Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. marija305

marija305 Популарен член

Другарка лани ја бутаа 5 пати и на крај поднесе приговор и бараше да ја прегледа снимката, девојчето викаше дека супер извозела без грешки. Не и дозволуваа да ја види снимката, ја маткаа неколку недели и на крај и пратија писмо дека имала 200 негативни што не е возможно. После приговорот уште два пати ја бутаа и се откажа девојчето од полагање. Многу се безобразни, немаат ни малку осет.

Lima24 likes this.
  2. Marina*F

Marina*F Истакнат член

Немам сретнато некој до сега да го положиле што поднесол приговор. Уште од време е така.

Dream-Girl likes this.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Теоретски се у право за тоа шо го пишаа, но во пракса знаеме дека било што од тоа не важи. :(
    Другар имаше поднесено приговор и ништо, будала само го направија.

Marina*F likes this.
  4. raww

raww Популарен член

Лекарско е 1800,прва помош 1200 и часево 20000 некаде севкупно околу 30000 иде

5. christinnn

christinnn Форумски идол

Мене ме фати нешто помалку од 40000, 38к мислам беше.:?: Тестови и полигон од прва, градска на четврт пат, без дополнителни часови.
    2 години правам за еден месец и ептен ми е криво шо не продолжив активно да возам од тој пусти страв. Возачката прашина ми фаќа. Ама, еве обеќав дека од утре скоро секој ден по час/час и половина ќе возам. Се осеќам ептен безвеза, нигде не можам да мрднам на шетање без кола, па коа веќе ја имам зошто да не се искористи.

Господ нека му дај живци на татко ми да ме учи одново, косата ќе му побели. :rofl:

Lima24 and Dream-Girl like this.
  6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Мене ми беше страв сама да возам, без придружба, а со тато супер возам откако земав возачка ама некако несигурно ми беше скроз сама. Не дека нешо тато ми кажува ама ај демек за секој случај.
    И ме застана пред маркет пред некој ден, вика да земам нешто чекај ме. Го чекам 30 мин, го нема, па ми се јави конечно.
    Ми вика отидов до таму и таму, дојди сама со колата да ме земеш. Ајде без мене, немаш избор, мора сама да учиш да возиш.
    Си викам па добро, чим земав возачка, значи знам да возам, чим со тато возам океј, можам и без него.
    И стварно извозев се ок сама, го земав и него и викам па значи сум можела.
    Едвај чекам да заврши карантинот, ќе почнам сама да се возам кај и да ми треба, ми го снема тој стравот ептен.
    Мислам дека ради првиот инструктор имав некој страв да возам сама, дека тој све и свашта ми збореше ама го надвладеав и тоа.
    Сепак не ја земав за џабе возачката и така дур ја земав се измачив, сеа за инат ќе ја користам. :rofl::rofl:

Осе, raww, MrenaRiba and 4 others like this.
  7. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

другар ми поднесе приговор пред неколку години и положи

cresa-jagoda likes this.
  8. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Здраво дечки, положив пред неколку месеци и уште не сум ослободена да возам сама па сакам да земам дополнителни часови ама со моја кола, дали познавате некоја окејј инструкторка и дали имате вакви искуства.Фала однапред.

9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Па вози со родител, постар брат/сестра /роднина што е поискусен
    Ако возиш со инструктор со твоја кола, може да не ти помогне многу зашто нема резерва кумплуг и кочница. Единствено да ти кажува правила ама тоа веќе би требало да го знаеш.
    Познаничка земаше дополнителни часови после положување со истиот инструктор ама со неговата кола.

10. Pretty Woman

Pretty Woman Истакнат член

Те разбирам, знам за дополнителни со кола од автошкола, татко ми нема баш трпение да вози со мене и ми прави дополнителен стрес, затоа барам инструктор едноставно само за друштво и за поголема сигурност.Знам да возам, само не се осеќам 100 % сигурна во големи гужви и некако повеќе ми треба морална поддршка ако ме разбираш :)

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Контактирај го инструкторот што те учеше, може би прифатил.

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

@Pretty Woman Вози со другар/ка што веќе има положено.

13. Lima24

Lima24 Популарен член

Дечки каде можам да ги најдам тестовите. Во книжара ми бараат 2000 денари за во боја. Или автошколата може да ми ги даде ако побарам?

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

https://mvr.gov.mk/upravni-rab/27
    На линков и оди подоле ги имаш тестовите и сама да решаваш и со точни одговори.

Lima24 likes this.
  15. marija305

marija305 Популарен член

Побарај ги во автошколата 500-600 денари се.

Lima24 likes this.
  16. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Тогаш може и за најмала ситница да те бутнат после приговор.
    Никој не може да извози совршено, секој прави грешки и ако си ќутите ќе ве пуштат и најлошо да извозите.

Јас знам девојче што поднесе приговое и положи на 8 пат.

17. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

И да не се во боја ќе ти завршат работа. 140 ден се.

18. Нана92

Нана92 Нов член

Здраво дечки. Сакам да уплатам за полагање во авто школа Кекец. Некој дали има искуство конкретно со таа автошкола?

19. Stache

Stache Истакнат член

Секоја грешка носи негативни поени, така да не може да те бутне за најмала ситница. Зависно од направена грешка се добиваат одреден број на негативни, доколку бројот на негативни надмине одредена граница тогаш паѓаш. Си има правилник.

cresa-jagoda likes this.
  20. joyful

joyful Популарен член

Јас полагав лани. Баш во периодот кога АМСМ не го добиа тендерот, беше нова фирма, желна за пари. Од прва не те пуштаат ни на сон, освен ако не фатиш врски. Според некое не пишано правило, после трет пат пуштаат. Јас положив од трета. Комисијата беше така дрска и обесхрабрувачка, што сакав дури и да се откажам.Така безобразно и цинично се однесуваа, воопшто не беа професионални. Најважно е да не им покажеш страв и паника. Да внимаваш на престројување, на пешачки, на знакот стоп и на првенство на минување.

Dream-Girl likes this.