@kukla21 nemame zapcinja Bev zemav adaptirano, bebe griz zemav ovesni snegulki, i nokna na holle. kako bi mozela da gi napravam ovesnite i grizot so add. Ili grizot so voda da go pravam. Pa ke probuvam ke vidam denovive. Od koga beshe taranata i kus kus kinoata?
Овесни со Ад немам давано. Гризот го вариш во вода и на крај додаваш мерица Ад. Сме пишувале назад на темата. Тарана ако е без јајце ( посна) можеш да даваш. Киноата е без глутен ама немам давано. Кус кус содржи глутен ама исто не го користам.
@duffi grizot pogust so voda da go napravam i prashak ad da stavam ili da go napravam kako mleko? leleeee kako tele se osekam pa ne sum pravela de ete za prvoto sum go davala posle godinkata za so obicno mleko ova sega se mi e haos Inaku ovesni so ad gledam vo bebe gotvac go ima nekako mi se dopadna pa ke go probam. Vcera se naoruzav so kashi pa uste da vidam od Kade so sto da pocnam ke ve gnavam malku so ad ama ne sum pravela zatoa si prashuvam
Дали откако воведе АД за млечниот оброк, бебушот продолжи со мајчино? 7+ сме, воведов јогурт, следно планирам кисело млеко... А абц сир кога смее?
Majki utre bebinjata ke pravat 5 meseca i ke pocnam so kashi,sto moze da se dava vo 5 mesec osven jabolko, krusha,banana i morkov.
Го варам по густ гризот со вода , бидејќи го ставам во блендер и таѓу секако ми се разводнува. Инаку откако ќе се свари, го тргнувам од рингла, ставам мерица Ад прашак и размешувам.
Јас ставам 200 мл вода и кога ќе зоврие 2 лажици гриз и откако ќе се згудне го тргам од рингла. После ставам банана и пасирам заедно и бебка лапка со сласт душа мајкина
Мамички имам неколку прашања ( бебе има 7 месеци) 1. Како го спремате телешкото месо дали го варите и го замрзнувате може ли така? 2. Млечни производи од кога почнавте да давате, дали може сега да воведам абц сир и со што го комбинирате ако може? 3. Дали може да давам пиперки и на кој начин? 4. Кажете ми неколку идеи за вечера што ги спремате ( сеуште немаме воведено глутен) 5. Од каде купувате ориз и каков ( дали давате обичен или мелен)? Фалаа ви многу однапред
Смееш и млечни. Цвекло , карфиол ,вишна, цреша, дуња. Телешкото свежо го замрзнувам на парчиња соодветни по големина за малото и варам скоро секој ден по потреба. Овде има искуства на мајки кои го замрзнуваат сварено. Тоа ќе споделат они. Јас сум дома па не ми е тешко секој ден да варам свежо. Плус и за нас не мрзнам веќе сварено. Млечни од 7+ , јогурт и кисело прво. Нешто покасно отсолував и сирење. АБЦ дадов со полни 10 мислам може и нешто покасно. Не беше воодушевен. Тек сега на 13+ го јаде. Пиперка 7+ исто дадов. Ставам неколку тркалца во мевцето додека се вари, му дава убав шмек. Вечера без глутен палента и кисело млеко, банана со палента. На 7+ слободно почни и со него штом веќе имате и вечера. Ориз му спремам обичен како за нас. Кочански.
Прашање:дали давате џиџи бебе бисквити добри ли се? како го давате јајцето, почнувате со жолчка 1/8 но како реално двоите толкунајверојатно од око...трето прашање ми е за просото на кој начин го подготвувате од каде набавувате?
Од толку бисквити не баш Џиџи, преблаги се. Лино, Хип, Лобело. Жолчката во суштина треба да се воведе постепено. Не е битно дали ќе биде 1/8, па 1/4, туку само да наголемуваш за да стасаш до цел. Просо варено со вода, лупено од Биокосмос.
da ama sakav so mleko ad inaku vaka da jas za golemiot go pravam so obicno mleko I top izlaga samo neznam kako da iskombiniram ad voda I griz ama ke probam po gorniot recept.
Ajde Eden sovet ke go pisham tuka oti e povrzan so ishrana. Vaka imame pojadok vo 9:00 ili 9 I nesto neli kako ke stane bebe. Posle gledam 14:30-15;00 da ruca Sega vecera davam +- okolu 17:00 ili 17:30 Sega mislam deka edna of pricinite sto site nokni kashi ili so molenje ili ne gi saka poradi sto ne e gladna Nekako mnogu mi se zbieni vremenaki. Ama zaspivame ona nokno spienje vo 19 pa nema moznost da ja ranam pokasno. A izmegu rucek i spienjeto I'ma cicanje za zaspivanje. Dali da go simnam rucekot oklu 12-13 pa da imam vreme za vecera kako ste vie so voveduvanjeto na tretiot obrok. Ili e mala a jas ja forsiram Sega na 7 mi 8 ke pravi