А доколку се почнува прво со зеленчук, од што може каши да се прават?Кога ќе почнам би сакала прво со зеленчукови каши.
Еве го списокот од апликацијата Бебе готвач, за 6+. Мене матичната ми рече карфиол, брокула да не давам на почеток на дохрана, дека се потешки за варење.
Како ќе знам дека беба е спремна за парченца? Јади и среда и корки,печени компири,значи зеленлукот може печен на парчина да го јаде,мевцето да го мелам и да го давам? Овошје си грицка а едвај овошна минува наутро. Како да не сака блендирано се што е парче сака да држе сама и јади.
Околу годинка почнав од се ова. Хумана пудинг мислам му имав понудено и порано. Кога очајнички сакав да јаде нешто. Околу годинката почнав да ги давам за ужинка почесто Хумана, Нестле, Монте. Овошни баш и не сака. Има еден Кри кри Кидс не е лош составот. Мојот не е по блашкото многу. Домашен уште не сум дала. Се планирам да варам и заборавам.
Мајки какво сирење, јогурт и кисело млеко давате и со што ги комбинирате? И на кој начин го давате цвеклото? Малиот е 8 месеци па сакам да ги воведам овие работи.
jas mnogu go sakav bitolskoto ama Sega za bebe bucen kozjak super go prifati a i nekako pishuva preporacano od zdruzenie na padijatri pa se prelazav da go zemam i ubavo pominavme. Cveklo Sega varam pa ke pisham kako pominavme. Vprocem onie koj davaat cveklo kolku vreme se pravi i realno kolku e hranlivo vaka vareno. Jas sum davala vo sok svezo za golemiot i super e vaka vareno Sega za malovo se reshiv. Ama nekako sum skeptik.
Mojata kerkicka ima 7 meseci pred eden mesec i davav kasicki ama mi dobi cvrsta stolica i imase mnogy maka po 3-4 dena ne izvrsuvase i ja prekinav sega e na mleko i mlecni kasicki nezz sto da pravam
Цвеклото не чекај да омекне целосно. Туку само малку да биде обварено. Така задржува поголем дел хранливи состојки. Давај пробиотик. Ќе се регулира. Форсирај слива за доручек, авокадо, нешто што протерува.
@duffi fala na sovet za sleden pat ke znam. Jas varev moze nad 30 min. Super ja izede cveklo jabolko ovesni
Вие што немате домашно овошје,нешо посебно го третирате купечкото(јаболки, круши,тоа што има сега) Замрзнато кога давате пр.вишни ги варите или? Сакам да почнам вака да спремам,до сега давав купечки овошни дека немам домашно овошје,зеленчук правам ама претходно покиснувам во сода.
Некогаш го киснам 15мин во сода, не секогаш. Го мијам убаво, го лупам подлабоко . Не варам замрзнато, дирекно ставам во блендер. Не го третирам овошјето.