Се ми се лепи за чашата без вода, особено кога ставам само 100-200 гр. намирници за каша. Гледам да ставам што помалку вода, ама не блендира без ич.
@BabyT* многу доцна си дала. Кога се воведува нова намирница се дава наутро за да се следи реакција до колку има.
Милом или силом, бебево проба и сирење го зеде свекрвами кај нив и тие јаделе и влегувам јас и му дава леб со сирење, како се изнервирав И реков не му давај рано е за сирење, не ми вели така малку само да проба, и реков дека ќе се засити и после нема да ја јади овошната каша и плус рано е за сирење, ами зинува вели, е па зинува, што го седнуваш на маса, јас си го чував нека дојадат нека го земат од ко ќе завршат со јадење тие Вчера слична ситуација, дојде мајками сабајлето, го зеде во 8 да поспијам до кај 9 барем јас, тие со свекрвами му дале бисквити си изел 2 и ми го донесоја во 9 ипол тој не цица, ти Лаки нервирај се, после му дадов кашичка од Хип од круша само пола ја изеде, па после ручек кон 4-5. И цела ноќ имаше гасови 3 пати му дојде јадење вчера. Неможам да се разберам, на мајками 100пати и имам речено да не му дава, та пред мои очи му дава. Тој зинува на се и си мислат дека големо бебе е дека е гладно цело време неможам да се разберам значи. Мн се изнервирав сабајлево....
Јас престанав да се нервирам... И дадоа и смоки и сирење, чак и мекица проба... Џабе ти се нервозите, веќе пробало, не мора да јаде. Еднаш свикав, па сеа и за палента прашуваат дали смее. Камо тоа да ми беа нервозите.
И јас сум попустлива сакам се да проба, не се водам строго по книга, ама јас се мачам после, не јади тоа што треба, му се пореметува редот јас што му го имам направено тоа ме нервира, вчера му се поремети, сега еве и денес, можи уште му даваше незнам заминав јас, е сега кога да му дадам пак да јади, еве заспа сега.. И уште нешто да прашам блитва со што му правите, сакам денес со ориз, но дали можи и нешто друго? И како ја приготвувате?
Јас секогаш со ориз лук и маслиново. Откако дадов к.млеко ја мешам и со тоа. И денес еве две и пол години така ја комбинирам. Ако имате воведено жолчка може и со жолчка да се комбинира. Другарка ми ја дава стално со јајце и компир. Јас давам онака како што јадам и јас.
Имаме жолчка воведено, ама па вчера жолчка јадеше да му дадам пак денес со жолчка? Лук не му имам дадено уште. @TeddyGrey можи и со компирче значи, супер, обожава компир Фала ви за советите
Се ќе пробаат, и на половина саат да ги оставите со бабите, ќе им дадат секако да каснат нешто “забрането” Смоки,соленки,крекрери некои од сирење,мекица,баница,компир пржен.. ма се има пробано мојата мома. Од се и дале да проба кога сум на работа. Што свекрва, што мајка ми.. Смоки и соленки сака,го научила кесето и плаче ако не и дадам Зачини сеуште не користам, пржено не давам, сирење солено не, додуша и не го сака, плука и се мрши од било што солено.. Друго си ручка, и не се нервирам и акам од земја веќе, кад тад се ќе проба и онака
Со палента прв пат, вчера ја комбинирав со компир и малку јогурт за да е потечно малку, имам и јогурт воведено. Некогаш кога се ептен тешки за голтање кашите му турам малку јогурт.
До два пати неделно можеш. Штом имаш воведено јогурт значи имаш и к.млеко. За мене лично, а и за мојата, највкусно е блитва, ориз, малку лукче, маслиново масло и к.млеко.Бидејќи немате лук, истава комбинација без лук оди.
Готовите кашички како ги подгревате? И дали тоа што останува може да се даде во следен оброк или фрлате?
Јас ги подгревам во топла вода, тоа што планирам да му го дадам го ставам во чинивчето и во топла вода да се загрее. Остатокот (тоа што не е подгреано) од тегленцето го ставам во фрижидер, и му го давам утредента.