана, ме интересира треба сите дозволени намирници да ги испробам по 3 дена т.е цел месец да бидеме на пробување на вкусови па после да воведам цел оброк?
Педијатарот рече после две три недели од кога ке почне да пробува, може да се воведе цел оброк како доручек, така јас направив
Vaka prvo koga nosat svezo meso vo vero koj denovi konkretno za telesko? Drugo sakam da go izbegnam kompirot bar nekoj den planiram 3-4 Dena. Sto da davam za rucek samo oriz li na primer oriz so karfiol go mapraviv vcera poveke na karfiol so kromidce ne mi go sakashe. Denes ke dadam oriz so brokula... Dali moze i sto moze novo da se vovede... Na 7 mi mart pravime 7
@duffi имаш ли дадено мед на бебуш? Мојава само во Плазма има пробано, мајка ми и дала А не ни знаев дека има мед во Плазмата. Ако немаш, кога планираш да даваш?