Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. Viktor221

Viktor221 Нов член

Fala ti mnogu

2. christinnn

christinnn Форумски идол

Напиј се нешто за да се смириш и терај.:hug:

3. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

u petok polagam poligon po 2 pat,mn sum napnata i nervoza poso mozda pak kje padnam :(

4. Lima24

Lima24 Популарен член

Дали може со картончето за крводарител за крвната група на возачка да ми ја напишат или не го признаваат тоа и мора да ми ја проверат крвната група?

5. marija305

marija305 Популарен член

За лекарското?
    Ако си ја знаеш крвната група нема потреба да ти ја проверуваат.

6. Lima24

Lima24 Популарен член

За лекарското прашувам да, инаку си ја знам крвната група и имам картонче за крводарител. Затоа прашував дали е морално да ми ја проверуваат крвната група. Инаку фала ти :)

7. Veta

Veta Истакнат член

Невероватен тип на возач. Никогаш не давам жмигавец, шо им е гајле кај одам јас :rofl:

8. Monicka_monka

Monicka_monka Истакнат член

Има ли некој полагано градска со локација ресторан бисера аеродром кажете искуства како е за полагање се двоумам дали да ја изберам

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Да, јас. Таму положив, мене многу лесна локација ми се виде.
    Првите 2 полагања бев кај железничка и таму ми беше хорор. Одма на почеток ме бутаа кај раскрсницата, зошто доста тешко е тука, 300 работи има за пазење.
    3тиот пат уплатив кај Бисера и ме бутнаа после 30мин возење, реално многу лесно ми беше, улиците супер ми беа тука ама ми излезе една кола и у последна минута ме зезна, веќе накај пат назад за Бисера и беа спремни да ме пуштат. Али коа нејќе да биде, нејќе. :rofl::rofl:
    4тиот пат па таму бев и уште полесна рута по булевари ми беше и се право скоро цело време, пројдов перфектно и положив за брзо или мене така ми се виде дека лесна рута беше хаха.
    Сеа да полагам па, од прва одма кај Бисера би земала. Супер е за полагање.

10. Votka

Votka Истакнат член

Не се нервирајте, еве јас од 6ти пат си положив :lol: во март годинава, па еве сега без проблем си цепам ѓорче, драчево, радишани, куманово ;). Еве некои совети кои јас посакував да ги знам:

Attached Files:

FightaminC and Lima24 like this.
  11. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се наближува време за полагање и ме фаќа многу трема, се уште правам грешки и имам чувство како да никогаш нема да научам да возам. ;(
    Дали сум единствена? Многу ми е тешко, навечер не спијам мирно и се будам цела со стрес. ;(

italiangirl11 likes this.
  12. italiangirl11

isto u petok polagam od sea sum nervozna:(

LoveRain likes this.
  13. petrolhead.

petrolhead. Активен член

Нормално е да имаш трема и страв. Пред полагање опушти се, поразговарај со комисијата. Јас лани кога полагав првиот пат имав трема и инструкторката му вели на комисијата абе детево многу има трема од вас и тие ми велат ние не сме вонземјави да јадиме луѓе :D После 2 и 3 пат без проблем како сам во кола да бев исто и полигон.

Олабави се и со среќа! :):muscle:

LoveRain likes this.
  14. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Јас никогаш немав возено пред да полагам, ама ете за 6 месеци мислам дека колку толку собрав искуство. Од почеток возам сама, колата ја купив пред да положам и со неа вежбав низ маало и ова многу ми помогна, се опуштив и друго е кога малку извежбана отидов да полагам.
    Кога положив имав страв, чувствував одбивност, не сакав да ја возам освен кога требаше нешто итно, ама сега секој ден со неа. Секогаш си правам план по која улица ќе возам и за секоја релација знам од каде и не менувам.
    Правев некои грешки, ама следен пат ги поправав и истите веќе не се повторија. Проблем ми е само застанување и тргнување на нагорнина, знам со рачна да тргнам, ама пак некако мислам дека ќе ми се врати колата назад и избегнувам вакви ситуации каде мора да застанам на нагорнина или застанувам на рамно, па чекам да помине гужвата па тргнувам или позам полека и оставам простор пред мене. :D

Не возам брзо, 40-50 низ град и 70-80 надвор.

Секакви возачи ќе сретнете по улиците, ретки се оние што имаат трпение и приметуваат дека сте почетник или кавалери кои даваат предност на женско, а не да пцујат.
    Мразам кога на тесни улички се разминувам и некој за инат не се трга од асвалтот и ме тера да одам по црн пат. Мразам и кога некој на кривина не погледнува и нагло влегува во неа, па после не можеш да го намолиш да се врати назад а треба да чека и нема предност, касно дава жмигавц, а ти го чекаш итн.

15. LoveRain

LoveRain Популарен член

Ти благодарам многу, ама проблемот е во тоа што имам трема и кога возам со инструктор. :)

16. italiangirl11

padnav poligon na poslednata vezba , drugite se super, ah be koj baksuz sum

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Земи ме мене за пример, ја еднаш паднав на 2ра вежба, еднаш на прва вежба и си викав бар до 3та и 4та да стигнев, ај на тие да паѓав, ја па уште на старт. :worried: 3тиот пат сите перфектно ги направив и супер поминав.
    Значи, чим си стигнала сега до 4та вежба, следен пат 100% положуваш. :)

italiangirl11 likes this.
  18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Lugje ja vcera vozev i zastanav na pesacki da pogledam dali ima nekoj levo ili desno i nemase i za 2 sekundi samo so trgnav iskocija edni dvajca so tochaci i odma zakochiv. I sfativ deka ako bev sama ke ubiev covek. I sega veke ne mi se sednuva u kola ne sakam da vozam. Vi se desilo li i vas vakvo nesto dodeka ste vozele chasovi? Strav mi e.

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ехе кога бев почетник да не ми кочеа инструктори или да не реагираа досега убиец ќе бев сигурно. :D

BlackMistery, Tan4ence and Kimberly11 like this.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ne znaes kolku mi e strav sega da se kacham vo kola.. ne znam sto ke pravam i instruktorot odma mi zakoci za sekunda sve se desi poveke od 20 ne vozam veke definitivno max 30