Јас користам памучни, можам да ги перам на вриење, тие мушаместите и го иритираат вратот, кога и да и ги ставам има црвенило, инаку се попрактични.
А дали со истата цуцла со која што пие млеко, или треба друга цуцла. Рано ни е за овие каши, но да си знам
Јас имам гумено и се преродив .. Ниту перам веќе лигувчиња, ниту пеглам. Особено сега кога почна да јаде кашички.
Do sega imam dadeno od ovosje: jabolko, banana, krusa, praska, kajsija, sliva; od zelencuk: kompir, morkov, brokula i utre planiram karfiol. Oriz i pcenka, kasi na Hipp kombiniram. So mozam slednoto da vovedem? 6+ sme
Imam dadeno i tikvicka, zaboraviv. Tikva kupecka kasa? Sega gi nema, duri na esen e sezona. Proso od kade? Moze toj od KAM ili e podobat toj na BioCosmos?
Просо од био космос од ДМ давам, а тиква кашичка од хипп. Баш денес за ручек и давав си ја излапка без проблем. Туку јас имам друг проблем. Бебка моја повеќе ги сака купечките каши од домашните. А 100 пати мене ми се повкусни домашните. Не знам во што е проблемот.
Здраво Досега на бебо дадов морков, компир и тиквичка. Утре планирам брокула. Пашканат и кромид по колку тркалца ставате на почеток во кашите? Сакам да ги дадам и нив. Дали после да продолжам со овошните каши или да дадам ориз (каков?), просо и пченка?
Едно мало тркалце пашканат сосема доволно за мала количина каша, он е со јак вкус. Кромид зависи отприлика ставам, две три тркалца празни, зависи и колкав е кромидот. Дај и овошје, можеш и најизменично, еден ден овошје еден зеленчук, помешано со различна житарка. Ориз прво пробав со Хип ама не го сакаше, давам од нашиот.
А за прв пат кога ќе давам ориз/пченка/просо, да ги дадам само нив или да ги мешам со нешто (и со што може да се мешаат)? Како се припремаат житарките, во кој сооднос со водата? Сигурно пишува и на кутиите, ама уште не сум купила.
И тоа што викаш. Ама во домашните и ставам и просо и други житарки и баш сакав да ди јаде домашни. Битно нешто нека јаде.
Чисти ги немам давано, мешав со веќе воведено. Ориз како за нас варам 3:1, просо ставам колку една лажица во најголемото ѓезве заливам вода и чекам да ја ,,испие,, . Инаку инстант од око. Ставав 1-2 големи лажици од кутијата и залевав вода зависи колку густо сакам да е. Си пробала да мешаш купечка со домашна житарка? Може ќе упали.
Абе само што ќе го види теглето одма уста отвара, а штом го види чиничето во кое и давам домашна каша ја зачепува устата и не ни пробувс некогаш. Како знае мајмунче мало.