Водење љубов или обичен секс?

Дискусија во 'Секс' започната од RouZi, 31 јануари 2010.

1. in.love

in.love Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    20
    Водење љубов се разбира :) Мислам дека една врска за да опстане е потребно а не секс без емоции во кој ке бидат исполнети некои нагони...И се разбира треба да има чувства од двете страни ;)

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    definitivno vodenjeto ljubov...emocii,neznosti,strast..se vo edno sto vodi do ekstaza.. ;)

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    дефинитивно водење љубов :up:

4. Echo

Echo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    117
    Значи, водење љубов го сфаќам како нешто што го прават почетници, создавање на романтична атмосфера за да се обезбеди опуштање. Обичен секс го сфаќам како секс заради привлечност и задоволување на нагонот, без разлика дали е со непознат или со познат, ама нема чувства, примарно-нема љубов. Вистинскиот секс за мене е нешто помеѓу овие две: значи, постои љубов, секако и привлечност, страст, и доаѓа до експлозија од чувства додека го задоволуваш својот нагон. Тоа е мојот случај. Зашто сексот е секс, ама има разлика кога некого го сакаш и кога го имаш со некој кој не ти значи. :roll:

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Водење љубов е секс со тело и душа, а сексот е чиста телесна потреба. Според мене, доколку сакаш некого, водиш љубов со него, но доколку само се забавуваш тогаш имаш секс. Јас сум во врска, заљубена-изгубена :D така да се ставам под категоријата водење љубов ;) ;) ;)

6. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    абе чинот си е секс ама тоа повеќе се мисли на груб секс затоа со водењето лјубов се мисли на уживање емоции лјубов и опуштена атмосфера,јас сум за водење лјубо затоа што така сме и двајцата поисполнети и позадоволни па после тоа коментираме колку ну било убаво ]:)

7. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Обичен секс не, водење љубов и добар секс заедно :) Со вистинскиот партнер.

8. majatri

majatri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    Lilit - moram da te popravam filozofija, a ne filosofija.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.635
    Допаѓања:
    38.155
    Водење љубов - затоа што е од љубов и со емоции.

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    I jas go delam mislenjeto so tebe :D :D :D

11. pahulja

pahulja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0

Tacno taka :clap: ...

12. macush1

macush1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    aj ako moze nekoj da mi kaze koja e razlikata pomegju vodenje ljubov i seks?pls neka pise nekoj poiskusen....

13. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    33
    :D Па според мене најобичен секс е онака набрзинка,...кога не ти е дојдено до предигри милување бакнежи и гушкање,....туку да не се изразам вулгарно извинете....кога ти се сака и си запален.....и тоа по најбрз можен начин.Додека водење љубов е веке друга димензија за мене :D :D :D почетокот е бавен предиграта трае додека и двајцата не се испопалите,....гризења, бакнежи, милувања.....слепени еден до друг...мн битен контакт на очи....за да после некое време ја достигнеш кулминацијата да тој навлезе во тебе и да продолзите со играта додека се може нормално. тоа е мое сфакање.....Битна е љубовта и во двата чина...но повеке во вториот( водење љубов) !
    И да се надоврзам на темата....јас сум за водење љубов...иако имало случаи со партнерот премногу да сме сакале во исто време па да немало никаква предигра :lol: :lol: :lol: :$

14. nobody.mk

nobody.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    :y: и за двете само под услов да има љубов, дека ја барем секс без љубов не поштуем :smoke: (мислам на оној од типот на 'за една вечер' или 'на одмор колку да се праи нешто')

15. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Како сакаш кажи , секс, водење љубов, еб*ње.... се додека мене ( а и на него ) ми е убаво не ми е гајле како се вика :)

16. black-i

black-i Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    14
    се слозувам со вас :D водење љубов секако е болје пошо има повеке емоции

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.639
    Допаѓања:
    23.872
    За мене водењето љубов е поромантично од обичниот секс,но не ми смета кога со дечко ми го правиме и ова второто :D

18. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348
    Водењето љубов е поубаво,но за жал јас и дечко ми имаме само секс :(

19. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Водењето љубов е поромнтично и поубаво,често водиме љубов со дечко ми но се случува често да имаме секс онака на брзина.Неможам да се пожалам дека сексот на брзина не ми се допага уживам и во двете.

20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Па некогаш кога ни се брза тогаш набрзинка се , нема време за милувања и нежности . Некогаш има предигра исполнета со бакнежи , прегратки .. се полека .. ама ако двајца се сакаат тогаш ниеден секс не е обичен . Едноставно такво расположение имаат партнерите . Мене секој нареден секс ми е подобар и поубав од предходниот , дали било набрзина или подолго . :)