Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

Неверојатни :D

2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732

Тазе сум сеуште. :$ Малку ми е страв, не сум доволно опуштена зад воланот иако се обидувам да го сменам тоа. Сметам дека ми е потребна само повеќе пракса, другото ќе си дојде. Инаку сум доста внимателна и настојувам да не ги прекршувам правилата.
    Инаку мразам гужви, избегнувам да возам во тие периоди, затоа што станувам нервозна. За паркирање сум катастрофа невидена.
    Сеуште имам трема... Ми треба повеќе пракса и ќе биде супер. :)

3. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5

Да се пофалам и јас ]:) . ;) Тазе шофер сум и јас, скоро положив и добив кола од таткоми на поклон. Така да сега засега немам некој збрка направено, ама само за едно ми е мака СО ШТИКЛИ НЕ СЕ ВОЗИ, ЈАС НЕМОЖАМ ЌЕ ИЗГИНАМ |(

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

^јас еднаш возев со штикли и никад више, ако треба едни балетанки ќе си оставам во кола, и ќе се пресобувам, ама во штикли ЈОК

5. oblivion

oblivion Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2

Може ли некој да ми препорача инструктор од Селика или од друга авто школа?

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

Од Селика, дефинитивно Наде Стојановска

На sardela и oblivion им се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

Дефинитивно на никого не му доаѓа памет додека не осети...но дали му се ризикува да стигне 10мин. порано и прашање да не му се случи нешто???
    Јас не би ризикувала,таква сум си по природа.
    http://off.net.mk/video/razno/mozhebi-kje-se-setitge

8. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Нека ми даде некој информација за зимање на возачка дозвола.
    Моите напињаат да почнам да вежбам, да зимам часови ама не знам што како..
    Ви благодарам однапред :)

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987

Па не баш сјајни, ја имам дозволата веќе скоро 9 години, а искуство ни 2 месеца :lol:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

Ќе си отидеш во било која авто школа и ќе ти кажат се.
    Тебе што поконкретно те интересира?

11. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Па се распрашав во авто школа Селика.. дознав дека можело на 46 рати плаќањето.. не знам некоја авто школа да препорачате или слично :)

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

Јас полагав во Селика, дефинитивно ти ја препорачувам.

13. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762

Имам возачка веќе пола година, и сум супер шофер у тешки наводници :D Возам си јас така полека и ке дојде некој гоооллеем камион и ке возе 70-80 а е дозволено 100 и шо ке правам јас., ке се се возикам така во успорена снимка позади него и сите ке ме претицуват, а коа ке ме претица некој па и пцуам зашо :D :D

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008

Еве нешто за возењето со штикли :)

Имате проблем да возите со високи штикли? Си носите резервни рамни чевли или патики во колата? Некој мислел и на вас. Осигурителната компанија "Sheilas' Wheels" има направено чевли за возење кои всушност претставуваат елегантни високи потпетици кои можат лесно да се адаптираат во чевли за возење. Голем број на жени возачи ја загрозуваат својата безбедност како и безбедноста на останатите возачи со носењето на несоодветни високи чевли додека возат.
    - 10% од жените возачи велат дека предизвикале или пак за малку избегнале сообраќајна незгода поради нивните чевли кои се заглавуваат меѓу патосниците и педалите
    - 80% од жените возачи носат несоодветни чевли избирајќи го стилот пред безбедноста.
    - 33% од жените велат дека носат апостолки, додека 18% велат дека не носат никави обувки додека возат (возењето боси е крајно небезбедно и во одредени земји казниво со закон).
    - 47% од жените возачи велат дека наутро ги одбираат своите чевли врз основа на тоа кои им одговараат со дневниот стил, а не дали ќе имаат проблем при возењето со нив.

Високите потпетици и чевлите на платформа не се најпаметниот избор кога станува збор за управување со автомобил.

http://www.crnobelo.com/zabava/interesn ... -so-stikli

На SanjaKirchner му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

^доколку сум со штикли,обавезно си зимам балетанки, или патики со мене ако возам

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.712
    Допаѓања:
    5.491

Се сметам за сигурен и совесен возач, иако возам прилично брзо (нормално според условите на патот и ситуацијата), пропуштам пешаци, појас обавезно и обожавам музика (со затворени прозори обавезно) и гајле немам.
    Ама дефинитивно ме нервираат ненормалните престројувања, ненајдени застанувања без никакво претходно сигнализирање, луд народ сме, не е секој за зад волан. :!:

17. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884

Дефинитивно неможам да возам со високи потпетици. :doh:

Немам никаква контрола долу на командите. Уште кога ги правев часовите со автошколата и тоа ноќен час имав, со цел памет си облеков чевли на плута (не беа штикли, де :P ). Си викам „Ај што има врска ако се високи исто како повисока да сум. |( ‘‘
    Леле, леле кога влегов во кола..... :sweat: Наместо кочница јас туража, наместо да успорам јас врска немам колку стегам на гаста....
    Инструкторката не ме приметила дека сум на виско и ми вика: „Што е? Супер возеше деновиве, сега те фаќа трема дека утре полагаш? :rofl:
    Јас: „Не, високи чевли носам‘‘.

Буквално се препотив додека заврши часот, и еднав чекав да заврши, а инаку уживав во часовите.

Оттогаш си реков: „Уште еднаш за возам со високи чевли-никако! ‘‘

И страв ми е! 100% ќе се закачам негде, а баш ми е мерак да си знаев и така.

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.013

Сè е навика, па така и возењето со штикли. Добро, не заговарам јас возење со штикли, таман работа, ама зависи од човекот многу (т.е жената :lol: ) колку и како е навикната да вози.

Возењето се учи цело време, не само на часовите - колку повеќе возиш, толку подобро возиш. Барем така мислам, а и ми се потврдило кај повеќето. Јас имам возачка, еве, уште малку пет години ќе бидат, а не возам. И многу ми е криво, посебно затоа што во ова Скопјево, ако не возиш, ко парализиран си, особено ако си со дете. Има јавен превоз... ама не ми е до коска дојдено да морам да го користам.

Пред некој ден решив да си ги обновам знаењата и почнав, со мажот ми како инструктор (супер штом не мора да плаќам, нели), па лека полека ми се враќа чувството за возење. Се надевам дека месец дена ќе бидат доволни за колку-толку да си го повратам знаењето, самодовербата и опуштеноста што ги имав кога положив. Колата ќе ми треба во летниов период, бидејќи ќе бидеме сами со малиот, па не сакам никого да молам да ми изигрува шофер. Само се прашувам како да се опуштам да возам сосем сама со малиот - страв ме фаќа, пред сè заради него и за тоа што знам дека има ужасни возачи, најблаго речено. Не сум ни јас којзнае колку добар возач, ама ги почитувам сообраќајните правила и прописи, но - брзо возам, тоа ми е најголема грешка. Кога полагав градска - толку брзо ја извозев рутата, што комисијата ми се изнасмеа - ме пуштија, ми рекоа дека возам супер, ама пребрзо, тоа треба да го контролирам. Замислете, дури и во наталната карта ми го пишува тоа, дека брзо возам, ко да не знаев :lol:

Може и џабе ќе ми е ова вежбање, може ич нема да ја користам колата, а секако, онаму каде што одиме - јас не смеам да возам, ни сама, ни со придружник :|

19. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288

Селика дефинитивно и инструкторка Наде!!! Таа жена цел живот ќе и бидам благодарна! толку многу научив од неа, и башка се од прва положив :)

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

^ и јас велам Наде, женана е закон ај што се положив од прва, туку и се со 0 негативни.
    А и многу е интересна не се досадни часовите.