Пак јас овде Сварив јаболко за бебо со намера да му правам каша, ама тој заспа. Дали може да му ги изблендирам јаболките кои ќе стојат околу саат/саатипол сварени, или нови да ставам да се варат? И гледам во Сетек деновиве има акција, па се мислам да земам некој од готвачите на пареа. Има ли некоја искуство со овие модели: Или каков готвач користите тие што сте задоволни?
Јас имам како вториот и сум презадоволна. Полесна, почиста и побрза работа нема. Сега како шти немам време сама со бебе и за нас така готвам. Давај ги слободно јаболката.
Јас деновиве треба да купам. Кукла и Мила го имаат долниот мислам и задоволни се. И јас тој сакам да го земам,сега видов и некој друг поевтин 1400 мислам беше но незнам каков е.
Јас го земав готвачот на пареа и блендер на авент. Баш прашував тука во темата и ми одговоривте позитивно и морам да споделам дека и јас сум презадоволна и времето за спремање ми е намалено ептен плус што сега можам да направам и со една рака Го препорачувам
Ne ti treba za probuvanje, mozes da dades so vovedeno da jade bebence. Na 100ml voda jas stavam 2 supeni lazici.
Јас имам како првиот, од Сетек го купив, ама мислам дека ми кажаа дека им е последен зашто чекав да го повлечат од друг дукан. Како што кажаа и другите лесно и практично, оброкот е спремен за 20 минути максимум.
5+ e bebo i planiram denovive da pocnam so probuvanje vkusovi, kazete mi so sto e podobro da se pocne so ovosje ili zelencuk, domasni ili kupecki?I koj vremeneski period od denot gi davavte?
Пробувањето вкусови се препорачува да е пред 12, претпладне. Од причина акп случајно се јави алергија да биде во нормално време и да може соодветно да се реагира. Впрочем и воведување на прв оброк кај бебињата е доручекот. Потоа иде ручекот па на крај вечерата. Сеедно со што ќе почнеш. Најчесто велат почни со зеленчук затоа што овошјето секако ќе ти го сака. Ама еве од прочитани искуства тука од мајки велат дека нема веза. До самото дете си е што ќе перферира понатаму Дали домашни или купечки....секој си одлучува. Нема подобро. Мое лично видување е да давам домашно. Доколку не сим сигурна во потеклотп тогаш купечко @pepapa
Јас имам. Подобра имвестиција не сум направила. Супер. И макарони и ориз во него правам. Ставаш, тајмерот и не го мислиш
Ваков да не има некој во еден апарат се искуства? https://www.baby-walz.de/p/babymoov...MI35WT-8LC4gIVx-d3Ch37owvOEAQYAyABEgKD5_D_BwE
Мајки колку грама се рачуна како оброк? Ние сега воведуваме храна, еве две три недели полека со зеленчук и јаболко, и сега ми јаде околу 50 грама. Колку се смета како оброк? И од кога се почнува со два оброка? Ми настина периодов, па ми рекоа додека е болен и е на антибиотик не се внесуваат нови работи, така да му давам од тоа што има пробано му комбинирам
Мислам дека над 100гр се сметаат за оброк, барем така имам читано. Кога се става маслиново масло во зеленчуковите каши? Додека се вари зеленчукот или откако ќе се изблендира и олади кашата?
Јас не сум ставала до сега, ама и јас би како @Coco31, би ставила при блендирање, пошто и докторот рече така да ставам 1-2 капки маслиново масло
Маслиновото масло не треба термички да се обработува. Значи се става на крај. За бебе се препорачува екстра девствено ладно цедено
Здраво. Малата уште малку и ќе направи 7 месеци, веќе почна да јаде. Јаде и овошје и зеленчук. Е сега со првото дете имав мака со јадењето, а еве малата јаде и дури писка додека не и дадеш почнавме со пробување на вкусови пред 6ти месец и сега за доручек има една кашичка некојпат ја јаде цела 100мл некојпат пола, за ручек јаде пак или тоа што и останало од сабајлето или нова правиме и за вечера ако и дадеш пак ќе јаде. Во меѓу време си цица. Дали ова е добро? Првото ддете не ми јадеше и сега ми е чудно да не е премногу? Јогурт и кисело млеко од кој месец може да се воведат? Поздрав