Месо од петел од колку месеци се дава? И дали за почеток е подобро да се даде белото месо или може и од копанчето? Лебче, смоки давате? Купив лино, децава и цело пакетче да им давам би го изеле. Јас се чудам. Исто по колки гр отприлика треба да јадат на 8 месеци? Аронија по колку зрна се става?
7+ давај го ,,цел,, петел, значи местото од секаде. Од копаните вари супа, исчепкај мевцето, понатака додавај и жолчка/јајце, топ ручече Леб, смоки кога ќе воведеш глутен. Аронија по 2-3зрна е доволно да ставаш во каша и внимавај може да направи запек. Количина не знам, над 200г јадел бебе мое сигурно
Фала @emkaemka на одговорот. Јас баш мислев само белото месо треба за почеток, искрено јас тоа не го јадам многу ми е суво, а петелов домашен селски, свекор ми в недела ќе го прави па ај да пробаат децава. Со грамажава малава јади 200 и и е таман ама затоа брат и бара повеќе, јас не знам ова мое дете уста да затвори. Се му е убаво особено телешко кога е на мени.
Како ќе го спремаш петлето? И ја имам петле домашно, му се канам за спремање. Како давате супа на бебе??? Многу течно некако.
Колку сака да јаде, нека јаде, ама баш никогаш не сум го ограничувала бебе мое. Ставам повеќе фиде, може и малку просо + двопек и искача густо, плус ако ставаш и жолчка/јајце и тоа дава густина. Таман работа со тие бебешките лажички да се раниме со течна супа, па 24ч ќе треба да срка
@TeddyGrey ја погоди домаќинкава. Свекор ми ќе го прави, исчисти, среди, претпоставувам некоја манџа сака да прави, а остатокот несварениот дел ќе го замрзнам за децава и ќе го варам по потреба.
Претходно сварено, само го додавам у блендер. Обично ми искача повеќе супа отколку што јаде, уствари не ни можам да направам точно колку јаде, а сакам јајцето цело да го изеде, па затоа не го мешам во супата.
Не сум вовела, а го мислам и ја. Сакам да и дадам деновиве. Потпечен со лукче. 8+ сме. Мислам дека може.
Јас мислев да ѝ го додадам во некоја од кашите за ручек. Дава некој кремаст вкус модриот патлиџан, ние ептен го јадеме. Даваш печено? Јас сѐ готвам на пареа или варам. Може треба да пробам и печено.
Па не сум дала печено до сега, ама и јас многу го сакам модриот патлиџан, па да напраам за сите. А има разлика печено/варено. Тиква сум дала печена да проба, ама претежно и ја варам.
Дадов домашен на 7+, имав замрзнато. Една коцка само, за кремавост во кашичката. Инаку често печам кромид и лук за во кашичките и многу поубаво ги јаде така. И генерално кога имам време или печам и за нас, и печам секаков тип зеленчук.
Ke ve moalm ako moze sovet od pooskusni.denes vtor den probuvashe krusha i izede 85g.moze e mnogu ova ,ama placeshe Koga go prekinav i mu dadov kolku so saka. sega posle kolku vreme mleko treba da dadam