Не сака моја зеленчукова каша па и на глава да се исправам. И спремив денес пире од компир со малку морков и пашканат. Беше гладна. Викаше ам ам и од што ја гледаше чиниичката лиги и течеа. Штом и дадов лажичка веднаш лапна и исплука. Едвај на сила и пикнав неколку лажички. После плачеше за цицање. Значи 100 посто беше гладна. Не знам веќе што комбинации да и правам. Од 7 ми м треба да почнам со месо. Ќе мора на Марк рецепти да му барам за месо со сливи и јаболка. Се тешам дека кога ќе воведам масло, путер и к. Млеко дека ќе и е повкусно. Стварно не знам.
Znaes mojava kako gi saka ilii gi davam koga nesto ne i e po vkus. Bog da cuva nikogaa ne sum mislela deka dete taka ke mi jade. Lazicka na primer eve leka ne mi jade znaci crpam leka so meso i banana direkno of bananata crpam znaci na vrv ima banana taa otvara li otvara usta i jade. Taka da probaj kamifliraj.
Ххха. Добра фора. И мојава обожава банана, ама мала е уште да разбере дека тоа е банана кое го црпам и да се лажи.
Моево денес во 12:30 изеде околу 100гр каша од морков, компир, тиквица и пашканат. Пашканат малку ставив, денеска за прв пат од него. По 1 саат му дадов да цица, па заспа кратко и оти ми беше кенкав околу 16:30 пак цицаше малку. После тоа се превртуваше, се тегнеше на стомак, и наеднаш поврати, во два млазови. Веројатно оти бил прејаден? Не ми се верува да е заради пашканатот... Батат со што може да воведам? Сам може ли да се даде?
Не. Јас го користам тој виолетовиот. Всушност слаткиот компир нема веза со обичниот. Не ни спаѓа во групата компири. Мислам во групата моркови дека беше
Искуство со бебелан кашички? Хипп и холе зеленчукови не сака, домашни па ич. Мм за проба зел вакви. Мене не ми се допаѓа мн составот, ама ај да слушнам искуства.
Тестенини од кој месец воведовте? Сакам да дадам посни јуфки со сирење и кашкавал. Скоро 9 сме и имаме две запчиња.
Не знам дали благ компир имаш дадено, јас во секоја комбинација ставам тркалце до две (баш се жалев тука дека не сака зеленчук) и така јаде. Пробав без него неколку пати добива нагони на повраќање
И со него слабо ги јади, а сега и не можам да најдам. Демек на свекор ми му рекле дека не им е сезона. Ама не ми е мн за верување.
Majki moze li kasha na hipp, so ima vo nea pileshko da mu se dade za rucek cela,a prv pat da probuva od pileshkoto