Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Ја се чудам што инструктор ми е тоа што ми кажа првиот пат од кај железничка да полагам ама го послушав |( Сега по мое си одбрав, таму и најмногу имам возено верувам дека ќе се снајдам

На cresa-jagoda и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Мене па инструкторот ми викаше никако Железничка, а јас брзав шо побрзо да "паднам" нели 2-3 пати зашо после трет веќе пуштале као :rofl::rofl: и таму имаше само место, па прв и втор пат таму уплаќав. :D:rofl:
    Трет и 4 бев кај Бисера и таму положив. Ем беше полесно ама и тие ми рекоа 4 пат многу лесна рута сум имала, веројатно зашо 4 пат полагам. Скоро се бев на булевари и тие ми рекоа среќа си имала денес. :D

Кај Железничка е ужас за возење ама и на почеток тешки рути даваат, секој нареден пат полесно ќе ти е. :)

На cresa-jagoda и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Bas ke vidime kako ke pominam :D ja u sekoj sluchaj sum spremna pak da me butnat rano mi e da me pominat vtor pat ke mi bide.

На cresa-jagoda и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  4. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    33
    Дали е точно дека првите две години од земање возачка не смееш да возиш кола помоќна од 105 коњски сили?

5. moon111

moon111 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    366

6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Не да е добро, супер е. Железничка ја кренав колата на тротоар на два пати во тоа тесниот премин, мислам не за време на полагање, туку со инструкторот. А Бисера полагав кога положив уствари. Самата траса е многу подобра.

На cresa-jagoda и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  7. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    Секако, до 77kW е дозволено да возиш првите две години, иако можеш да возиш и појака, ама на ризик ако те фатат.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.354
    Допаѓања:
    21.702
    Ме турнаа повторно и тоа ситуацијата беше вака:

Од моја страна имаше насип песок и тоа требаше да се размини. Од спротивната страна имаше кола ама на некои си 80-100 метри беше отприлика за да проценам дека можам за тоа време да поминам тука. И ај поминав што поминав, овој до мене ко почна да ми се дере, како сум можел да поминувам вака го забавувам сообраќајот, намерно тој од спротива забави со колата бла бла и оп ми излезе една старица тука, сум ја пропуштил и во зона на преминување на пешаци. (да ти ебам крвта да ти ебам)

После тоа не направив воопшто грешки, дури и ме пофалија во неколку ситуации, за да на крајот ми рече одма трчај пријавувај по трет пат да полагаш, сигурно ќе положиш, сега не положи. (си велам вум да беше бесплатно че трчав да пријавувам секој ден и ќе ве возев, да ви ебам матер да ви ебам)

На christinnn, Anie93 и **prcla** им се допаѓа ова.
  9. Bubby97

Bubby97 Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    14
    Факт е дека откако ќе положиш, сѐ уште не си шофер. Значи за да возиш безбедно и точно и да бидеш шофер, ти треба многу пракса откако ќе ја земеш возачката.
    Ама исто така е и факт дека тие во комисија се идиоти... Еве пример јас кога полагав пред 4 години низ Аеродром, тој до мене што седеше на празен булевар, со кола позади мене, НАГЛО МИ ЗАКОЧИ со оправдување дека имало пешак... А пешакот си се движеше на тротоар, немаше абер од поминување. И нормално, ме бутнаа. Јас пошто бев надежна и бунтовна, поднесов приговор, ама нели, џабе. Ништо не добив, само понижување од страна на тој од комисија, како тоа ќе не удрела колата што била позади, бидејќи ЈАС нагло сум закочила... Значи мери им го паметот.
    Следниот пат кога полагав, за моја несреќа, истиот човек ми се погоди во комисија и пак седеше до мене. Типот беше толку накострешен да ме бутне, што на крајот откако виде дека немам никаква грешиа направено и кажа на инструкторката дека не сум положила зашто воланот не сум го држела како што треба и кога сум менувала брзини со една рака сум го држела... пошто нели 4 раце имам. И ТОА СТОЕШЕ ВО ЗАПИСНИКОТ и никој ништо не кажа. И следниот пат положив...
    Сакам да кажам дека тие од комисија се толку мизерни, што и да имаш самодоврба во текот на полагањето, они се толку лоши и корумпирани што ќе успеат да те направат да се осеќаш како глупак.
    Секако... има и исклучоци меѓу кандидатите. Ако не те бива, не те бива... Само човек треба да е реален и да признае кога е негова грешка кога не е.

На Bordann1, cresa-jagoda, Anie93 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    788
    Јас денеска полагав по втор пат и паднав... многу се разочарав не можам да се совземам. Каква тензија ствара комисијата на полагање да се чудиш.
    Не се откажувам утре одам да уплатам пак. Само многу ме мавна бед дека не знам да возам и затоа не положувам, колку и да сум сигурна во себе кога ке седнам со комисија цела се тресам не знам како да го пројдам тоа.;(

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Iata bev i jas prviot pat, upativ za da polagam vtor pat. Epten mi bese strav

12. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    788
    Јас мислев ајде втор пат ке биде ама уште на почеток само нешто ти зборат да те збунат, првиот пат им ќутев ама сега за нешто што сметав дека сум во право си кажував ама џабе, на крај ми вика ако сметаш дека си оштетена поднеси приговор. Џабе кој приговор го одобриле :/

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    lele isto i mene mi kocese toj do mene. Jas si vozam i naglo mi zakochi ke se utepav. A sto ako mu kazam zasto mi kochite nednas? Me voznemiri i se isplashiv i ne bev skoncentrirana mislejkji deka nekoja greska napraviv no nemase nisto.

14. Vlad18

Vlad18 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    13
    Здраво. Да ве прашам дали возачката може да ја добијам и порано од тие 10 работни дена или сепак ќе си чекам .Некој што вадел возачка брзо ако може да ми каже и дали може со потврдата да возам.

Последна измена: 4 септември 2020
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Prasaj dali moze po brza postapka

16. Ppw

Ppw Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Направив профил само за да споделам искуство. Денес полагав по трети пат, ај првиот пат ме дупеа дека ми сецка колата иако возев 40мин по најзаебаните раскрсници ама ОКЕЈ, втор пат јас заебав ама сега третиот пат ја претераа. Уште на првата раскрсница ми кочи и ми вика "зошто тргаш кога ти е блиску", а јас бев 100% сигурен дека можев да го поминам. И ај едвај еден круг и назад и на моето прашање зошто ми закочил ми вика "па не знам каков возач си и дали ќе успееш да го поминеш". Успат тој од позади ми филозофира и рецитира некои закони како сум бил преблиску и дека тој другиот морал да успори, да не е грев случајно ако успориш?
    Чиста мафија, рмбам од 9-5 за сите пари они да ми ги исцицаат, затоа за 10 години само мигранти ќе полагаат додека бегаме сите кон белиот свет.
    п. с. да не знае некој како оди со преговори и дали воопшто вреди да се замарам со тоа?

На Bordann1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.679
    Допаѓања:
    25.246
    Немој да се замеруваш со нив ќе те пројдат нареден пат или тој после него не може така да те држат да не ги изнервираш

18. nikita777

nikita777 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Дечки, дали имаше некоја од вас што на третиот час од возење на полигон газеше некои линии? :(

19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Час или полагање од трет пат? Ако е час, тогаш да, апсолутно. Јас гас, кочница не знаев кај се.

20. nikita777

nikita777 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    13
    Час со инструкторот. Јас со него ги правев убаво и денес кога ме пушти сама правев глупави грешки. Фала ти на одговорот, сега ми е полесно. :inlove: Ти положи ли полигон?