Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Твое си е само да си полагаш друга работа ти немаш се друго они си средуваат, од кога ќе положиш другиот ден можеш да одиш за полигон да си закажеш.

Dream-Girl likes this.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Фала, а за полигон колку обично денови отприлика се за да закажам? Ќе имам прилика од 19ти еве да закажам, до пред 1ви октомври некако термин да најдам или тешко? :)

3. Rakometar

Rakometar Истакнат член

Не сум од Скопје незнам како е таму мене од ко положив тестој за 12 дена ми дадоја термин за полигон.

Dream-Girl likes this.
  4. N0NamE

N0NamE Популарен член

Terminite oni gi odreduvaat tvoe e da razmislis i da kazes dali ti odgovaraat tie termini sto se ili ne, za koj i da se odlucis od tie sto se za toj i ke te pisat so srekja.

Dream-Girl likes this.
  5. Yeeah

Yeeah Популарен член

А да ве прашам истите ли уплатници се пополнуваат за полигон и градска како тие за тестови што беа?

6. Bruce10

Bruce10 Истакнат член

Го земав цитатов како пример за мојов случај. Мене од прва ми се погоди инструкторот, смирен, комуникативен, одлично однесување и положив од трета мајка, пошто не сакав да бидам со врски положен.
    Го памтам едно време возам како што возам, не запирам на стоп знакот малце намалувам и продолжувам и ми вика, мораш да запреш, rolling stop му викам, секако електронска рампа е, нема воз.
    Остави ти електронска рампа е, додека да положиш мораш да запреш, после вози си така, цел град вози така знам, ама по закон мора да запреш.
    Почнав да се инатам, и ми вика, океј знам дека си многу интелигентен, знам дека имаш еден куп и школи и дипломи ама тука не си ништо, и еден селанец со 0 школо и ти сте исто, ако секој вози како мисли, што сообраќај ќе има?
    Никој да нема на патот, труди се да ги почитуваш знаците и да возиш како што треба, правилното возење станува навика, после и во која и да си гужва и колку да има коли, рефлексно ќе реагираш, а рефлексот се практикува уште од старт да ти биде програмиран.
    Еве и ден денеска лента менувам, жмигавец давам, иако на таа лента нема никој или е далеку.
    Совет, гледам ќе полагаш скоро, тестовите ќе ги положиш од прва, се работи за основа, полигонот е пракса, сигурно ја имаш поминато 100 пати и тоа ќе си го поминеш лесно. Најголем проблем на сите е градската и највеќе таму куткаат. Фокусирај се на патот, следи си ги другите возила, пешаците и знаците. Сигурно ќе поминеш низ рута која ја имаш возено така да променливи ти се само возилата и пешаците. Ќе се олабавиш уште од сабајле со релаксирачка музика, позитивна мисла, не се расправај ако направиш грешка или они викаат аха згреши, само продолжи смирено, ќе положиш сигурно. Со среќа.

7. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Девојки сте возеле ли со таа потврдата од полиција што ви ја дале дека сте се сликале?Зошто кога се сликав таа ми рече мпже да возам со неа
    Итно треба утре да одам до петровец, па да не изедам некоја казна

8. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Не даваат потврда, мене ми дадоја само книже со некој број зс да можам да си ја подигнам. А порано давале потврда и со лична карта се возело.

9. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Кај мене пишува потврда со печат со се е
    И така ми рече таа вработената дека смеам да возам со неа, ама ова од неготино е, којзнае тука што ќе ми речат

10. Trxmx

Trxmx Популарен член

Јас си возев со листот за подигање возачка тој дека сум се сликала, 15 дена ич не ми беше гајле. На твоја одговорност е, не верувам да си до толку баксуз да те застанат баш на прво возење

Lea.Messi likes this.
  11. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Ете да си кажам и јас
    Прв пат возам сама и сабајле мораше да појдам на работа
    Не ми е готова возачката сеуште, па возев само со потврдата
    Како за прв пат мислам дека добро беше, ајде следен пат подобро ќе биде

12. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Со потврдата јас како што знам смееш само да возиш во градот кај што си полагал, надвор од градот не. Плус, сите ни викаат дека може да возиме со неа ама според закон не следува казна.
    Е сега мн.се ретки случаите кога тоа се десило, ама постои можност ако наидеш на некој ептен строг полицаец што тера влакно во јајцето да те казни.

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Полигонот е само 2100ден? Нема плус административна такса за плаќање ко за теоретскиот дел? :) За во Ск прашувам.

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се плаќа и колата што ќе ја користиш.
    Ама тоа на црно,на рака ќе му платиш на инструкторот.
    Знаеш возењето кола околу 10 минути кошта околу 1000 денари во Република Северна Македонија.

poppie, Lostinparadise and Dream-Girl like this.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Тоа да. :D За уплаќањево сеа прашувам, да не ме враќаат ти фали уплатница. :whew:

GirlRose likes this.
  16. Yeeah

Yeeah Популарен член

Кој одговори се навистина ТОЧНИ? На овие три прашања.
    20190921_181137.jpg
    20190921_181159.jpg

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Тие на страната на МВР се точни. Учев од нив, ги положив тестовите со 0 негативни пред 3 дена. :)

MrenaRiba, molikaMk and Yeeah like this.
  18. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Сите се точни. Учете од МВР иматен и со точни и неточни. Не лупајте за печатење по 300ки. Пред 4 месеци јас положив со 0 негативни. Загррвајте столот само.

Dream-Girl and Yeeah like this.
  19. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Учи ги само од МВР.
    Овака само ќе се збуниш уште повеќе :)
    И да.Една брзина е за возач-почетник,друга е после 2 години.
    Внимавај на тоа.

20. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Полагав прв пат градска и не положив и тоа го очекував. Најмалку 3 пати. Еден куп грешки нормално и плус по најтесните улички ме вртеа и тоа по два пати. Треба искуство не знам што очекуваат со возење од едни часови мислат дека утре ако положам и прво ќе одам по тие улици и најголеми гужви.