Мајки, наредна недела праиме 5 месеци пуни а од денес почнавме со малку дохрана зашто ме исцица ова моево, 30кг ме напраи, толку слаба не сум била у живот.. Почнав со брокула да и давам, но не знае за доста.. Колку количински да и давам и колку пати на ден, препорака и за следно нешто да и воведам и после колку време.. Ви благодарам!
Со палента не јадеше, а глутен и спанаќ немам уште дадено. Убава идеја ми е со некоја житарка и овошје како овошен утре за појадок да дадам. Ти благодарам.
Маж ми купил домашна несолена урда, ама овча, не кравја. Смеам ли да дадам? Досега воопшто не сум дала урда никаква.
Јас би давала по неколку лажички, сепак први денови и се на храна и треба стомачето да се навикне на друга храна освен млеко. Можеш морков, компир, тиквица а од овошје банана, јаболко, авокадо, круша, тиква. И кога ќе воведеш 3-4 вкусови потоа комбинирај.
Може вишни. Палента, банана, вишни и кисело млеко беше една од омилените каши на синко. Урда може од 7+ ама не знам за овчка. Јас дадов домашна од кравско млеко.
@Gaga.sk od pileskoto na hole za dvete deca go davas li celo,deka i jas sum so bliznaci koi imaat 7.5 meseca prviot pat dadov pola tegla so zelencuk,a vecra ja staviv cela teglicka vo svaren zelencuk.ne znam dali e taman taka ili pa e mnogu na edjo jadenje da im ja davam cela
Мајки најдов пилешко и телешко домашно, но ќесичките се по 300 грама замрзнати. Дали може да го сварам цело месо и да го поделам во теглички со бујон, да ги зовријам и чувам во фрижидер на пример 1 недела. Како стерилизирани ќе му дојде тоа. Оти ако го одмрзнам цело ќесиче не можам да го мрзнам пак, а мн е за еднаш.
Бујон е водата во која се варело месото? Јас сакам да прашам како го подготвувате месото, дали го варите цело па на коцки го замрзнувате со малку од водата, или секој пат купувате свежо и варите? По колку гр месо треба да има во еден оброк со зеленчук?
Да тоа е бујон. Мене ме зафркнаа од страв на жешково месото замрзнато ми го донесоа и сега не знам дали да давам и како да го спремам дека замрзнато веќе еднаш. А таман се израдував дека домашно.
Јас кога ќе го купам го сецкам месото на парчиња од прилика по 50 гр. и во посебни кесички го замрзнувам.
Риба кој месец е и со шѕо се почнува. Мене ми е страв да не остане некоја коска па се мислам од готовите каши да дадам.