Батат/сладок компир ставај по некое кругче и ќе бидат благуњави. Но со брокула, карфиол не мешај, гадно ќе испадне. Маслиново, путер, кромид ставаш? Јас овие крај на 6ти почеток на 7ми ги дадов.
Пробав со кромид и маслиново, не ми успеа. Ми останува уште со путер, ќе пробам и со сладок компир. Не мислев да давам, зашто не го јадеме ни ние ама очигледно ќе морам да го заблажам зеленчуков
И моето не сакаше, ама го засака со маслиново сварен зеленчукот и 2 тркалца батат, го јаде и уште бара.
Риба каква давате, ми рече матичен бела,ама нзз оф која да давам? Печена ја давате, комбинација со што?
I moite bebinja se 5+ jas dadov jabolko, krusha,tikva,morkov,kompir,sliva i banana.jas po dva dena voveduvav nov vkus deka dve i ne ni ostanuvashe za tret den.isto i jas sum so eden kup nejasni raboti i nesigurna vo se dali pravilno pravam.denes izedoa edna cela tegla od malite i posle ne znaev mleko koga treba da dadam.
Почнав со пастрмка. Набрзо дадов лосос. Сега најмногу давам ципура.Или на пареа или печена ( со лук ,магдонос , лимон и маслинов).Печена е повкусна . Со компир, , зеленчук... Како јадеш ти, така и за него
После недела дена пауза од телешко месо, вчера пробав со купечка на Хип со телешко, дека е поубаво мазно испасирана. Пак се гадеше после пола каша. За малце не поврати, само последното залче го врати и се гадеше. Со петлето не прави вака. Други каши и пасирани јаде, само телешково го враќа. Чаре?
Од кога може да се даваат гумени бомбони? Срам ми е да прашам ама во парк три дечиња помали по неколку месеци од моето јадат гумени бомбони и кога мајката го понуди моето реков не, а сакаше малата. Некако ептен како за задавување ми личат тие. На фемина даваме здраво ама во паркот се тоа или чипс јадат па се чувствувам како од марс падната. Знам дека е попаметно да не давам ама ете да знам од кога би можело да се даде. Децата се над 18+, моето е 23+.
Со што комбинираш. Пробај компир, морков,тиквичка(некое тркалце), малку кромид,лук и гледај потечно да е, додавај во блендираното од водата кај што си варела. Инаку и јас планирам да почнам. Да наполни бар 5.Се гледа веќе не и стига само цице. Докторката одобри после пет полни и вели со зеленчук, па тоа ќе биде изгледа. Или за ориз си мислам прво, баш неутрално ми е тоа.
Баш така, читаш тука се здраво а излегуваш и се нездраво гледаш јадат. Од една гумена бомбона ништо нема да му е, секако дека нема секој ден да даваш. Моево проба некаде пред две години,секако брат му му даде . Ама ни побара пак, ни пак купуваме. Баш гледав некој донашни гумени бомбони, ако успеам да направам. Со овошје.
Така и и давам, што знам дека ќе го јаде. Она го јаде ама и се гади и знак прашалник е дали ќе го поврати.
Незнам баш.дали е скокот во развој пред пет месеца, ама не спие, бара нон стоп да цица, ноќе врзуваше 4 5сата сега се буди нон стоп.Како и да е, за некој ден полни пет па ќе почнам со вкусови со одобрение на педијатар секако.Плус ни падна и железото малку.
Маслиново масло може од веднаш да се става во зеленчуковите каши, нели? Какво користите, на која фирма?