Zosto site doktori porazlicno kazuvat? I na mene mi maticna kaza deka nema potreba od voveduvanje po 3 dena, ama jas taka pravam. I neki drugi raboti jas pravam kako mislam deka je najdobro, citam tuka i po tome se po najveke vodim.
@happygirl по 3 дена дадов само првите неколку намирници. После продолжив со 2 дена. Ако има некоја реакција ќе покаже веднаш. Сега излегува сезонски се, па убав период е за започнување. Месо дадов крај на 6ти . Жолчка подоцна. Од овој аспект би дала и нешто порано. Пример крај на 7ми. Интензивно растат и им треба железо.
@happygirl јас дали првите 3 намирници по 3 дена ги давав, после по 2 дена. Исто ко @duffi би ти напишала и јас.
Јас само на почеток неколку намирници ги давав по 3 дена. Сега по 2 дена. Првиот чисто, другиот со веќе воведени.
Не се препорачува ама јас почнав по малце да ставам деновиве, не знам ни дали го осеќа. Три зрнца едвај ставам. Поубаво го јаде. Ама не и ставам секој ден, кога ќе ми текне. 9 + сме.
Путер стави или зејтинче. Јас путер од 5,5 давам затоа што потешко какаше од кашите се разбира по препорака на доктор
Ништо не се три зрна сол. Со компирот барем путерче иначе не верувам дека така би го јадел пасиран со вода. Тешко на бебињава е работава, бљак
Јас од понеделник здравје планирам да почнам да му давам вкусови, прво со морков, земав готова каша на Холе. Како да ја затоплам пред да му дадам на бебо? Дали може 3 дена да давам од таа каша, нормално да стои во фрижидер? Првин ќе вадам од тегличката тоа што ќе му го давам, останатото нека стои за утредента.
Пишува на кашичките,се топли или во микробранова или сад со топла вода. Јас во вода ја топлам. Инаку една кашичка максимум два дена давам, т е. пишува да се стопли дел само,а останатото во фрижидер,па утредента да се искористи.
А зошто да топлиш? Освен ако е зеленчук приготвен непосредно пред јадење, топло никогаш не сум давала. Готови каши давав директно од фрижидер, евентуално да ги оставам на собна температура да постојат, ама и тоа ептен ретко. Нема потреба од затоплување, навистина.