Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

Многу сакам да возам, едвај чекам да дојде време и јас да положам и да можам да возам.
    А и супер што направија сега од 16 години да може возачка да се земе. :!: :)

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

може да се земе со 16години, но мора покрај тебе да има лице кое има над 5 годишно искуство ако не се лажам.

SexyLady likes this.
  3. SexyLady

SexyLady Популарен член

Да и јас така мислам и може само низ твојата општина да се возиш, понатаму не.

4. beached

beached Истакнат член

Тазе шофер сум,положив пред два-три месеци и уште ко положив почнав да возам редовно. Со оглед на тоа што немав влезено в кола пред да почнам со часови,немав појма на почетокот ми беше малку потешко, али со голема желба учев. После полагањето поминав некое време со татко ми, дур ми дозволи да излегувам со кола и сега возам лесно,сигурно и без страв.Да и такси изигравам..инструкторов пошо и сега сме во одличен контакт, ме заебава шофериште сум била.
    :)

5. Look

Look Истакнат член

Добар возач сум (барем така кажуваат тие што сум ги возела),почитувам правила и од такт се вадам колку македонскиве возачи ништо не почитуваат. :fubar:
    Како се престроја некни еден ама затоа убаво го исвиркав.Се чудам кој му даде возачка.

Под `добар возач` подразбирам оној возач што почитува правила,пешаци и ред други работи во сообраќајот,а не оној што вози 200 на час чиниш ракета полетува. |(

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Ајде сега совети од тие што положиле. Закажав за 26 (дури тогаш полигонот бил слободен) за полагање и да ме упатите на што треба да пазам? Ама буквално се кажете ми :D
    Како што можете да забележите имам трема, голема

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

^За полигонот не е страшно, таму повеќето поминуваат со нула негативни поени. Ако си ги научила точките, и ги имаш извежбано вежбите, нема да имаш проблем. Џабе ќе ти викам да немаш трема, кога и јас самата не можев да си ги смирам рацете и нозете при првото полагање. Не знаев кај се наоѓам, цела бев испаничена! Проблемот за полагање градска е што секоја комисија нема исти критериуми. Мене првиот пат ме бутнаа зошто сум застанала на една раскрсница за да пропуштам кола, а вториот пат на истата раскрсница ме бутнаа зошто не сум застанала. |( Третиот пат веќе не ми најдоа мана.
    Најмногу бутаат за пешаци и велосипедисти, на нив треба да пазиш многу. На раскрсниците обавезно ќе те донесат од улица што нема предност во однос на другите, за да ги пропушташ сите по ред. Само замисли си дека си со инструкторот во кола и дека него го возиш. Оди си според тоа како сте возеле за време на часовите. И моли се до 26ти да падне снег, зошто како што ми кажуваше инструкторот, пред некоја година го одложиле полагањето затоа што првите кандидати што полагале, сите положиле. Тргни-застани, тргни-застани по снегот, и ти тече времето :)

Dushica-sk likes this.
  8. Look

Look Истакнат член

Ајде,ајде номој да те фаќа трема не е ништо страшно како што изгледа. ;)

Како прво треба да заборавиш на цела трема,затоа што тремата е најголемиот кривец за се да упропастиш колку и да знаеш.Знам дека не можаш да немаш трема ама барем обиди се колку што можеш да не си исплашена.Едноставно опушти се и замисли дека си сама и никој не те гледа. :lol:

Второ, кога ќе седнеш во кола (што сигурно ти кажал и инструкторот) намести си ги сите ретровизори како што ти одговараат.

Трето, немој да ја заборавиш рачната! :!:

Четврто,не брзај! Имаш време ти колку што сакаш и никој не те брза.

Петто немој во случај да облечеш високи чевли. :rofl:

Кога ја правиш вежбата напред прва,втора,рикверц(ама објаснив,не ми текнува во моментов како се викаше вежбата :tmi: ) немој да го измрдаш воланот,затоа што можеш да ги прегазиш линиите.
    (Други `цаки` што ти се потребни околу вежбите сигурно ти ги кажал инструкторот)

Па со среќа. ;)

Dushica-sk likes this.
  9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Луѓе срам ми е да признаам ама да си ја олеснам душава, паднав на полигон.
    Пола саат пред тоа бев таму, ги направив сите вежби без да ми помогне инструкторот, се супер беше. Паралелното и косото беа без ни една грешка. Ме бутнаа ради паралелното, таа сељанката ми застанала до кола и ми збори, ми јаде гомна и се успаничив цела, почнав да се тресам. Тој стариот и вика потргни се, сама ќе ја направи вежбата оваа стои. Прво бутна едно девојче на втората вежба, после мене.
    Да не знаев да паркирам немаше да ми биде криво, ама верувајте научив точно да паркирам и се блокирав.
    Немам желба пак да пријавам од што се изедов жива.

