Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    9.495
    Исто како мојот, ама не го сменив. Вакви и не треба да работат како инструктори, немаат трпение и те гледаат со потсмев ако нешто потешко ти оди или приметат дека од нив немаш желба за возење и гледаш што побргу да помине времето.
    Па сите не можат да се опуштат, а може причината е баш тој.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    Какви се комисиите на полагање фини ли се или се пак некои намќори кои цело време гледаат да те турнат и те деконцентрираат?

3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.716
    Допаѓања:
    15.353
    Намќори. Дури може да ти збораат и да те прашуваат. Не им го зимај многу муабетот, пази убаво на знаците и велосипедистите; па дури и на пешаците (оти има несалам ептен, си пуштаат нога на пешачки и се закочуваат.) Од прва секако не минуваш. Можеш супер да си извозиш, ама ако некој пред тебе има врски паѓаш секако. Среќно.

Имав една ситуација кога си ги терав часовите. Чекам на кружен, еден позади мене - ме помина и си се качи на пешачки остров. Ко му се пуштив со: "Абе кој ти дал возачка, знаеш ли ти што е возачка?", а тоа ми ти прозорецот отворен. Битното, мртва озбилна му објаснувам на овој инструкторот (се скри со раце човекот) како не е фер што ме помина и тоа не се мрднав со колата од што си бев внесена. И обавезно си свирев кога имаше потреба бидејќи стварно имаше идиоти при возење. Неколку пати имав поминато неколку автомобили, бидејќи коа се разминувавме ми коментираа дека не ме бива. И од кога ги поминував им велев чаоооо :rofl:

Шала на страна, безбедноста на прво место. Има некои и во лента се туркаат насила, возат пребрзо на кривини..Само на едно возење мислам оти замрзнав на лице место. Инструкторот на фб си листи, не гледаше ништо и баш на улица кај што имав првенство летна еден камион. :tmi:

На candy.cane, Justicija и Rakometar им се допаѓа ова.
  4. Dark Queenn

Dark Queenn Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    14
    Колку е можно да се положи од прва? градска

5. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    9.495
    Дали пред полагање му се јавувате на инструкторот или во авто школа знаат кој кандидат од кај нив кога има пријавено да полага?
    Овој мојот никако да го добијам, не се јавува.

6. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    9.495
    Ако имаш ептен јаки врски и дадеш пари, ама некогаш и со врски од втора положуваат, ти викаат еднаш мора да паднеш.

7. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Никакви. Влегуваат и лична карта ти вика и после ти кажува како да возиш т.е правилата. Првиот пат комисијата двата дур чекавме на табана семафорон ме праша општо за мене и после нишо и си грицкаше сончоглед. Вториот пат по озбилна беше и си праат муабети тие и тебе че ти кажуваат совети, че те предупредуваат и така.

На Rakometar му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Обавезно известиго на кој датум и во колку сато ако нее достапен трк до автошкола да го побараш.

На Kataklinkers му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    0% ако немаш врски. Колку појаки врски или ако од фамилијата имаш некој јак човек тогаш можиш да полагаш. Ќе те терат да возиш по булевари, кај шо е право,.помалце семафори и знаци и ќе ти го скратат времето 5-6мин. Ако одиш ко мене и други ко мене без никој пријател ќе плакаш 3пати а можи и фазла оти уште неам положено .

На tamche995 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.770
    А која е цената по втор пат да полагаш ?

И каде може да ги најдам тестовите ? Ги има на нет да ги спуштам ?

11. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    8.313
    Јас положив од прва минатото лето без врски така да мислам дека ако некој знае да вози и е сигурен во себе одма се гледа, нели и да не згрешиш ништо:D

12. Волшебникот

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    1887 ден + 200 трезорска + 1200 возило - за град . За полигон и тестој тестој незнам колку е 2пат оти од прва положив. Иначе евети имаш и со точни и не одговорени: https://mvr.gov.mk/upravni-rab/27 .

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    392
    Јас положив пред две недели од Прва, без никакви врски :$бааги ме вртеа низ Аеродром, точно 30мин возев и тоа од 8:20 баш кога има гужвичка, ама супер поминав:)

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Octavija

Octavija Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    15
    Колку време ви требаше да ги научите прашањата? При крај сум со часовите никако да почнам да ги читкам

15. Kataklinkers

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    9.495
    На предавањата нели ги учите прашањата, не ве испрашува таму сите по ред? Ако ги научиш раскрсниците, само два пати ќе ги прочиташ и толку.

Положив полигон и комисијата за разлика од претходниот пат не ме замараше и беа ептен фини.
    Од тие таму што чекаа ред слушнав дека едно девојче 9ти пат го бутаат на градска. ;(

Толку да не знаеш ќе научиш.

16. Octavija

Octavija Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    15
    Ахх какво испрашување...2-3дена предаваше после ни рече разгледувајте ги на компјутер прашањата... Ама то е

17. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    134
    За од прва ако сакаш фати дебели врски или плати и на комисијата друго решение нема, ќе ти најдат некаква рачка сигурно. Мене ми најдоа сум кочел сообраќај заради тоа што пропуштив пешак кој поминуваше каде што нема пешачки премин, што ли да правев на хауба можи требаше да го качам тогаш сигурно ќе постапев правилно |( |(|((facepalm)

18. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.177
    Допаѓања:
    27.340
    Цел ден јас ги поминав сите.Не се паѓаат истите од демо верзијата :)
    Учи десно правило,ако не ти иде баш.Знаците се тие

19. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Исто :D

20. Octavija

Octavija Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    15
    Даа десно правило и знаците ама има некои со бројки со км/ч...тие само напамет
    @st2007 со среќа нека ние