Nisto ne pije non stop se trudam voda cajce nusto ne prima nitu edna cucla site gi imam doma. Ne mozam da mrdam od nea zalepeni sme edna do druga ne znam kako kje se vratam ns rabota od septemvri.
Мене со палента не ми јадеше и дадов со пченка од хипп, банана и вишни. Исто како овошен јогурт беше и мн и се допадна.
I jas sakav vo neka kombinacija da probam. Nemam uste vovedeno visni, moze cresi da probam. Prv den vednas kako obrok davase?
Јас и црешни и вишни од 6 месеци му дадов, со банана и 2,3 џиџи бисквити не да јадеше, мљацкаше и јадеше со мерак
Денес планирам да му дадам четвртина жолчка со палента, ама не ми се верува дека ќе го јаде тоа. Дали можам да додадам и малку јаболко во оваа комбинација за да ја изеде или не? Какви бисквити им давате на бебињата и од каде ги купувате? Во Зегин гледав на Хип, за 6+, ама некако мн шеќери, остатоци од јаткасти плодови и сусам и не ги земав.
Кога наполни 7 месеци негде. Па како оброк му дојде, палента веќе имаше пробано, му сварив и ставив 2 големи лажици к. млеко, демек ај да видам дали ќе му се допадне, му се бендиса и сето го смачка До ден денес му е омилено. Сега веќе давам и к. млеко со лепче, со кус кус, таратор со краставичка.. Како овошен јогурт не го сака.
Koi biskviti ne sodrze seker i jajca? Kolku citam site se so toa. Sakam da zemam ama ne znam koi se najdobri.
@happygirl баш те читав за времето за доручек и ручек за оброците, скрос исто е и кај нас, 11 саат доручек, ручек 5-6 некаде не можам порано, легнува во 12 навечер
Исти сме значи Како што пишав погоре, не ни ја проба палентата со жолчка. Првата лажичка само, му се згади, почна да прави фаци како за повраќање, и затвори уста. Не знам како да ја воведам жолчката, може ли да се комбинира со овошје? Само правам и фрлам, ми се смачи.
Спанаќ , блитва немаш воведено? Мојот од палента до ден денес има нагони. А и јас тоа чудо не би го ставила во уста. Можеш жолчка и банана. Види на Нутри бебе има комбинации.