1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Водење љубов или обичен секс?

Дискусија во 'Секс' започната од RouZi, 31 јануари 2010.

1. in.love

in.love Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    20
    Водење љубов се разбира :) Мислам дека една врска за да опстане е потребно а не секс без емоции во кој ке бидат исполнети некои нагони...И се разбира треба да има чувства од двете страни ;)

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    definitivno vodenjeto ljubov...emocii,neznosti,strast..se vo edno sto vodi do ekstaza.. ;)

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    дефинитивно водење љубов :up:

4. Echo

Echo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    116
    Значи, водење љубов го сфаќам како нешто што го прават почетници, создавање на романтична атмосфера за да се обезбеди опуштање. Обичен секс го сфаќам како секс заради привлечност и задоволување на нагонот, без разлика дали е со непознат или со познат, ама нема чувства, примарно-нема љубов. Вистинскиот секс за мене е нешто помеѓу овие две: значи, постои љубов, секако и привлечност, страст, и доаѓа до експлозија од чувства додека го задоволуваш својот нагон. Тоа е мојот случај. Зашто сексот е секс, ама има разлика кога некого го сакаш и кога го имаш со некој кој не ти значи. :roll:

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Водење љубов е секс со тело и душа, а сексот е чиста телесна потреба. Според мене, доколку сакаш некого, водиш љубов со него, но доколку само се забавуваш тогаш имаш секс. Јас сум во врска, заљубена-изгубена :D така да се ставам под категоријата водење љубов ;) ;) ;)

6. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    абе чинот си е секс ама тоа повеќе се мисли на груб секс затоа со водењето лјубов се мисли на уживање емоции лјубов и опуштена атмосфера,јас сум за водење лјубо затоа што така сме и двајцата поисполнети и позадоволни па после тоа коментираме колку ну било убаво ]:)

7. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Обичен секс не, водење љубов и добар секс заедно :) Со вистинскиот партнер.

8. majatri

majatri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    36
    Lilit - moram da te popravam filozofija, a ne filosofija.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.871
    Допаѓања:
    35.591
    Водење љубов - затоа што е од љубов и со емоции.

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    I jas go delam mislenjeto so tebe :D :D :D

11. pahulja

pahulja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0

Tacno taka :clap: ...

12. macush1

macush1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    aj ako moze nekoj da mi kaze koja e razlikata pomegju vodenje ljubov i seks?pls neka pise nekoj poiskusen....

13. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    :D Па според мене најобичен секс е онака набрзинка,...кога не ти е дојдено до предигри милување бакнежи и гушкање,....туку да не се изразам вулгарно извинете....кога ти се сака и си запален.....и тоа по најбрз можен начин.Додека водење љубов е веке друга димензија за мене :D :D :D почетокот е бавен предиграта трае додека и двајцата не се испопалите,....гризења, бакнежи, милувања.....слепени еден до друг...мн битен контакт на очи....за да после некое време ја достигнеш кулминацијата да тој навлезе во тебе и да продолзите со играта додека се може нормално. тоа е мое сфакање.....Битна е љубовта и во двата чина...но повеке во вториот( водење љубов) !
    И да се надоврзам на темата....јас сум за водење љубов...иако имало случаи со партнерот премногу да сме сакале во исто време па да немало никаква предигра :lol: :lol: :lol: :$

14. nobody.mk

nobody.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    :y: и за двете само под услов да има љубов, дека ја барем секс без љубов не поштуем :smoke: (мислам на оној од типот на 'за една вечер' или 'на одмор колку да се праи нешто')

15. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.457
    Како сакаш кажи , секс, водење љубов, еб*ње.... се додека мене ( а и на него ) ми е убаво не ми е гајле како се вика :)

16. black-i

black-i Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    14
    се слозувам со вас :D водење љубов секако е болје пошо има повеке емоции

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.351
    Допаѓања:
    22.241
    За мене водењето љубов е поромантично од обичниот секс,но не ми смета кога со дечко ми го правиме и ова второто :D

18. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    Водењето љубов е поубаво,но за жал јас и дечко ми имаме само секс :(

19. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Водењето љубов е поромнтично и поубаво,често водиме љубов со дечко ми но се случува често да имаме секс онака на брзина.Неможам да се пожалам дека сексот на брзина не ми се допага уживам и во двете.

20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Па некогаш кога ни се брза тогаш набрзинка се , нема време за милувања и нежности . Некогаш има предигра исполнета со бакнежи , прегратки .. се полека .. ама ако двајца се сакаат тогаш ниеден секс не е обичен . Едноставно такво расположение имаат партнерите . Мене секој нареден секс ми е подобар и поубав од предходниот , дали било набрзина или подолго . :)