Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

Јас немам возачка дозвола, но знам да возам ;)
    Едвај чекам да полагам и да земам дозвола :!:

2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951

немам сеуште возачка дозвола но за брзо тоа ќе се смени
    одвреме на време ја возам колта на дечкоми добра сум во двање гас и кочење како несалам но кога ќе дојде паркирање и враќање во рикверс господ да ги чува луѓето :D
    а веспата си ја возам гајле немам иако и со неа правам лапсуси и 2 пати се имам отпревртено :$ немам страв од возење воопшто но другите имаат став со мене да се возат :D

3. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    724

Ја имам возачка и екстра возам немам гајле. :) На почетокот малку ми беше тешко да се навикнам и се плашев да бидам зад воланот (знаете прво вистинско искуство после земање на возачката). Стално се плашев да не направам некоја збрка, да не се судрам со колите од спротивната страна :D и сл. паранои. Со тек на време се опуштив така да сега по 50-60 км/час возам по улиците кога нема гужва во сообраќај. :) А бе што да ви кажувам, сега уживам кога возам, многу љубам да возам. :D Некоја феминка за еден круг возење? :rofl:

4. I.v.a.n.k.a

I.v.a.n.k.a Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7

Моја тема...хах...положив на почетокот на јуни од 3ти пат...КОНЕЧНО МИСЛАМ !...моите ми купија кола пред 2 месеци негде, ја возам ама почесто со некој до мене за поддршка :) ...и приметувам дека низ Скопјево има многу луѓе кои навистина не заслужуваат возачка !!!

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928

Јипман , што направи ? :)
    Мене ми е многу страв , цело време одложувам . Ме плашат некои што ми зборат за комисијата разни работи . Во вторник ќе одам да пријавам , па што биде нека биде :)

6. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105

офофффф све је добро кад се возимоооо 8)

Положена сум веќе 2 години, обожавам да возам, возам кога колата е слободна, секој викнед кога си идам во Нег морааааам да возам, сакам многу вечерни вожњи, со другарките, одиме на едно мовче, над автопат, на патот накај Демир Капија, и седнуваме на земја, прекрасно е, звукот од колитекои летаат под тебе, па некој камион, ѕвезди си гледаш... мх мх

Инаку не сум нервозен возач, нормално ги почитувам правилата но има 50 посто кои не ги почитуваат па ете мора дупло да внимавам на улица кај шо иам предност зашо има мн неположени кои летаат бре, не ни застануваат, а требе да ме чека мене :fubar:
    Е тогаш ако повеќе такви случки сум имала, на крајот некој ќе си го обере, се имам еднаш од прозор подадено и пцуено на сред чаршија, и одма на татко ми, и ми вика е бе кочијашу, се изнервира а, е не!

Инаку ја иам треснато еднаш колата, али пред 7 8 месеци, многу брзо возев признавам, обожавам брза вожња ама и низ град ли ма Ано, низ мал град, не беше нишо страшно, али се забодив во друга кола додека претекнував и така тој Кавадарчанец се погоди, за жал, па ќе се степав со жена му човече, ми скокна, еве зошто на жена возачка не се давами вика, и ја и викам, Е не како тебе глупа, цел живот да ме возат, знам дека не ми личи на годините, али таа ме нападна страшно, готово да ми залепе бокс, па јас го изгубив трепението, и ајде му звонам на тато вака и вака, и он ми вика кој ќе те натепа ма, одма идам, мамето нејзино, иде татко златен, само ја погледнува колата и ми вика каде е мајка и да а е*ам, она тебе ќе ти скока, значи јас воопшто не испаничив во врска со сообраќајката, но жената ме изнервира и ме потресе дефинитвно.
    Но, кога дојди полиција, дека не разделија, готово ќотек ќе имаше, полицаецот само и рекол, немој да му викаш на девојчето, сега татко и ќе дојде ќе биде лошо. И оваа да бе лошо, чија е оваа оваона, и вој рекол не е битно чија е, сега он кога ќе дојде ќе видиш, не смеиш така да се однесуваш, плус не ни си возела ти, и оваа се исплашила и пут под ноге ја снема!
    И мажот и, тој шо ја управуваше колата,леле бе дете види нова кола, шо ќе прајме воаноа, и му викам аман бе, се слушува, извини, згрешив, ќе ја направиме, и мојата е нова па ајде да плачиме за една кола сега.
    Дојде тато, средивме се документи, и си одиме накај дома, и ми вика, ајде ќере кажи му на тато колку возеше, со 40 не се удира толку :lol:
    Оффф бе, добро може 60 возев, 50 незнам тато не видив...
    И си одиме дома мајка ми нервозна, лелеле коа е таа шо ќе те тепа, и ми вика, јас да сум била со тебе ќе видеше она, вка така абе се изнасмеав, али се напив и едно демитринче, срцето во пети, и дефинитивно не сакам ова да се повтори..

