Женски едбо прашање. Малата ми е 6+од 5 месеци почнав со пробување вкусови и веќе 2 недели јадеме цела јаша од 150 гр. Е сеа откако ќе ја изеде кашата уште е гладна и и давам прво вода ама сака плус и да цица. Кога може да воведам и втор оброк
Ако сака да јаде повеќе давај и поголем оброк. Околу 200г за таа возраст е ок штом има интерес. Не и крати.
Додека стигнам на педијатар бебе 8 ќе наполни. Да не ми е касно на 8 да воведам втор оброк? Сега сме 7ипол, претежно јаде цела кашичка, некогаш дури и голема јаде. Мислам дека и 180мл млеко веќе му е малце. Инаку од млечни производи, се почнува со кравјото така?
Од мај што зимам за нас и за бебињата. Веро , промес, локална месара... ништо посебно , ништо органско.
Како што читам тука сите бебиња на таа возраст јадат толку. Сега се повеќе ќе биде активно , ќе троши и нема да става толку на килажа.
А некој совет за белка во исхрана... како да почнам по колку да почнам... за 2 дена правиме 1 година па се надевам со белката ке почни и жолчката да ја јади. Еве до сега ронка жолчка нема каснато..
Јас случајно дадов кифла со јајце, па да речам дека така ја воведов. Но цела белка во оброк не му ја дадов во старт, туку првин четвртина, па по 2-3дена пола, па по 2-3дена цела белка. И бебе мое едвај јадеше жолчка, одма ја сеќаше и плукаше, но сега обожава оброк со јајце Имаш на Хип и Лино. Бебе мое само тие на Лино ги сака, Хип се доста благи и ги плука
Сите бисквити имаат шеќер, и најскапите и најевтините. Сите ги пробавме. Кај нас Лино се покажаа како "најпосакувани", Хипп изгледа ѝ беа многу тврди. Понекогаш давам дури од обичните на сестра ѝ.
8ipol месеци ми е малиот..сакам да прашам за: -јајце како кога на кој начин воведовте? -давате ли леб и на кој начин? -млечни производи?