Може сум грешка ама мислам дека на таа од даверт пишуваше 9 минути. Имам и ново пакување ќе проверам. За нас кога правам од таа со бебето, во зелено пакување, толку, околу 2-3 мин.ама на неа пишува инстант.
Охх, стварно незнам Леона, и јас ја имам таа на Даверт но бидејќи ми е префрлена во тегла ја имам фрлено кесичката. Но гледам дека брзо згуснува и ја тргам од рингла зашто ако ја оставам подолго ми загорува на дното (и покрај тоа што мешам цело време).
И јас палентата не ја готвам долго 6-7 мин можеби и помалκу,иаκо на κутијта пишува да се меша 2мин. Јас водата ја топлам на понисκа темпеρатуρа и κаκо што κажа Леона,во топла вода ја ставам палентата и ја ваρам на тивκо со постепено мешање и не ми загоρува.
Majki, koga pocnuvavte so dohrana, na pr.pocnavam tri dena so jabolce pa posle koga pocnuvam so sekoja sledna namirnica i nea 3 dena sama ili ako nema reakcija moze vtoriot den da ja pomesam prvata i vtorata namirnica?..i taka natamu so slednite...se podgotvuvam za dohrana pa da se doinformiram, sekako ste poiskusni...
Мајки дали има посебна палента за бебиња? Која е најдобра? @Artemida81 јас лично давам чисто прв ден а втор веке мешам со воведена намирница. Многу ми е 3 дена да јаде иста храна. И така мојата не јаде количнски многу затоа мешам за да не и здосади.
Овие на Даверт и Алнатура се од категорија "здрава" храна, од производители кои произврдуваат органска храна и се дупло па и тродупло поскапи. Мислам нема штета ако дадеш и некоја друга. Алнатура има во Дм, Даверт во Биокулт.
Od utre sakam kiselo mleko da dadam.Za max mesec dena ke zemame od eden covek domasno mleko pa ke go pravam doma,a do togas koe da mu dadam od kupeckive.Iskustva?I so sto?
Кога веќе воведуваш к.млеко и имаш прилика да направиш домашно зошто се брзаш да воведеш купечко? Јас би почекала а до тогаш би вовела нешто друго. Иначе можеш со се, со веќе воведено овошје, зеленчук па дури и чисто к. млеко.
Pa nekako toa pa toa vrtime u krug,se slicni vkusovi si vikam aj malku da mu skiseli Epa dajte predlog.Dosega:jabolce,tikva,kruska,banana,sliva,kompir,morkov,tikvica,brokula,karfiol,spanac,oriz,proso.7+7 dena sme,od prv den na AD.
Имам воведено и јас слично, без компир, карфиол и спанаќ. Имам плус блитва, па еве воведи тоа. Можеш и палента, киноа и амарант И мене ми е досадно веќе се едно исто. Следни ми се компир и палента.
@joy1 Visnava mi fakja oko se nadevam ke najdam domasna zamrznata,ako ne kupecki "Frikom" ili...?...pilesko veke imame naracano,nedelava treba da gi zakolat epa mlad kromid ne ni bega @chocolade blitvata kako spanakot,palentata kako prosoto P.S.Mm vika daj mu mimoza salata a svekrvami i majkami edno dve,a be koga ke mu dades plazma,cokolino,medolino...rabotava kako so supata kaj @chocolade
Јас вишна од кам земам замрзната.Чиста вишна без никакви додатоци.За блитва,брокула,спанак во систина ми рекоа не повеке од еднаш во 10 дена ,за да не дојде до оптеретување на бубрезите мада признавам ми се случува почесто да ги дадам особено брокулата.Од младиот кромид го давам само белиот дел Чоколино и сличните..ми нема поодвратно нешто од нив но кој како сака.За супа би рекла не е баш смешна идејата бидејки постојат опции и за неа,но сепак на 6-7 месеци не е преку потребна. Можеш и кокосово и маслиново масло да користиш. Ние сме полни 8.Дали можам да воведам сега жолчка,боранија ?
Visnata samo odmrznata,izblendirana ili varena?Pretpostavuvam luspata ja vadis.Lele i jas brokula recisi sekoj tret den davam Cokolino i slicni,nemam namera da davam a so supata muabetot mi bese so prasanjata na svekrvite Inaku da za supa,sto se vika moze od 7-8 m,vodickata kaj sto se varelo pilesko so kompirce,morkov,kromidce,brokula,karfiol...valjda ne mislat na onaa so petelon na podravka
Па јас ја варам неколку мин но не ја лупам.И водата во која се варат вишните излегува како сок и го пие.
Grasok I boranija se voveduvaat od sesti mesec, barem ovde kaj nas. Jas uste od sesti mu gi davav. Sekako deka mozes da gi vovedes. Zolckata e od osmi mesec. Ke mu davas po epten malku okolu 2-3 nedeli pred da vovedes cela zolcka.
Вишната само одмрзната и директно во блендер, не останува ништо од лушпата. Можеш и стар кромид, лукче, целер, пиперка. Боранија е 8+, жолчка 9+.