Мамички гледам на Hipp има кашички 4+ што се Baby first pap i уште една ноќна.Ние сме 4 месеци и една недела и почнавме со вкусови па ме интересира дали може да воведам нешто од нив,кога и како или рано ни е уште???
Jas sum protiv gotovi kasicki(isklucok nekogas ako sme na gosti,izlezeni i sl) a vo tvojov slucaj ic ne bi dala.Epten ste na pocetok na dohrana a nekako I mnogu rano ste pocnale?! No,ti si gi znaes pricinite,odlukata e tvoja. Site tie gotovi kasicki mozes doma da gi podgotvis.Sledi go forumov,mnogu moze da se nauci a ima I preubava grupa na FB Zdrava hrana za nase bebe.
Со дохрана почнавме по препорака на педијатарот,до сега му имам дадено јаболче и морковче,дома припремени.Планирам се дома да му готвам,бидејќи од овошје и зелечук имам скоро све домашно.А тие на Hipp што ги видов незз како да објаснам што се,не се во теглички,туку во кутии оние како чоколино-медолино,би требало и на тој начин да се приготвуваат.Со вода-млеко.
Внимавај со baby first pap.Мн деца пројавиа алергија на неа.И нова намирница се дава три дена по ред па тогаш преминуваш на друга.Па тек потоа правиш комбинација.
@tincemajmunce ete @joy1 ti doobjasni.Ti loso se izrazi za kasite,ustvari kutiite.I jas vo pocetok zemav na Nestle I Hipp orizovi snegulki ili kako veke se vikaa,ama od forumov nekako zakluciv deka meleniot oriz na Sonceva dolina e daleku podobar
Не ни планирав сега засега да му дадам.Само реков да прашам да видам искуства.Имам домашни нерскани јаболка,моркови,сливи,сега засега тоа па после планирам да воведам круша,банана.Па после ќе ве барам за совет да видам што смеам ново да воведам.Има пробано јаболко и морков и супер ги прифати.
И ние имавме κутија First pap(поκлон го добивме) и не му дадов,пρичина,мнегативни исκуства со истиот пρоизвод. А и зошто да му давам пρашаци,κога фино можам свежо да му зготвам и бебе да јаде. Κашичκи давам,но само од овошје κое не ни е достапно свежо,пρ.пρасκа,κајсија.
Majki zaclenete se vo Zdrava hrana za nase bebe na FB,ako veke ne ste dosega.Navistina preubava grupa,od iskustva,recepti,"zimnici" za bebinja,razgovori so nutricionisti...
E па супер,тогаш се читаме наредниот месец на оваа тема пак,да ви досадувам.А можам овде кај нас во Монтенегро да го најдам тој ориз што го кажувате мелен на сончева долина.Ти од каде земаш?
Мајки сеуште не сум вовела праска и кајсија имаме и домашни кајсии компот и ги чекам да излезат новите преблаги се и сливи исто имам домашни,си викам да воведам а од друга страна па читам доста алергени се некои,дури на 7 месеци ги воведуваат синко сеуште има дерматит на неколку места веќе 3 месец се мачиме со тоа што мислите да ги воведам или сепак да почекам??? тенк ју лејдис
Мајки до кога им ја блендиравте храната на вашите бебиња? Син ми има 9 месеци и ако не е добро изблендирано или ако има зрнца не сака да јаде. И палента и гриз и просото, се му блендирам....
Слива можеш да даваш. Мене ми ги стопираа кајсијата и праската баш поради дермитот.Но иако не ги давав 15 дена,нема промени на кожата .Значи алергична е на нешто сосема трето.Јас сабајле и дадов кајсија на хипп. Ти одлучи си како е најдобро Едино ако е компотот мн зашекерен не би го дала.И јас едвај чекам свежи да излезат.
Mila slivi jademe ama muabetot mi bese deka cekam svezi slivi,imame vo dvor I kajsii I krusi I modri slivi togas ke vovedam kajsii prvo pa pokasno praski have a nice day
Zemav vcera na Vitalia i doma go zacitav gledam vika moze da sodrzi tragi na gluten,soja i jatkasti plodovi ...ne znam dali da go dadam?!