Ми треба совет за воведување риба... Дали ако ја купам свежа може да ја замрзнам па да ја давам на два пати? Неможам да се сетам како правев со големата ќерка, шубе ми е замрзнато да давам, ама ваљда тазе риба нема штета и така истата недела ќе биде изедена.
7+ со мевце во комбинација. Често го варам телешкото и за нас и за малото со сос од домат домашен или ако имам свеж го блендирам и го ставам да вари. Многу е вкусно.
Јас не би тарана и овошје. Каква би била комбинацијата, тоа никако не ставам во уста. Подобро почекај да воведеш. Дај и , таман сте со месеци чинам. @Minnie-e јас давам повремено овчо сирење домашно. Јас многу го сакам ако е направено убаво, без мирис. Па давам и на малиот после годинка. Не дека се утепува јадејќи ама колку едно парче на неколку дена ќе апне. Консултирај сепак педијатар колку количински смееш да даваш за почеток.
A so sto da dadam k.mleko jogurt ? Leleeee abe za nikade sum ne mi raboti mozok ☺️ dajte nekoj idei za vecera mlecno ona kupenite kashi prashok ne mi gi saka maka macam za vecera pa zatoa sakav mlecno nesto jogurt k.mleko ....
Кај моето секогаш минува дробено кисело млеко со двопек на почеток, сега леб. Со ориз , со спанаќ, со палента. Не мора да е за вечера кога ќе воведуваш. Овесни со јогурт и банана , како овошен јогурт.
Не повеќе од час. Додека не омекне убаво. Ако се вари повеќе, постаро е. Со се како и останатото месо. Зеленчук, батат, компир, ориз...
Dajte predlog za kombinacija so urda. Me interesira dali imate redosled na davanje hrana, dorucek,rucek, vecera, uzina. Na kolku casovi rastojanie im davate? Nie sme 10 meseci i bidejki sme nejadaci nekogas ne gledam na casovi, bitno mi e da apnuva po nesto.
Да имаме распоред на јадење. Пред да станеме накај 6:30-7 часот цица па во 9 има доручек, во 12 ч. цица, потоа накај 13ч. може да му дадам овошје, бисквитка или смоки, 15ч. ручек, 18ч. вечера и во 20:30 цица и на спиење
И кај моето е слично. Гледам да му запазам ред и некогаш кско машина се осеќам. Не јаде и мојот секогаш количински убаво ама кочку апне апне. 9 доручек 11-12 ужина Околу 15 ручек 18 -19 вечера 20 млеко и кревет
Нашиот ред е вака отприлика: 8 Доручек 11 измолзено мајчино млеко 14 ручек 17 млеко 19-20 вечера Околу 21 се успива Сакам да му давам и ужинка од полни 10, што давате за ужина?
Овошје, некоја кифла, Хумана пудинг , Лино смоки. После годинка почнав и Монте, Барни, животинско. Тоа главно. Што ми се наоѓа дома, а мислам дека е соодветно за него давам.
Мојов урда и сирење нејќе да смисли така што не можам тука да ти помогнам (а кисело млеко обожава, па најди му нзс). Редот ни е : 05.30-06.00- млеко (мм му дава пред да се спрема да оди на работа) 09-09.30- доручек 12.30-13.00- ручек 16.30-17.00- ужинка е сега, до пред некој ден млеко беше 19.00-19.30- вечера 21.00- 9 во кревет 23.00-23.30- млеко @sweet.november Ужинка до сега сум дала бисквитки со млеко, хумана пудингче, купечко овошно јогуртче (од крикри најдов демек без конзерванси блабла), па изблендирано овошје со јогурт/кисело млеко, чисто кисело млекце. И јоголино од нестле чоколадно дадов еднаш ама кога го лизнав мајкоооо благоо ептен, па ќе размислам дали да давам или не е страшно еднаш неделно..му ја мислам уште..
Naj Najcesto ovosna kasicka davam. Moze ovosen jogurt, biskviti. Koga ne saka zalazuvam so nekoja smokicka