@happygirl добри се и едните и другите. Земам зависно што планирам да јаде. Различни комбинации имат .
@Minnie 1 @Tukituki Ве означувам бидејќи вие ми одговоривте во другата тема ама не е соодветно таму да продолжам. За готовите кашички прашав. Од една страна нели владее мислењето дека домашното е подобро. Ама од друга страна пак не знаеш што се можеш да купиш на пазар, а кашичките и плодовите од кои се прават се строго регулурани. И во повеќето случаи е подобро купечка каша за која е гарантирано органска отколку прскано овошје. Идеално би било домашна каша од домашна градина. Ама не планирам покрај улогата мајка да станувам и градинарка Сега за сега ми е битно да е проверено. Или домашно сп домашни плодови што може да се најде. Акп не купечко. Па понатаму коа ќе имаме прави обрпци нормално дека ќе спремам дома разновидно
Женички бебе е 8+. Грашок дадов ручка сп месо е сеа боранија леќа дали може да давам? Што др можам да воведам во 8ми и несолено сирење од кое земате и сликце ако може. Фала ви
Zeni pomoz nz kako pocetok pocnavme so dohrana ama kolku pati na den da davam kasi od hip i davam sega za sega jabolko imam dadeno
На нас ни рекоа еден оброк на ден,со ручек да се почне. Останатите оброци нормално млеко ќе му даваш. Една недела со еден вкус секој ден во отприлика исто време. Почни со 2-3 лажички,утредента зголеми на 3-4 и така секој ден зголемувај помалку. Следната недела воведи друг вкус. На нас ни рекоа со зеленчук да почнеме,ама може и со јаболко.
По месец дена од прв оброк ќе воведеш втор. По месец дена од втор ќе воведеш трет. И така ќе стасате до 3 оброци. Не брзај. Секако цел живот ќе јаде.
Јас еве 1 месец ја пробувам, па уште до прв не сме стигнале. Кога јаде цел оброк кога ич. Само детето ќе ти покаже кога е спремно. Потоа кога ќе воведеш прв по 1 месец ќе воведеш втор па по месец од вториот и 3. Па ужинки и така.
Dobro falavi poveke domasni kasicki im pravite od sto kako?izvinete sakam poveke da se zapoznaa so ova kako sto..
Jas grashokot go blendiram koja vozrast znaci eve nepolni 9 meseci grashok,boranija,leka, kompir,morkov tikvicka pashkanat kromid luk brokula, spanjak, karfiol oriz piperka Proso ovesni palenta jabolko krusha sliva banana tarana palenta Jogurt k.mleko mocarela Frutolino keksolino hipp holle so ad mleko mesham i ovoshje cveklo jas samo domashno esnas dadov kipecko. Iskreno malava mi e smeshki jade rucek kolku I se jade i zatvara usta togas i najdovme metod stavam mandza vo lazicka crpkam banana i lapa li lapa ne ocekuvav deka vaka ke ranam dete ama pa ne mi se frla osobeno so mevce kashite.
А зш цела недела па ти у 1 месец ќе воведеш само 4 Намирници. Немој морков да даваш цела недела огромен запек ќе створиш кај бебе