Уште немам почнато,ама сакав да прашам,кога се дава и што давате навечер. Вчера зборував со една пријателка,неколку дена се разлика нашите бебушки,она одамна веќе и дава.. Инаку мислев на готовите,пишува на нив дека дека се вечерни.Вакви пример. Ама сепак ке почекам за неколку дена сме на контрола,па да видам докторот што ќе рече.
За тие што се на ад дали давата млеко измеѓу двата оброци, конкретно меѓу доручек и ручек? Ме интересира зошто првиот оброк на бебе околу 11, во 8 сабајле млеко,презаспива до 9,па јаде 10 ипол 11, спие околу саат и кога ќе стане сака вода а млеко не, па и доаѓа млеко околу 14ч и со него заспива и ова спиење обично и е 2часа значи вториот оброк би и бил малку пред 17ч што ми се гледа некако касно. Дали може во 14 да давам втор оброк без измеѓу млеко?
Денес ручкавме палента со четврт домашна жолчка, се надевам дека нема да има ништо. 6 месеци и 3 дена.
Убаво би било во 8 да е доручек, после спиење млеко, па ручек, па млеко. А ако не можеш така да направиш, тогаш да, дај го ручекот околу 14, без да дадеш млеко претходно.
Мајки, ние сега почнуваме со кашички. Ни рекоа следно: пашканат, тиквичка, блитва, морков, компир, сладок компир... Малце чудно ми падна, кај е јаболка, круша... Демек по два месеци овошје.
Моцарела Па урда,па крем сир (од млечни) И уште тие ги давам само @Petra777 Па и нема некои правила, демек ако почне со зеленчук нема да ги одбива овошните, а ако се почне со овошје може нема да ги сака зеленчуковите. Јас почнав со овошје,па зеленчук после една недела, па фала Богу се си јаде.
Ептен е спанка млекото такаречи во сон го пие во 8 и презаспива па се буди во 9, имам пробано доручек во 8 плаче уста не отвора додека млеко не и дадам. А само после еден час не јаде сита е од млекото па најрано и доаѓа околу 11 оброк.
Фала Мони лесно да си ги ваѓате и вие Станува во 6,7ч, доручек во 11, ручек во 17ч, измеѓу цица и дремнува, заспива во 22ч и цела ноќ на 1 сат си станува
Za edna nedela bebe pravi 6 meseci, bevme na kontrola i pola kilo e pod prosek so kilazata za taa vozrast i pedijatarot ne sovetuva da pocneme so zitarki za dorucek( oriz, proso i pcenka) dve nedeli i posle dve nedeli da vovedam vo niv i ovosje a za vecera cista zitarka, isto dve nedeli da terame i posle mesec ipol i voveduvanje ne vecera i rucek da vovedam.Vika mu treba malku poveke kerozin zatoa vaka da terame.Vase mislenje? Malku me buni vecerava na 6 meseci. Zaboravivv da napomenam na slobodno doenje e
Па, почни постепено. А вкусови нема почнато? Давај постепено по малку. Многу ми е наеднаш три оброци, ама ако мора, мада не верувам дека бебе ќе јаде толку. Воведи ги бар житарките па постепено после. И мерете се пак. А има граници за тежина?
Ист ред имаме само на доење што сме. И нас нње фаќа 16 17 за вториот, па гледам некако баланс. Можњш во 14да даваш а доручекот смени го обратно со млекото. Па и возраста мислам тука нњгде ни е
Nema da bide naednas a i po nekolku lazicki za pocetok za dve nedeli da jade 120gr.Ke pocnam postepeno.Dr vika kilazata e dobra megjutoa mnogu trosi mnogu e temperamenten za vozrasta i zatoa mu treba kerozinot. Tabeli po netov ima mnogu za kolku treba da imaat na odredena vozrast