Др.рече бело на старт и така давав. Мм ми спомна за цело инаку уште само бело ќе си давав Ај од утре и вратче ќе дадам
Што има у кокошкин врат ма Пилешко јас не сум дала, но давам нели зајче, домашно и од старт го давам цело, само изнутрици и глава не Каква убава супа имаш од копаните ти само суво месо даваш
Се шалев за вратчето Јас зајче до сега не сум дала. Единствено тоа нејадам,ми се гади,не би можела да ја наранам. кога ќе почне сама да јаде ќе и дадам
Јас па бело не давам, суво е. Домашно, купечко, исто ми се фаќа. Месо со коска секогаш е посочно и повкусно, давај копанчиња слободно.
7 i nekoj den sme leka, grashok boranija od koga bea.... I dali davate sokovi sakam da pocnam so sokce nesto bekutan cajceto i voda ne mi saka. Kolku tecnost osven cicanje samo na mleko i dva obroka sme primaat vashite mali. Ili kolku treba da primaat
Јак алерген е смоквата, внимавај со неа. Јас уште немам дадено. Здравје кога ќе излезат. Внимавај со неа. Нудам само вода, пие по 50-60мл, многу ретко повеќе. Сум понудила и сок ама не сака да душне и мило ми е што е така. Знам да му исцедам портокал лимон ама и од тоа по неколку голтки поминува.
7+ дадов, првин зајче, па телешко проба бебе мое Грашак и боранија дадов 7+, леќа 8+. Ич вода не пиеше бебе до 1г или едвај 10мл неделно, цице му беше доволно, проблем со столица немаше. Чај едвај понудив, за сок сум против, нема бебе потреба од дуење меше со шеќер. Сам пропи вода по годината и веќе без проблем си пие. @duffi смоква? Кај прочита
@duffi i @emkaemka vi blagodaram na odgovorite ke probam grashok i boranija poleka poleka sledno sokce sakav svezo cedeno da probam ama moze i ke pocekam se mislam uste... Nego @duffi so smokvava si me zameala ke ja razbudev malava aj sto tri pati si go procitav postov ama so komentarot na @emkaemka veke se iznasmeav slatko srcki ste ubav den na dvete
Јас 6+ почнав со двете и фазата на адаптација кон цврста храна беше брза и лесна. Многу подобро одколку кoга почнав кај 5ти.
Одлуката е индивидуална. Рекламите на продуктите се тие... може ако реши човек. Не гледав причина да кратам млекце во таа возраст. Мешињата на двете со кои покасно почнав беа далеку поспремни од првото со кое малку порано почнав.
Сзо вика меѓу 4 до 6. За бебе што убаво напредува на млекце, нема потреба дохрана. Ако му фалат калории на бебе (не сака млеко или има голем раст) се препорачува порано. Јас чекав 6. Ќе јаде цел живот. Зошто брзање?