Ste zemale li od misirkinite gradi od vero za bebushi? Kakvo i od kade moze da se najde nesoleno sirenje ?
Сум дала и од веро и од кам и од промес и од локална месара. Моцарела е младо несолено сирење и го има секаде.
Ај помош не можам да се снајдам. Малата има 8 месеци и 1 нед, од сабајле појма немам шо да и давам за јадење освен кашичка хип. Ако сум дома и варам гриз или палента, ама баба и не можи такви раб д прет. Шо да и давам за јадење а да не е кашичка. И веќе јади пасирано јадење са и напрам супа незз шо.
Има многу голем избор на житарки во кутија кои се едноставни се прават со вода, можеш да додадеш овошје во нив, јас често за доручек блендирам овошје и го мешам со јогурт, многу го сака така. Исто овесни снегулки со јогуртче е супер доручек.
Имам некоја каша на Хип ноќна со ванила, дали смеам да ја дадам? Не знам од кога смее ванила? Исто,сакам да почнам да и правам домашно пудингче со ванила,ад млеко,овошје, дали смее на 8+? Гледав и некои пудинзи на Нестле со гриз и бисквити, може да давам веќе? @emkaemka или @kukla21 Мислам вие имате правено домашен пудинг, да ми дадете рецепт, може?
Женски како го сптемате амарантот? Пишува 40 мин дс де вари 3:1 сооднос ама за 5 мин се упи цела вода и се залепи. Дали додавате вода при варењето
Мамички како го спремате просото? Купив просо на биокосмос го варев 25 минути прво одма ја упи водата па доставав уште два пати и на крај го изблендирав у комбинација со банана ама пак имаше некои мали зрнца кои малиов не ги сака и почнува да ми се дави. Каде грешам? Како да направам каша без да има било какви зрнца?
Пудинзите јас ги воведов 12+ и домашниот го дадов 12+. Така како што викаш не знам како и ќе искочи пудинг Ванилата и таа ја дадов 12+, ипак ќе ја дадаш како екстракт, па не ми иде на бебе од 8м. Воведи уште малку какао, урми веќе и можеш, па со ориз/просо, млеко ќе имаш топ пудингче за бебе А рецептот за домашен пудинг е овој.. Спојлер: Пудин за бебе Домашен пудинг за бебе 250 мл млеко за една жолчка и лажица нишесте. 200 мл млеко на оган да зоврие, а остатокот го матам со жолчката, со вилушка, и после го додавам нишестето да се измеша убаво да нема грутки (млекото да биде ладно). А во млекото на оган што е, може да ставите урми, или кафеав шеќер или било што друго за засладување, освен мед, медот се додава кога ќе биде готов пудингот и оладен барем на телесна температура. Кога ќе зоврие млекото, малку додаваме во смесата со жолчка со постојано матење, да се „навикне“ жолчката на топлото, па после се истура целата смеса во тенџерчето каде што се вари пудингот, со постојано мешање, додека да се згусне, па се трга од оган и се остава да се олади. И толку. Може и со вода, ама не е исто на вкус, но на моево не му пречи. Јас не запазувам сооднос, ставам пример 2лаж амарант и тенџерчето го полнам убаво вода, варам на тивко додека не омекне, па во цедалка, во блендер, овошјето, блендам и ете кашата
jas zemav proso od kam market go stavam vo voda otprilika i go varam 20 minuti neli zrnoto raspukuva i ne i go blendiram gledam deka saka da dzvaka toa sepak od deteto zavisi. Nema da mozes a da nema zrnca togas ako ti se davi ne go davaj ete golemiot den denes od se se davi takvo e deteto kaj nego od bebe se morase da e sovrsheno blendirano malava pa ne jade ako e mazno mora da I'ma tekstura.
2лаж просо, некои 400мл вода да речеме и 500мл нека се, вариш на тивко, баш Биокосмос, а и на ДМ имаш полупреработено, па за најмногу 20мин е готово, буквално се распаѓа. Лично мене тоа на ДМ поубаво ми се вари, да не речам побрзо
Јас ова го викам пудинг за моето додека беше како твојата. Гриз, ад и какао и банана. Некогаш додавам и бисквити. Омилено му беше.
А од млечни производи со што почнавте? Сакам од утре да му воведам, скоро па 8сме и ме интересира со што ги комбинирате. Исто и за овесните снегулки дали од некоја посебна фирма земате
Мамички ај ве молам кажете ми предлози што им давате на вашите малечки за вечера. Педијатарот ни кажа да воведеме и вечера ама немам никаква идеја што би можела да давам. Инаку малиот е 7 месеци и немаме воведено глутен.