Според мене секс и водење љубов се две различни нешта. Сексот е без чувства, онака со било кој, водењето љубов е сосема друго, спојување на тело и душа И малце ми е без врска тоа дека водење љубов е со романтики, лигавења, мисионерска поза... Нема врска. Можеш да водиш љубов диво, набрзинка, да ги испробаш сите пози... Ова е мое мислење, не сакам да солам памет на никого, ама гласам за водење љубов
Од водење љубов можеш да закачиш кандида (пупу)? Можеш. Од секс можеш да закачиш кандида? Можеш. Од водење љубов можеш да останеш трудна? Можеш. Од секс можеш да останеш трудна? Можеш. Исто ви се фаќа, сакале или нејќеле. Чинот е ист. Кој како си го вика е негова работа. Дали е со некој кон кого имаш длабоки емоции или со 'којбило' .. истата работа ја правиш.
Па ако размислиш буквално истото ти е, ама сепак јас лично под секс си подразбирам така чин со помалку бакнежи гушкања итн по дивјачки да не речам а ова водењево си е по романтично кој сака нека рече А за преферирано, сепак зависи од ситуацијата некогаш сакам просто некој да ме милува а некогаш да зармува
Oва “водење љубов“ го кажуваат само строги романтични феминистки, не глеам ја некоја поента, во тоа да го водиш љубавот, и како да го водиш, пак патот е еден до ваѓина или тоа подоле
Е, видиш јас не сум ни строга,не сум баш ни романтична нешто посебно,а феминистка па ич! Ама, знам што е љубов.Е, следствено на тоа чувство е нешто што се нарекува ,,водење љубов,,. Ако не го доживееш првото, нема да го доживееш ни второво... Па, така нема да умееш да правиш разлика меѓу обичен секс и водење љубов!
А знаеш што значи sex во буквален превод од англиски? И едното и другото се кованици (за некого без поента), но и така да гледаш, пак мораш некако да го наречеш.
Всушност чинот е ист, ама чувствата додека трае не се исти. Водење љубов е поврзување во секоја смисла на зборот, а не само неговиот “автомобил“ во вашата “гаража“, како што е случај со обичниот секс.
Ако сум да кажеме,зафатена со некоја работа,а тој добива желба за брзински сех,јас тоа го нарекувам сех.Ама...ако вечерта легнам до него, па почнуваме да се галиме,допираме,се топиме во нежности и емоции...па ѓи менуваме позите, и сакаме сето тоа да трае што подолго..да нема крај...Тоа го нарекувам љубов.
Земаш едно јаже и го врзуваш љубавот. Шибнуваш еднаш во десно ребро и го водиш до ваЃината или тоа подоле. Сега појасно ти е
Можда некој за време на доги помислува на ДиКаприо и Кејт како страсно се бакнуваат во количката дур свири инструменталката на Селин од страна. Мене прва помисла при тој чин ми е Мандинго. Гадничка сум, знам.