Таа ја зедов сега и му ја дадов прв пат со банана, со што др ја комбинирате? Иначе матичната ми рече да му давам грашак ама да го лупам, да му давам корка од леб и сам да ја јадел, исто супа од кокошка во коцка што е со малку леб да сум му правела попара, жолчка да му дадам, џигер пилешки мене ми се малку премногу овие работи за 6 месечно бебе, ама од друга страна па и сите ние сме така изгледани, пораснати, јас сум малку опуштена, почнав во зеленчукот да му ставам по некоја капка маслиново масло и сега секој ден се кака, немаме проблем а и малку повкусно е. И пак си одам по бебе готвач
Јас така правам. Незнам колку е правилно ама сигурно нема едно по еднп да ги вклучувам. Ништо не е страшно ако се на пареа некоја минута плус...
Кога се зголемува количински оброкот? Моето јаде по 120/130гр прв оброк, му го давам околу 12:30ч. Дали да му давам и повеќе ако сака? Пред 3 недели почнавме со воведување на вкусови, а цел оброк јаде една недела. Од житарки освен просо и ориз, што друго можам да воведам и да мешам со зеленчукови/овошни каши за да го држи повеќе? Некако не ми се верува дека само круша, слива, јаболко или морков ќе го држат сит подолго време.
nie sme nepolni 10 meseci vaka ja lazam od 7+ Sakav da prasham kolicinski na 9+ nakaj 10 meseci kolku jadete mojava 200+ gr jade ? I od koga gravce, zelka, prokel i sto moze so 10 meseci creshi obozava, kajsii isto ...
Ve molam za odgovor. I uste edno prasanje, proso kako podgotuvate? I moram li da go voveduvam, ili kako oriz i pcenka, da go dam so veke vovedeno? Blagodaram!
Го киснам од вечер, варам на пареа околу 35 минути, оти страшно загорува и испреоѓа, па го блендирам со некое овошје. Не воведував, дирекно дадов како ориз и пченка.
Јас колку што знам од 6 месеци е грашокот. Јас сега земав, ќе видам како ќе реагира со оглед на тоа што создава многу грчеви. Јас сум само на купени каши, на Хип земам. Брокулата не ја сака, од зеленчук само морков, тиква и компир јаде. Ориз земав на Хип во кутија што се но не сака и планирам да го измешам со банана следен пат како најлесна опција, со оглед на тоа што бананата си ја сака. Ние цела тегличка на едно јадење никогаш не сме изеле. И давам попладне најчесто но замена за млечен оброк не и е. Единствено намалува по 30 мл. Ништо повеќе
Мамички едно прашање. Земав во кутија на хип пченка со овошје. Многу ретка ми излегува, не се згуснува и не е како на сликата од кутијата бојата. За шест месеци пишува 135 мл вода превриена со 4 лажици. Јас за проба и спремив една лажица со 30 мл. Прљаво бела ми излегува и многу течна. А и не ја сака бебе. Да не грешам нешто?
Крушата се дава на почеток на дохрана, нели? Можам ли да мешам готова каша од круша со домашна од јаболко? Или да дадам цело тегле круша само?
И јас сакав да прашам за цреши и вишни. Во бебе готвач во табелата се од 7м. Дали може да замрзнам сега и од двете, да ги исчистам од семките и да ги дадам после еден месец на бебо?
Јас пченката денес ја купив ама не сме ја пробале. Од хип имам ориз и семолина до сега пробано, треба да е пожешка водата/млекото кога се спрема, со лажичка мешам една минута и згуснува. Ако е поладна може и дупло од прашокот да ставиш, нема да згусне. Оризот ќе го направам густ, и кога ќе додадам јаболко одма станува потечен дека јаболкото е ладно. И ако го оставам да стои и олади, исто станува течно. Ако и пченката е на ист принцип, мора да е пожешко (50 степена пишува на кутијата) за да искочи добра густина.
Не се водам по мерки. Правам од око. Колку густо сметам дека треба-толку. Можеш. Ќе има и тогаш. Освен ако се домашни, проверени, смрзни слободно.
Спанаќ кога воведовте? Маж ми купил кашичка 4+ спанаќ со компири,па не знам од кога се почнува со спанаќ воопшто. Инаку 5+ сме.
6+ можеш. Оваа кашичка има и павлака мислам. Па ќе воведеш и млечно, иако не се сеќавам колку проценти беше. Иначе меѓу погадните е оваа, ама моето ја јадеше.
Ne znam vo koja naselba si no jas kupuvam ovosje i zelencuk od Kami. Se naoga vo kapistec i kozle ja ima, nonstop im se trosi robata i e sveza. Do sega ne sum imala utka. Organsko ako najdes od nekoj, ima i vo tineks zebra ama najcesto kromid, morkoc, jabllki, gravv...do sea toa sum videla
Цреши и вишни од 6+ давав. Годинава има многу убави цреши, зачувајте обавезно за зимата, може и замрзнати може и како компот. Само миеш и замрзнуваш во кесенца, за компот полниш теглата со цреши, долеваш вода до врв, затвораш и теглите ги ставаш во тенџере на оган да провријат 1 минутка. Тргаш настрана и ги оставаш во водата да се изладат. Кајсии исто ке има наскоро, зачувајте и од нив.