Пак ќе му дојде втор оброк накај 6 ипол месеци. Плус на 7 месеци може да се воведе повеќе намирници и ќе ума убав ручек. Мене матичната ме советуваше да не брзам со втор оброк бидејки убаво си напредува за да не го збуцкаме многу
Ние учевме дека брзо длабоко замрзнување на храната задржува речиси 100 проценти од сите хранливи материи, за разлика од пастеризација или уште повеќе од стерилизација.
Postaviv prasanje vo edna pomalju aktivna tema , sega i tuka. Kolku e normalen hemoglobin kaj dete od nad 15 meseci? Nasiot e 118 i ni rekoa deka e na granica za taa vozrast. Seme od kopriva po kolku davate i kolku cesto? Isto i aronija Fala
Mene mi rece za ovaa vozrast veke treba da e nad 120 i zatoa me zacudi. A nikigas ne bila slabokrvna. Samo mi rece pojacana ishrana nisto drugo sto e ok tuka negde po temive procitav deka nad dve godini samo od sebe se podobruva, normalno so postojano vnimavanje na ishrana .
Точно Мила, замрзнувањето е најдобра опција во поглед на зачувување на хранливите материи, но за да замрзнеш од сите овошја и зеленчуци ти треба голем замрзнувач само за тоа. Ние бидејќи немаме јас зеленчукот го замрзнувам, а овошјето го правам компот.
Jas voveduv 3 nedeli posle prviot obrok. Na 6,5 meseci tocno. Moite dvajcata mnogu sakaat da jadaat, taka da maticna mi kaza deka mozam da vovedem. Prati sama svoeto dete, ti najdobro znaes.
Оризот на хип колку и да го мешам со топла вода пак има грутчиња како мали парчиња од ориз. Дали е кај сите така или јас нешто ја грешам?
По колку семе од коприва смеам да давам за почеток? Мислам на количински и колку често во текот на неделата? Супер и е крвната слика, ама сакам да и го воведам. И така,додека јас сакам по принцип и редослед да си го хранам бебето со што е можно поздрави продукти,дознавам дека баба и и дава од ручекот што е за нас, со сите зачини и салтанати, па и пржен леб,удавен во зејтин! И после бебе брунки...ти трескај се Шанел од земја што и како си и дала да јаде.
Мајки колку пати неделно се дава месо и жолчка? Мислам идеше еден ден месо еден жолчка или нешто грешка сум?
Лелееее и вие ли ги имате истите маки ....пред две недели почнав на работа до тогаш се водев ред како давам за јадење сега ми е хаос ...кога го оставам да го чуваат само го хранат со некои глупости, де погача де леб, де грав....да пробало детето да не се стрвело...да не оставиш дете на некој друг да го чува... катастрофа.
Јас го ставам од 9-10м, со консултација од матичната. На почеток по пола лажиче од неговите, сега и цела. Не секогаш, повремено ставам. Не сме имале проблем со хмг. Шанел исплаши ја на бабата дека невоведен продукт може да даде бурна алергиска реакција, дури и гушење.
@happygirl Го најде готвачот? Го нема нигде тука но го најдов овој и незнам каков е https://tehnomarket.com.mk/product/739877/lafe-pak-001-45012-aparat-za-gotvenje-na-parea