Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Прво одиш на 20 часа теорија(5) дена после од кога ќе ги ислушаш часојте почнуваш да возиш со инструктор 36 часа (18 дена) потоа со документите од авто школата одиш во испитниот центар да пријавиш тестови.

2. tamche995

tamche995 Популарен член

Не, ниеднаш, само ја држеше.

3. blady

blady Истакнат член

Луѓенца малку сум во бунило, ќе полагам тестови за неколку дена и на две прашања како што се сеќавам предавачката на теоретска беше кажала дека имало демек измени т.е. нов закон/мерка па да ве прашам можеби се има паднато на некој и кој е точниот одговор..
    Прекршочна санкција забрана за управување со моторно возило од шест до 12 месеци, ќе му се изрече на возачот кој надвор од населено место се движи со брзина над дозволената, поголема од:
    (Впиши ја брзината во км/ч) пишува 70.... А мислам она ни кажа 80, додека за другото исто вака гласи прашање само внатре во населено место пишува 50, а она ни кажа 60... И сега по што да се водам за точно?

4. Ena05

Ena05 Популарен член

Секако дека имаш шанси. Еве јас сум таков пример, и полигон и градска положив од втора. Без врски! :!: И јас не знам како успеав, од толку стрес, страв и паника дека нема да успеам низ магла го паметам полагањево :rofl:

GirlRose likes this.
  5. poppie

poppie Популарен член

И мене така ми направија вториот пат и знаев дека ме спремаат да паднам за пари. А првиот пат беше моја грешка зошто се потресов ептен :D Иначе се им е испланирано, кој да помине кој не. Јас третиот пат полагав прва и поминав. Не се нервирај, се е за пати, за жал. Ти посакувам следен пат да положиш.:*

tamche995 likes this.
  6. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Трета среќа е моја :D Од денеска официјално возач. Сите што полaгате ви посакувам најмногу среќа и НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈТЕ! Се че си дојди по себе. И да ги поздравам хејтерите од темава кои велеа како јас сум имал врски. На 1 тестови и полигон и на 3 град. Сето вкупно ме кошташе околу 37,600+ - Испитен центар АМ Битола / Прилеп .
    Инаку овој мие нов акаунт, стар jdm ама добив бан за глупа причина околу лгбт...

Last edited: Sep 2, 2019
    vaterpro, ZAHRA, smooch and 3 others like this.
  7. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

70 и 50, бар вака беа јас ко полагав пред 2 месеци и ништо ни немаа спомнато за измени. Сепак одговорот што го пишува во точни, тој треба и да го заокружиш, бидејќи системот ги прегледува според тие одговори

blady likes this.
  8. tamche995

tamche995 Популарен член

Вие што положивте, пишете на што најмногу обрнувавте внимание додека возевте:?:
    Некои tips and tricks споделете?

9. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Дефинитивно пешаци, првиот пат заради тоа паднав, а и не бев опуштена многу. Од втор пат положив и не ми беше толку страв колку првиот пат. Само опуштено и не мисли на комисијата и обавезно обрнувај внимание на пешаците, бидејќи ги има секакви, наеднаш притрчуваат без да очекуваш и сл. Со среќа на сите идни возачи :D(fingers)

blady likes this.
  10. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

50 во населено / 70 надвор од населено; 110 пат резерв. за моторни возила; 130 автопат. Се шо пишува на офиц. страна од мвр-тестовите е точно.

blady likes this.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Колку е точно цената на уплаќање тестови само? Во петок треба да уплаќам, а заборавив да прашам у автошколата.:drunk:

12. Rakometar

Rakometar Истакнат член

2200 Денари

Dream-Girl likes this.
  13. Yeeah

Yeeah Популарен член

Мене ми рекоа 2600 за тестови во автошколата.Иначе сакам да прашам дека идам на работа во 3 смени ќе морам да барам термин кога ќе бидам 2ра смена или 3та.Дали од испитниот центар имаат разбирање за овие работи? Ајде ве молам за тие што сте од Скопје да ми кажете,затоа што се нервирам незнам што да очекувам..

Dream-Girl likes this.
  14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Koга ќе отидеш таму со уплатница, вработениот ќе ти понуди денови со термини и бираш кога си слободна и тој ти го закажува. Имај предвид дека термините ги кажува само за тестови, за полигон и градска прво мора да те внесе во систем дека закажуваш на тој датум па да го даде терминот и после нема назад.
    Ако во моментот не ти одговараат термините за тестови што ќе ти ги понуди, можеш после некој ден да закажеш на други термини што ќе се отворат а уплатеното ќе ти стои.

Не знам само дали може презакажување тестови, полигон и градска едвај може

15. Yeeah

Yeeah Популарен член

Значи за тестови може кога сакам јас, а за полигон и градска кој термин го дадат они тогаш ли?

16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Да, за полигон и градска го бираш само денот, а датумот излегува компјутерски кога веќе ќе те внесе и ако не ти одговара терминот не може да откажеш. Малце нема смисла така али тоа е.

17. Yeeah

Yeeah Популарен член

Благодарам многу

Tan4ence likes this.
  18. Trxmx

Trxmx Популарен член

И за полигон си бираш кој ден сакаш од каде и колку саат. Они ти кажуваат кога е слободно и од тие термини одбираш. Јас полагав летно време и знаев дека во 11 нема гужва и си одбрав сама во толку ч и од кај да тргам.:)

19. Yeeah

Yeeah Популарен член

Како може да бираш за полигон кога од едно место се трга? Да не мислеше за градска? Извини али не те сватив. Дајте уште искуства споделете мн ќе ми значи.Меѓутоа утре ќе се јавам во Испитниот центар зошто сите различно ми кажуваат..

20. Trxmx

Trxmx Популарен член

Само за градска ова важи, видов и за тоа прашуваш. Полигон си бираш ден, знам дека сите што полагавме бевме собрани на куп по презиме мислам не викаа и кога ќе ти дојде ред тогаш.