Сега.. сега гледам со 10 очи, си возам таман, се си пратам и задоволна сум од мене како возач, си ги смирив страстите, брза вожња само по автопат.

На tina-63 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716

Леле какви муки виде дечко ми кога ме учеше да возам, зошто имав положено ама долго време немав седнато на волан па искрено поима немав кога си ја купив колата.Ама за среќа тој период траеше кратко (околу 1 месец) па сега сум си задоволна од тоа како возам (добра работа завршил), можеби малку пребрзо возам ко за почетник ама гледам да намалувам кога има гужва во сообраќајот.Е сега ми останува уште да си ја усовршам малку рачната и се ќе биде о.к.Паркирањето го совладав!!! Ураааааааа!!!!!!

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006

Ептен тазе возач, мислам дека го информирав цел форум :lol:
    Со оглед на тоа дека возев пред градска комисија која се практикува околу 3 години, морам да кажам дека положив од трет пат. Трета среќа :) За тестовите и полигонот воопшто немав проблем, ама градската е најтешкиот дел. Работата е што комисијата бара да возиш според прописи и многу обрнуваат внимание на ситни детали. Ретки се тие што положуваат од прва, затоа што обавезно наоѓаат мана. Зошто задните тркала ти фатиле на полна линија кога си се престројувал, зошто си се приближил многу до паркираното возило од твоја десна страна при разминување (а место на улицата нема!), зошто не си фатил убав лак при вртење, и така натаму...

Немав искуство пред да ги земам часовите, но сум мошне задоволна од тоа како денес возам. Од Ана што не знаеше ни кумплуг што е, станав Ана што денес внимателно вози и ги почитува прописите. Сега ќе почнам активно да возам и мислам дека ова „школско“ возење ќе ми остане, барем се надевам дека и понатаму ќе го практикувам. Но, сепак искуството е едно друго школо, а Скопјево е лудница кога е во прашање сообраќај. :x

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203

Положив пред еден месец,положив од прва.Многу ми беше страв за градска од муабетите на мои другари и другарки за комисијата итн,но заслужено си положив и си добив кола.Си возам,најчесто сама и многу се релаксирам зошто си возам и надвор од Скопје.Во Скопје имам отворено 4 пара очи и се пазам од сите будали што се чудам како положиле.Ме нервираат луѓе кои сега земале возачка и се фураат додека возат ко да имаат 40 години возачко искуство и што знам таму...Со кола/мотор нема играње,може живот да те кошта.Колкаво искуство и да имам секогаш ќе возам прописно и одговорно! :!:

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894

Jас денес го имав првиот час и многу тешко беше,на рачно,целата се избунав и се препотев дури стигнавме дома,си се тешам дека ке биде подобро :tmi: :D

11. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583

Завчера ја возев Астрата на дечко ми. Инаку да напоменам немам положено. бевме во парк и ми вика, срце сакаш да возиш. И јас онака збунка, јас да возам. Абе ми се тресеа раце не знаете колку. Имам возено и порано, помала кола, али оваа за мене е огромна, непрегледна. и си свртев едно кругче и толку, следен пат на полигон.
    Но, иако е голема кола, повише осет имам на педалите. Ама ја да се паркирам и да вртам со оваа кола шанси нема. Алал да му е и како ми дозволи, ама со мерак ме гледаше :D

