А чекате да се олади гризот пред да ставите ад? Бидејќи препорачано е на макс 50 да се раствора. @eli25 мене пореално ми е кога сама реагира компанијата, него никогаш ништо да немало. Чисто сумљам.
Koga vovedovte vtor obrok i na koj nacin? Isto maliot e 6 i pol meseci i ima eden obrok odsabajle okolu 8 i pol 9 mala kasicka ja jade. No drugarka moja na nejzinoto bebe sto e 5 i pol meseci mu dava golema kasicka. Moeto e na doenje nejzinoto na AD od pocetok. Koga treba da pocnam da mu davam golema ili samiot ke si pokaze?
Па ако сака поголема давај. Колку сака толку. Мојот тој период јадеше не повеќе од 150г, макс 200. После месец дена од прв воведов ручек. Веднаш цел оброк. Колку сака толку.
и на страната на Дм имаат објавено , а јас и имам давано https://www.dm.de/unternehmen/medie...braucherinformation-rr-babylove-c1320656.html
Ама пишува само таа линија со рок на траење до 2020. Јас имам една од јагода со рок до 2019. Незнам дали и за таа важи истото за да ја вратам.
мене би ми било шубе , шознам. Јас не не памтам што рок беа оно јас имав последно пред месец останато уште околу 5/6 од babylove и поеќе си играше со нив лизнуваше не ни јадеше салам .
А да ме упатиш малку и за кисело млеко сакам од утре да дадам. Со шо може имам палента и гриз воведено. Дали важи истото правило по 3 дена нова намирница. И колку да ставам од к млеко домашно ми е
Можеш палента со кисело млеко, двопек, леб ако даваш. Во манџа со ориз и спанаќ исто можеш. Јас од прилика ставам 2-3 лажици.
Не. Не давав јас по 3 дена. На почетокот давав така, после давав нова намирница со веќе воведени ама не по 3 дена.
Исто како Скорпија. Само дадов, без давање три дена. Прво со спанаќ и ориз во ручекот. После најчесто со вечера. Прво дробено со двопек или палента, после лепче. Исто и само ориз сварен и кисело сака мојот.
Мамички малата сега ќе полни 7 месеци јаде кашички но кога правам со ад не сака а со кравјо млеко нема никаков проблем... кажете ми дали имате искуство со давање на кравјото млеко наместо ад. Ја дојам но сакам да ја одбијам па дали може да и давам да пие млеко кравјо? И од кога воведовте јогурт и кисело млеко и на кој начин?
Пред некој ден го слушав Сајковски на тв баш емисијата беше за кравјо млеко и кажа дека ставот на педијатрите е секој што може финансиски да си дозволи ад до минимум две години а најдобро до три да даваме на децата. Кравјото млеко било многу јако и детскиот организам не бил способен да искористи ништо од добрите работи што ги содржи кравјото млеко па така одма се исфрлале преку изметот. Проблемот е што денес многу малку можеме да си дозволиме да даваме ад до таа возраст.