Водење љубов или обичен секс?

Дискусија во 'Секс' започната од RouZi, 31 јануари 2010.

1. Lili.87

Lili.87 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Не реков дека ти треба да го прифатиш моето сфаќање и нормално е секој да има различно сваќање во врска со секс или водење љубов.Тоа е мојот начин на гледање на оваа тема.Поздравче срцка...

2. stella83

stella83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    130
    Така е, секој си има различно сфаќање. :) Поздравче до тебе мила.

3. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    хаха и дветеееее, па едно без друго не одиии :lol:

4. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Зависи од ситуацијата и расположението. :inlove: |-)

5. macki4kaaaa

macki4kaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    nema vrska dali e seks ili vodenje lubov vazno e da te zadovoli :P :P vodenje lubov ne znaci deka mn se sakat tuku i dvajcata glumat :P:P a inace lubovta ne postoi toa e improvizacja
    [mod-kirilica:298fg39f][/mod-kirilica:298fg39f]
    [mod-tekst:298fg39f][/mod-tekst:298fg39f]

6. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    водење љубов и секс се 2 различни нешта според мене, бидејќи љубов се води со некој шо го сакаш значи има емоции, а секс имаш со некој шо го гледаш само како пенис т.е. ти е само за задоволување на потребитее позз

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.382
    Допаѓања:
    90.973
    Е ај објаснете ми со еден ист човек-значи дечко ви, маж ви еднаш имате секс, а друг пат водите љубов, како така? Па нели го сакате, како тогаш само во водењето љубов има љубов, а во сексот е само страста? Епа јас си имам секс, не водам љубов, а и зборот ми е многу глупав.

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Глупости, самиот акт без разлика дали е со љубов или не, се вика секс.
    демек ако е нежно и ако го сакаш водите љубов?! Како и да е, вие имате секс!!!!

На Мистер_89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Секс е само задоволство, без чувства и ништо повеќе, додека водење љубов е задоволување со чувства, емотивност, страсност, целосно предавање на саканата личност :) Така да дефинитивно водење љубов :inlove:

На buce82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Далеку од тоа дека неможеш да имаш секс со дечко во кој си заљубена бидејки за мене сексот е малку погруб постраствен поенергичен ,за разлика од водењето љубов каде има подолга предигра со љубење галење повеке нежност па така да се зависи од расположението а најбитно е задоволството и оргазмот се случило и да се почне со водење љубов а да се заврши со секс зависи како ке се одвива текот на играта ч)

11. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Со оглед на тоа дека во последно време сум многу разнежнета од која причина не знам :^) почнав да размислувам на темава.
    Заклучив дека сум многу романтична душа, што баш и не сака да го прифати тој факт :tmi: . Според многу тука изјаснети водење љубов=мисионерска поза. Ми интересира дали некој има дожвеано оргазам во мисионерска поза? Јас не! А и колку што сум запознаена е доста тешко. Епа значи секс без оргазам не може да биде подобар од секс со оргазам :?: Така да и покрај мојата романтична настроеност во последно време пак го бирам сексот.

Што ми требаше да коментирам на темава, ќе треба да одам кај дечко ми сега. :$

12. vrc-prc

vrc-prc Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    водење љубов...со некој шо го сакаш и шо те сака.....уфф совршено...секс можи со било кој,ама ова

13. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Секако дека водењето на љубов е многу подобро отколку обичен секс на кој подоцна не се ни сеќаваш. Водењето на љубов е исполнето со емоции, чувства бидејќи си со партнерот кој те сака и почитува. И самиот збор љубов означува нешто возвишено, нешто свето, нешто што можеш само да го почувствуваш и да го доживееш, така да сум за водење на љубов отколку секс.
    За добар секс једите кекс :D

14. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    водење љубов...со некој шо го сакаш и шо те сака..... :inlove: :inlove: :inlove: :$

15. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    806
    Дефинитивно водење љубов со саканиот нема нешто поубаво од тоа...

16. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Водење љубов со бебушот мој.......ммммм тоа го обожавам. А за секс без љубов не сакам ни да помислам :puke:

17. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Според мене разликата помеѓу секс и водење љубов е тоа што:

-Сексот е човечка потреба и може секс да се има со личност спрема која не гаиш емоции, туку едноставно служи за задоволување на потребите, можда сурово но јас така гледам на тоа.

-Водењето љубов според мене е секс со личност спрема која гаиш емоции, односно покрај задоволувањето на физичката потреба од секс се вклучени и емоциите, кои играат голема улога...

Што значи водење љубов не е еднакво на мисионерска поза, баш напротив тое е едно шаренило од бакнежи, прегратки,воздишки, самиот сексуален чин и т.н. а сексот е само она последното од претходно набројаното.
    Јас лично секогаш сум за водење љубов, едноставно не можам да имам секс а да не бидам водена од емоции, едноставно водењето љубов мене ме препородува, ме опушта и носи на седмо небо.
    :inlove: :inlove: :inlove:
    П.С. И јас понекогаш го викам секс, она што го сметам за водење љубов но мислам дека разјаснив што овие два поими представуваат според мене.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Зависи од расположението,но Водењето љубов има поголема предност ;)

19. elena1826

elena1826 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    секако водење на љубовв тоа е најубаво несто ако тоа е со партнер ѕто го ѕакаѕ но мозе да се слуЧи и секс онака само ;)

20. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    За мене ова се два различни термини за еден ист чин само кој како повеќе милува и на кого како му одговара така си го нарекува. Јас не можам да одам во кревет со некој кој не ме привлекува физички и пред се психички (а физичката привлечност зависи од психичката), а пребирлива сум и не секој може да ме привлече. Јас не верувам во љубов (од типот на Ромео и Јулија, сечење вени и посилни и од светот) туку само во оваа привлечност што ја споменав која луѓето ете ја нарекле љубов, но која порано или подоцна ќе исчезне и нема повеќе да постои како во првобитната форма. Сега, задоволување на нагони преку односи со некој кон кого не ја чувствувам оваа привлечност и страст не е за мене(колку и да е во тренд тоа денеска), едноставно затоа што сметам дека сум над тоа. Водење љубов- романтичарски термин, Секс- нелогичен термин (секс на англиски значи пол), па како би звучело "Ајде да имаме пол", така? Знам дека е скратеница од sexual relation преведено на нашки полов однос, само онака, почнав да филозофирам. Сакав да кажам дека чинот на интимни односи е еден, само што некои тоа си го прават и со некој што не им значи ништо само колку да си ја задоволеле потребата кога веќе не може да се исконтролира, а некои стриктно само со човек кој што им значи