Палента, просо, имаш на хипп, холе... каши без глутен плус овошје ќе додадеш. Можеш и млеко твое или АД да додадеш
mleko,jogurt nesoleno sirenje pavlaka, site onie frutolino, cokolino..... Sto se rastvaraat so mleko .... Samo neznam I jas so sto da pocnam. Jas zemav edna kutija lino so zitarki nekoj heljda.... I na kutijata pishuva mlecen obrok pa ke si pocekam
Јас додавам АД, а кога ќе воведеш млечни и глутен ќе ти биде полесно ќе имаш повеќе избор. Јас не давав за вечера млечен оброк се додека не воведов млечни производи тогаш и прв пат му додадов и АД.
5+ сме, почнав да воведувам вкусови, гледам бебе има интерес за храна, колку треба да биде оброкот на почеток, бидејќи моево бебо отвара усте на секоја следна лажичка, да не го прејадам се плашам
Мамички ај кажете ми што може да воведам за 1 недела полниме 7 месеци и ќе треба и 2 оброк да дадам. Е сеа кога ќе воведам втор оброк дали првиот останува 200 гр и втората кашичка колку треба да биде? Дали да воведам глутен и со што е најдобро да го баправам тоа
Да, и ручекот ќе ти биде количински колку доручекот. Некоја зеленчукова каша со зеленчуци кои можат за таа возраст: компир, сладок компир, тиква, кромид, зелена пиперка, цвекло, морков, а може и мевце. Глутен воведи насабајле, најдобро со овес или спелта.
Јас житарици не давав по 3 дена, зашто да даде реакција од глутен треба да пројде подолг период, да речеме неколку месеци. Количината колку да биде најадена Обично една супена лажица од сите житарици варам.
Ste gi probale li holle kutiite ne kashite za kutiite me interesira za podgotvuvanje na obrok i vashe mislenje ? Gledam gi ima vo zegin i kade na drugo mesto moze da se najdat. Citav na fb pa me I teresira. Zatoa sto sum gi koristela samo na lino
Јас просото и овесот ги користам... Овесот има чуден мирис, ама му го ставам во каши и не се буни, а просото си го јаде многу До сега од Зегин ги имам купувано, на друго место не знам каде ги има.