Мајки, шо одите на работа, како прете со ручекот, од вечер го спремате или сабајлето па после само да се стопли. Незз како да прам, а да е спрема свекрвами нема да се снајди, па да пишам на чист клај ова клај она... Како е најпаметно можи од вечер сварено нареден ден само да се пасира?
ako go cuva svekrva ti napisi i list so ishrana za cela nedela nisto strasno bar taze podgotveno jas taka pravev za sinko sega taka ke pravam I za malava. Znaci sto ke Kade za pojadok sto za rucek sto za vecera cela nedela taka i to ke imas plan I za tebe i za nea. posle Eden mesec od prviot obrok ide vtor obrok
Јас планирам на сабајле да одделувам работи на посебно место. На пример во едно пластично ќе ставам јаболко и точна мерка на некоја житарка и ќе пишам доручек. Во друго пластично ќе ставам компирче, морковче, мевце замрзнато (таман ќе се одмрзне до ручек) кромидче и ќе пишам ручек. И ќе треба само да се свари. Така ем ќе знам што ми јаде детето ем тазе ќе биде. И јас сум се мрштела на вчерашното јадење на мајка ми
Ај да те прашам за месо... Малата 9 месеци јаде пасирано, ама месо не можи да го џвакаат, имам пробано и на ептен ситни посебно пилешко домашно, го врти во уста и ко мастика си го прет, како да е го прам полесно да го јади? Јади месо ама блендирано да е А зеленчук пасиран.
Синчето ми има 3 год и ден денес телешкото го јаде блендирано, а пилешкото на ептен ситни парченца... така да се зависи од детето
Не се замарај, ние и зеленчукот го јадеме блендиран а исто сме 9 месеци. Ама па си викам нели храна се џвака со заби а ние немаме сеуште ни едно запче па така да супер сме ххахаха инаку и мојава исто месото мора да е скрос изблендирано инаку добива нагони за повраќање. Ќе го прегорам блендерот некој ден од што го оставам по 10мин да врти
Одредени беа повлечени,како мерка претпазливост. Читав дека имало одредена состојка за која не биле сигурни дека ќе издржи до тој рок,зт ги повлекуваат. Како и да е јас давам,од таа не сум дала(што ја повлекоа)други си давам.
Pogore prashuvav za griz moram da kazam izedeno so slast griz so voda gusto napraveno razredeno so malku ad i banana pola. Taka da super kombinacija
Мајки молам за совет какво пилешко им давате на бебињата домашно или купечко ? Најдов домашни млади петлиња преку една пријателка, ако ги порачам денес, утре можат да ги заколат исчистат и да ги добијам но некои велат купечките биле посигурни проверени од ветеринари... Незнам што да правам дали да порачам домашни или да купам готови ?
Јас купувам домашни пилиња, од мои луѓе и давам од нив. Ама се случувало да немам и да дадам купечко, не гледам ништо страшно во тоа ако е повремено. Штом можеш да најдеш домашни, давај слободно, подобро е домашното секако.
I jas sum poveke za domasno koga mozes da najdes I kupeckoto ne gledam nisto strasno ako se dava povremeno
Јас најчесто со ориз, морков Го варам цело околу еден час да омекне па го лупам и го додавам во кашичка