1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

Јас имам положено и сега собирам пари за автомобил :)

2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301

на другарка ми газдата ме вика Шуми( демек скратено на Шумахер)
    зум знаела добро да се снајдам во тесни улички и не сум знаела да ја користам
    свирката( било неговото објаснуванје)
    Во мојата шоферска кариера сега поседувам и мое возило и за 1 година направив
    околу 30000КМ...за кои сум мнн мнн горда ;)
    1наш ја имам гребнато- ко ја купив за да си ја обележам
    и 3 пати ме имаат чукнато на паркинг - па ми срадаа браниците :swear:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57

Можам да кажам дека сум одличен возач со многу годишно искуство,ги сакам автомобилите,до сега имам сменето три и и имам голема желба да имам ауди4 ^_^

4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894

Блазе си ви на сите што имате возачка,кога ке немаш како без нозе си.Oвде е мнгоу тешко за да добиеш возачка,мислам дека те фака некаде околу 1 година зависи :?:
    Jас стварно многу сум под стрес,не можам ни да спијам нормално од толку што се грижам,ми се чини никогаш нема да положам :angel: :D

5. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452

Сосема солиден возач сум, супер паркирам, посебно добро се снаоѓам на тесен простор, само што многу брзо возам, и знам чат пат да поминам на ептеееен жолто, да не го речам црвено де, и после секое поминување си ветувам дека веќе нема да правам така и ќе возам побавно, ама џабе, до наредната ситуација, брзаница... :@ посилно е од мене, ама се трудам :angel:

6. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587

Пред околу еден месец почнав и јас да возам. Уште од прв пат ептен солидно тргнав земајќи во предвид дека и предходно возев. Иако сум почетник по магистрален пат ја возам бргу. Понекогаш инструкторот знае да каже намали овде :D .
    Полигонот од втора го направив прецизно но засега само еднаш бев таму. Временските услови повеќе не ми дозволија да го направам.
    А што се однесува до градцка, мислам дека ќе паднам. Имам некое такво предчувство. Знаците слабо ги пазам, и кога го одминам и ме прашаат кој знак одминавме, е незам да кажам. Треба малку повеќе да почнам да внимавам на тоа.
    Ми останаа уште неколку часа за да извозам, па тогаш ќе видиме натаму како ќе биде.

А откако ќе ја земам возачката, мислам дека ќе бидам многу нетолерантен возач.
    Абе пешаци ми се шетаат на средина на улицата. Им направија тротоар, тие пак на улицата. Ко луда свирам. Пример јас кога сум пешак кога одам по пешачки премин брзам за да поминам побргу. Зошто знам како им е на возачите додека чекаат некој да помине. А не да се влечат ко да се на модна писта.

7. Arianna

Arianna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    145

Возач што не поднесува да има кола друга пред него, и најдобро ми е кога сум сама па да си се опуштам малце со брзината :$ :D

8. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788

Сега возам добро иаку ретко возам пошто не иде ред за мене од брат ми и татко ми, ама на гратска ме соборија 2 пати дури на трети пат ми пуштија. Еднаш направив грешка си знам ама вториот :^) немаше смисла.

9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894

Jас другава недела одам на полагање,закажав и уф превозбудена сум и пренервозна ^_^
    Cи ја сменав инструкторката,за 2 часа научив да се паркирам и тоа одлично,ај се надевам ке положам :rofl:

10. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198

Ретко возам,порано имав повеќе мерак некако.Не сум баш нешто посебно ми треба уште пракса,немам многу возено,еден период возев па долг период не и така.Ќе се потрудам,морам...сакам да бидам добар шофер.Паркирањето ми е најголем проблем,многу сум груба. :D

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014

На ова мразов не се осудив да возам, многу беше лошо, а колата е голема, неможам да ја мислам, здравје сега времево е подобро, повторно планирам да седнам зад воланот, а веќе следното зимо и на снегче да пробам.

12. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58

Не требаше да се направат да има возачки од 16 години. Само колку несреќи се случиле. Не е убаво али ај. :doh:

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006

Не знаев дали овде да го поставам моево прашање или во „Контактни леќи или очила“ :?:

Вака, на возачката сум сликана со наочари, така и ми пишува на неа, па според тоа кога ќе возам морам да ги носам. Е сега, од неодамна почнав да носам леќи, а имам и наочари за сонце со диоптер. Дали ако возам со леќи ќе ми прават проблем? Или ако возам со наочарите за сонце со диоптер?
    Пошто нашиве цајкани се малку неписмени, па да не ми лупнат некоја казна...
    Треба да имам некој документ со мене дека носам леќи? :?:

14. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567

И јас наскоро ќе бидам возач :) (се надевам :lol: )
    За една недела полнувам со часови и некако имам многу трема... :|

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Не би требало да ти прават проблеми али нашиве се дибеци па ако се заинати може да пише казна бидејќи си сликана со наочари и така пишува во возачката а верувам дека така напишале и во лекарно уверение.
    Несум баш сигурна дали таква потврда дава Медицина на труд (дека носиш леќи....) или се зема на очно....сепак мислам дека е Медицина на труд али прашај си.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    58

Хахахаха кога ја видов темава се сетив на една случка и почнав да се смеам како луда... :D Нема да бидам себична и ќе ви кажам и вас дека пред околу месец дена бившиот мој пијан (кој не е положен) се забодил во едно кафене... Па и не е баш за смеење ама кога ми кажаа прво прашав дали има повредени и кога ми кажаа дека нема се згазив од смеа... :D

17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894

Jас паднав денес,ме паднаа за повеке работи за кај Stop знакот не сум застанала како што треба,не сум дала предност,сум се двоумела дали да одам или не :|
    Kо почнав таму да плачам како некоја крава,за срамота! :D
    Aјде се надевам наредниот пат ке положам ;( :D

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.491

Баш ти го прочитав прашањево претходно, и вчера прашав другар кој е ист случај како тебе, и ми рече дека не ти треба никаква белешка дополнителна.
    Она што е важно е дека имаш диоптер и тоа си стои и на возачка, а за промена леќи нема потреба од други документи, бидејки полицајците ке сфатат дека не си ненормална да возиш без наочари или леќи чим ти се опходни, а исто ми кажа дека кога него го застанала полиција, бил со леќи а на возачката му пишува и е сликан со наочари, и само кажал дека има леќи.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419

Не многу спретен, морам да признаам, ама тоа е затоа што не возам често. Ми треба само малку повеќе пракса

20. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27

Уште од многу мала обожавам кола, само чекав да станал полнолетна и да дојде времето кога јас ке земам во раце возачка дозвола. Дојде и тоа.. од инструкторот неможам да се пожалам , тој добро објаснува, се снаоѓа со новите идни возачи, по психолошки пат.. нешто со разбирање..
    Ми даде прилично знаење.. ама знаете кола како кола.. има разлика, после возачката почнав да возам со татко ми.. за почеток се покажав како супер возач. Проблемот ми беше тоа што имам Opel Vecrta 1.6 и прилично големаа и незгодна кола.. тешко ми идат окреканата ама како што возам преку 2 недели супер сум, како почетник.. бидејки тој е вработен на страна и си доаша на 2 недели. на секое последно возење однареден пат ке почнеш сама да возиш.. ама сеуште го нема тој ден.. се надевам во скоро ке е, едвај чекам да седнам сама во кола и да ги зберам моите другарки.. :D