Водење љубов се разбира Мислам дека една врска за да опстане е потребно а не секс без емоции во кој ке бидат исполнети некои нагони...И се разбира треба да има чувства од двете страни
Значи, водење љубов го сфаќам како нешто што го прават почетници, создавање на романтична атмосфера за да се обезбеди опуштање. Обичен секс го сфаќам како секс заради привлечност и задоволување на нагонот, без разлика дали е со непознат или со познат, ама нема чувства, примарно-нема љубов. Вистинскиот секс за мене е нешто помеѓу овие две: значи, постои љубов, секако и привлечност, страст, и доаѓа до експлозија од чувства додека го задоволуваш својот нагон. Тоа е мојот случај. Зашто сексот е секс, ама има разлика кога некого го сакаш и кога го имаш со некој кој не ти значи. :roll:
Водење љубов е секс со тело и душа, а сексот е чиста телесна потреба. Според мене, доколку сакаш некого, водиш љубов со него, но доколку само се забавуваш тогаш имаш секс. Јас сум во врска, заљубена-изгубена така да се ставам под категоријата водење љубов
абе чинот си е секс ама тоа повеќе се мисли на груб секс затоа со водењето лјубов се мисли на уживање емоции лјубов и опуштена атмосфера,јас сум за водење лјубо затоа што така сме и двајцата поисполнети и позадоволни па после тоа коментираме колку ну било убаво
aj ako moze nekoj da mi kaze koja e razlikata pomegju vodenje ljubov i seks?pls neka pise nekoj poiskusen....
Па според мене најобичен секс е онака набрзинка,...кога не ти е дојдено до предигри милување бакнежи и гушкање,....туку да не се изразам вулгарно извинете....кога ти се сака и си запален.....и тоа по најбрз можен начин.Додека водење љубов е веке друга димензија за мене почетокот е бавен предиграта трае додека и двајцата не се испопалите,....гризења, бакнежи, милувања.....слепени еден до друг...мн битен контакт на очи....за да после некое време ја достигнеш кулминацијата да тој навлезе во тебе и да продолзите со играта додека се може нормално. тоа е мое сфакање.....Битна е љубовта и во двата чина...но повеке во вториот( водење љубов) ! И да се надоврзам на темата....јас сум за водење љубов...иако имало случаи со партнерот премногу да сме сакале во исто време па да немало никаква предигра
:y: и за двете само под услов да има љубов, дека ја барем секс без љубов не поштуем (мислам на оној од типот на 'за една вечер' или 'на одмор колку да се праи нешто')
Како сакаш кажи , секс, водење љубов, еб*ње.... се додека мене ( а и на него ) ми е убаво не ми е гајле како се вика
За мене водењето љубов е поромантично од обичниот секс,но не ми смета кога со дечко ми го правиме и ова второто
Водењето љубов е поромнтично и поубаво,често водиме љубов со дечко ми но се случува често да имаме секс онака на брзина.Неможам да се пожалам дека сексот на брзина не ми се допага уживам и во двете.
Па некогаш кога ни се брза тогаш набрзинка се , нема време за милувања и нежности . Некогаш има предигра исполнета со бакнежи , прегратки .. се полека .. ама ако двајца се сакаат тогаш ниеден секс не е обичен . Едноставно такво расположение имаат партнерите . Мене секој нареден секс ми е подобар и поубав од предходниот , дали било набрзина или подолго .