Пашкант воведов на 6+ го ставав како зачин по неколку тркалца во зеленчукова каша. И јас почнав со вкусови од неполни 5 месеци. Воведував и овошје и зеленчук. Кога веќе имаше оброк од 6 м му давав еден ден овошје еден зеленчук. Мислам нема врска тоа дека ако дадеш прво овошје нема да ти јаде зеленчук.
Drugarki..koga vovedovte mlecni proizvodi? Kakvi se najdobri da im davame na bebinjata... Ne znam kade mozam da procitam ako ima nekoja predlog neka pise.. Kiselo mleko, jogurt, kefir, pavlaka, sirenje, kaskaval,urda kakvi da zemam na koj proizvoditel?
Исти случај сме, сакам да те прашам каква тиквичка пробавте? Ме буни дали се работи за тиквица или тиква? Која кога се воведува?
Проба на 6 ама уште не сака баш. Еве 9 е и планирам убаво да почне да јаде. Инаку највеќе ги фалат бучен козјак, но мојот педијатар на своето му дава баланс така што мислам нема штета. Ама ете, бучен се најдобри. Мојот не го сакаше к.млеко а битолското еднаш му дадов да проба и само отвараше уста Сирењето треба да биде полномасно и несол3но, само не знам како се отсолува, исто и урдата
Тиквичка од младите зелените дадов, ни течна ни погуста ја сака.Кај мене во календар за сега ја пишува и тиквата онаа портокаловата во овошје, така да можеш и таква и таква.
Млечни производи воведов на 8,5 месеци. Прво почнав со јогурт, кисело млеко, моцарела. Купувам на суташ и алпско.
Млечни воведов 8+. Т.е. за сега само кисело млеко и путер. Зимам од Млеко од нашата фарма. Побарај ги на фб. Одлични производи домашни, доставуваат до врата во стаклени амбалажи. Јас презадоволна. Почнав со к.млеко Бучен козјак ама не ми го сакаше дека киселко па со банана маскирав, а ова другово е преубаво. Планирам сега и урда несолена.
Исто и мојава само зеленчук сака. А почнав комбинирано ( морков, јаболко, брокула..) Овошје сабајле со сила
Bev na pedijatar so malava i pred 1 nedela napolni 4 meseci i ni rece da pocnime so dohrana pocnav so sokce od jabolko pa kako da prodolzam posle kasicki koga i kolku pati na den i po kolku moze sovet...?
Majki od koe proso mu davate na bebinjata,jas zemav edno na vitalia ama sega gledam pisuva sodrzi tragi od gluten i jatkasti plodovi,koe drugo dq go zemam ne sakam od toa da im dadam inaku 6 meseca se bebinjata
Пашканатот и го дадов во комбинација со морков и јаболко. Првиот ден 2 крукчиња, вториот и третиот повеќе. Само него го воведов мешано. Инаку мојава ич не сака солени каши. Еве втор ден ја пробувам компир ама не бива. Мора 3 пати да и дадам за да го сметам воведен? @lavica82 Пченката ја комбинирам со се што имам воведено. И оризот на Хипп исто. Неутрални се и одговараат и со благо и со солено.
Не само што не сака, туку има нагон за повраќање.Од 3-4 лажички не сака повеќе.Како што ги обожаваше капките од лажичка, сега затвора уста уште кога ќе ја види.Итрица една.Сета надеж ми е во овошните .