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894

Jас сакав на рачно да одам прво,ама пред тоа ништо не знаев и немав никогаш возено :D
    Oдам со инструкторов и му викам рачно ке учам,пробавме виде ништо не знам,се исплашив дури стигнавме до дома :worried:
    Mи предложи да почнам со аутоматик за да се опуштам полесно на пат,ке научам се и на крај само рачното ке ми остане да научам,имам земено 5-6 часа и засега добра сум,сношти возев со девер ми низ град и задоволен беше,но не знам што ке правам,ми испаднаа некои проблеми со инструкторот :sweat:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014

Искрено најпрвин мнооогу се плашев од муабетите,леле буткаат,многу се паѓа на градска....бла бла бла
    Јас Прва помош,тестови,полигон и градска,сите ги поминав со нула негативни,неможев самата себеси да си верувам дека положив од прва,знаејќи ги муабетите претходно.Иако бев свесна дека воопшто не возам лошо-гледајќи по часовите кои претходно ги поминував со инструкторката.
    Е сега добив понуда ми кажа инструкторката,можам да се пријавам да полагам за инструктор.Но сега сум навистина презафатена, но штом ќе се ослободам со обврските,без размислување ќе си ја искористам и таа шанса.
    Инаку дома имаме Seat Leon, го возам низ град,мора полека полека да си се ствара рутина.
    Инаку и дечко ми,ми го дава puntoto ама некако ми е по терсен за возење дека е бензинец(потерсен мисла за тргање на угорница).Него го имам 2-3 пати возено,но искрено ќе почекам до напролет уште малце да се зајакнам во овој поглед,па потоа ќе у ја побарам пак да ја повозам.

14. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176

Каде има часови со аутоматик?Првпат слушам.
    А,и јас немав добро искуство со инструкторот,и после тоа се изнамачив.Значи ако нешто не е како што треба веднаш менувај го.

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462

Немој да се зезнеш да возиш на аутоматик, ќе заборавиш дека воопшто постои кумплунг. Јас додека земав часови возев на диво :lol: на аутоматик, после ми беше тешко со кумпунгот и со мењачот. Подобро вози на една кола и не ја менувај додека да положиш, после полесно ќе ти биде на секоја кола да се привикнеш.
    И инструкторот ако не ти е погоден одма менувај го, да не ти биде незгодно. Инаку нема полагања на аутоматик, тоа само во Америка е можно, и автошколиве кај нас немаат аутоматик возила, некои немаат ни серво а не па аутоматик. :)

Едит: Волфче, ама ти не полагаш во Македонија така? :?: Јас мислев за кај нас зборуваш :)

16. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452

За инструктор ти дале понуда? А сега си положила?
    Чудно.
    Јас колку што знам минимум 5 или повеќе години искуство треба да имаш за да воопшто можеш да се пријавиш да полагаш за инструктор.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894

Да,не полагам во Mакедонија,во Aвстр.сум јас сакав и сакам рачно,ама дома имаме 3 коли и сите се аутоматик,и ај на што да вежбам,инструкторот ми е Mакедонец,но почна да се однесува неубаво и почна да ме допира џоа ми покажува и сега морам да го откажам и да најдам друг некој или да оставам на моиве дома да ме учат на аутоматик :sweat:

Mногу ми е глупаво да положам за аутоматик и да влезам в кола со рачна и да речам
    Jас имам положено за кола,ама не знам да возам рачна мене ми е глупаво и бесмислено :|

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014

Незнам така ми спомнаа.
    Но дефинитивно ќе се видам и чујам со инструкторката и ќе ја прашам точно што како и колку, и се разбира услови.Па после баш ќе ви пишам.

19. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54

Се шалела инструкторката, не е возможно на 19 години да ти дадат да бидеш инструктор , ма каков сакаш шофер биди.Највероватно си возела добро па узшала ти го рекла тоа. ;)

20. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994

Срамота да кажам, ама јас сум катастрофа возач (затоа и поарно е да се класифицирам во невозачи, иако имам и возачка толку години, и подвознувам некогаш). Положив со врски ептен колку да не ме паѓаат пошто немав надеж, ама сето тоа беше зошто положив без кејф, моите инсистираа, и имаа право, сега не би полагала.. Но сега морам да земам часови да научам саглам да возам, неможам да се снајдам со кола, ужас, страшно... :/