Abeja likes this.
  10. Look

Look Истакнат член

Се тоа ти е од трема,ти реков тремата уништува се.Требало ич да не ја рецкаш ама веќе кога се случило нема назад.Потполно те разбирам како ти е и јас кога паднав на градска се изедов жива.Губиш волја,си губиш самодоверба во самиот себе си ама кога ќе размислиш и не е така страшно. ;)

Луѓе сме,грешки правиме.По секој пад треба гордо да се исправиме и да продолжиме,а ако се откажеш е најголемата грешка што можеш да ја направиш! :!:
    Потсети се не целиот труд до сега,на парите дадени,и запрашај се дали вреди толку лесно да се откажеш. ;)

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Немаш , ама мораш .... оти еден ден пак ке сакаш и за џабе ќе даваш пари ... и јас немам желба да плаќам пак кога знам да возам , ама ете кога мораш мораш ....

патем утре полагам градска ....

и во комисија

Н-Н-Н--Н-Н-Н-Н-Н--НА-А--А-А-А--А-АЈЈЈЈ--ЗЗИИИРИИИИИИИИ

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

FUCKING BITCH

AnaKarenina and irenna like this.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Колку само тешко стигнав јас до возачката! :lol:
    Пред да наполнам 18 почнав со часови, па кога веќе наполнив 18, полагав. Положив тестови од прва, ама затоа за гаражите ми требаше цела година беее... :swear: На трет пат положив, а траеше цела година зошто немав време имав и други обрвски со школото. Едвај ме пуштија, се само на некои банални работи ме паѓаа па “приморани“ беа да ме пуштат градска исто од прва. :rofl:
    А каков возач сум? :^) ...лош, многу лош. Ја удрив колата другиот ден откако ја земав возачката. :lol:

Abeja likes this.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Ич да не се секираш, јас полагав заедно со сестра ми и пред тоа на вежбите супер си ги правев, нај нормално, тестови со максимум поени, ама кога требаше да полагам полигон и јас утнав на паралелното паркирање, отидов во тревата :rofl: не знам што ми стана се збунив со вртењето на воланот, полн пола врска неам што правев, нели и на прозорот ни ставаа линија до кај да застанеме :D и веќе комплетно изгубена и знаев дека отидов во тревникот и пред да видам, срамотилаци, изгледа дека на памет ги учев потезите кој кога треба а така не треба, тоа треба да ти е уиграно а не на памет научено. Ама за тоа па наредниот пат ми беше гола вода, ги правев како шофериште, малку имав трема на градска и уште не сум свесна како поминав, инструкторот не ми се погоди, многу креваше паника и секогаш ми кажуваше дека треба да вртам кога веќе немав време да се престројам, и од тогаш всадив некоја трема кога и да се качам во кола. Ќе поминеш на полигон не се грижи, само откако ќе положиш не се плаши сама да возиш, подобро сама отколку да чекаш инструкции од некој до тебе.
    Со среќа наредниот пат ;)

14. Miss666

Miss666 Популарен член

Леле, а јас колкава трема имав кога полагав полигон? Цела вечер не можев да заспијам, сабајлето ми се трееше телово, трема ко на колење да ме носат, а не на полагање... :rofl:

За среќа ме пуштија од прва, т.е. толку многу се плашев да не згрешам што пробав два пати да си ја палам колата :D Ама добро, тоа не се важеше бидејќи вежбав тогаш... :)

Уште градска ми остана ама неа здравје после Нова Година да здивнам малку од колоквиумите... :)

15. Lyanna

Lyanna Активен член

Јас возам како камиказа. Се надевам дека никогаш нема да добијам возачка дозвола пошто ќе го зголемам морталитетот у Скопјево.

16. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Потврдувач на митот "жени возачи" :$ :lol:

Имам голема желба, ама никаков талент. Тато веќе не ми ја дава колата, се чудам зошто?? :^)

17. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Ако во некој случај некој ме сретне некаде никогаш да не се каче со мене во кола за негово добро:D :D неее се зафркавам не сум толку лоша се снаоѓам по патиштата :D

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Ич да не ти биде, не си ни прва ни последна..
    И не се откажувај, слушај од исто искуство.
    И градска од 4 пат положив.
    Сега си се возикам и мило ми е што не се откажав :)
    Да не се фалам супер си возам, се поправам, приметувам кога се возат со мене не се држат веќе панично за рачките :lol:
    Низ град топ, надвор рано ми е уште :D

19. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Јас си положив све од прва, така лесно ми се погоди..
    Ама од тогаш немам возено, поминати се добри 5 години и иако викаат возење не се заборава, јас мислам дека малку ќе ме фати страв ако почнам пак :)

20. wolf4e

wolf4e Популарен член

Ништо јас останав на аутоматик,уште паркинг ми останува да научам, ама многу ми е тешко, посебно рикверс ужас сум :x