Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.002
    Ако прашуваш за Скопје, ти ја препорачувам Автошкола Мартин. Јас лично имам искуство со инструктор Стефан и сум презадоволна од него.

На cresa-jagoda и Pretty Woman им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.354
    Допаѓања:
    21.693
    Држете ми среќа в петок полагам по трет пат, среќен број ми е три па ќе видиме.. Кола немам фатено скоро месец дена (оттогаш ко паднав вториот пат), не ни земам час. ..

Но затоа месецов возам трактор цело време на раб. :D

На martiiinna, tinka-mace, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Мавни B complex за ноџето да не ти тресе врз кумплуг на семафор:) Со среќа нека е.

На cresa-jagoda, eliesaab и Stark им се допаѓа ова.
  4. Betterthanurex

Betterthanurex Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Ај ако може некој што земал возачка брзо да ми каже за колку време му закажаа сликање ?

5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Со среќа и без паника.:) Ќе биде.:D

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Opasna barbika

Opasna barbika Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Zdr jas vo petokot uplativ za poligon i gratska pa bi sakala da prasam nekoj sto skoro polagal da mi kaze dali mnogu butkaat

7. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.002
    Полигон ако направиш се како што треба нема да те бутнат, лесно се положува тоа, ама за градска помири се дека нема од прва да положиш.

На Opasna barbika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Opasna barbika

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Da toa i go znaev za gradska ti blagodaram mnogu

9. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    А како наеднаш уплати и за полигон и за градска? :?: Јас кога полагав првен за полигон уплатив, па после од кога положив уплатив за градска. Во врска со буткањево, и на полигон и на градска ако направиш се точно нема да те бутнат.
    Зошто да се помири дека нема од прва да положи? :?: Јас положив се од прва и без врски. Не го кажувам ова за фалење ама сакам да кажам дека ништо не е невозможно. И мене ми викаа без врски нема шанси се од прва, па ете бидна. Дури бев во шок зошто пред тоа ми ја полнеа главата со глупости.
    Не ме сфаќај погрешно, не сакам да ти се нафрлам ама многу демотивирачки е вакво нешто да се прочита кога имаш уплатено за полагање.:)

На cresa-jagoda и Opasna barbika им се допаѓа ова.
  10. lite.

lite. Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    164
    Тестови и полигон - сам се туркаш
    Градска - тие те туркаат едно 3-4 пати.

11. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.002
    Ама зависи пред колку време си полагала. Ако си полагала кога аиц бил под државна сопственост тоа е веќе друго.
    Сега не е баш така.
    Милион примери има каде што кандидатите извозеле без грешка па им мавнале кочница без причина. И јас првиот пат извозев без грешка, ама ете најдоа нешто за да ме бутнат, па од втора положив.

Сега може во ист ден да се полага полигон и градска.

12. Opasna barbika

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Sega vo avto ispitniot centar moze da uplatis zaedno dvete mene mi zakazaa poligon za vo 7:45 a gradska ima zakazano za od 10:00

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.350
    Ајде да си ја кажам мојата мака, па ваљда ќе ми дадете мотивација да продолжам некако оти стварно не знам како понатаму со ваков памет.

Имено, ги земав часовите пред три години. Прва грешка ми беше што не се распрашав за авто школа и отидов на слепо. Инструкторката воопшто не ме подготви добро а и сите часови ги земав цепкано. Се случуваше некогаш во цела недела, јас еднаш да извозам или два пати. Мислам дека ова многу влијае на почетник и друго е кога инструкторот е поспремен и слободен со време да си ги земаш часовите по ред. Не е важно, положив тестови и полигон и тргнав на градска. Втора грешка ми беше што премногу чекав да пријавам, прво тестови, па после полигон, а за градска да не спомнувам колку чекав. Полагав градска и во првите 5 минути мене ме бутнаа. Оправдано инаку. Сега кога размислувам не ни знам како сум се качила во кола да возам тогаш, ептен бев неспремна а и дополнителни часови и се. Ама се си влијае во ситуацијата. Плус и премногу трема имав така што, пак ќе кажам, се си влијае.

Откако паднав ми се насобра некаков страв а и ситуацијата беше таква да не можам да полагам неколку месеци после тоа. Откако собрав некако сила да пријавам пак решив да сменам инструктор. Кога влегов во кола со вториов инструктор, човекот беше запрепастен. Ама толку ме доведе на пат, немам зборови навистина. Пријавив повторно градска, но пак паднав. Повторно беше моја грешка. Е тогаш веќе кренав раце. После повеќе од година дена, на убедување од страна на моите, се решив пак да се обидам. Повторно положив тестови и полигон но кога дојде ред за градска јас пак паднав. И од тогаш се немам обидено.

Фактот што сите три пати беше поради моја грешка, толкавата пауза, фрлени пари, трема, страв и што уште не ме доведоа тука. Свесна сум колку многу е потребна возачка дозвола и не сакам да оставам вака ама кога ќе помислам да полагам пак и тоа се од почеток, цревата ми се превртуваат. Срам ми е и од моите дома, пријатели, роднини. Се осеќам како будвален идиот. Кога ќе помислам кој се има возачка а јас уште не, уште толку ми се намалува самодовербата. Многу лоша ситуација е знам, и си ја признавам мојата вина во сево ова, само не знам како да продолжам напред после се. И ве молам, кој и да го чита ова, нека не се обесхрабрува. Не бидете како мене, не си го трошете времето, парите, трпението и нервите како мене и не ги правете истите грешки. Само прашањето ми е - Сега што да правам јас?

На Izaabella, candy.cane и Opasna barbika им се допаѓа ова.
  14. Opasna barbika

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Ti blagodaram na podrskata se nadevam i jas ke bidam kako tebe☺☺

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Opasna barbika

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    E bas taka

16. Opasna barbika

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Se ke se sredi samo dobar instruktor bez panika i skoncentrirano i se nadevam deka ke bide ok

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lite.

lite. Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    164
    Грешката е во тоа што си чекала и одовлекувала многу. Реално со 36 часа не се станува возач. Ако се чувствуваш не спремна подобро смени авто школа и уплати си уште една обука бидеќи време поминало. После обуката требало да вежбаш со домашна кола немора одма во сообраќај, вежбај за да навлезиш во ДНК на колата да научиш како да ја контролираш. Правилата и прописи се најважни без разлика колку си вешт со кола. Да сум на твое место, ќе уплатам уште една обука, ќе се ангажираш повеќе, нон-стоп разговарај со инструктор за се шо не тие јасно и стисни заби и не се откажувај. Не си ништо подолу од другите, сите грешат и секакви зеле возачки. Ќе се соочиш во секакви ситуации во собраќајот. За 21 век возачката е нешто не откиниво од човекот.
    Среќно. Ако ти треба нешто помош пиши ми слободно.

На cresa-jagoda, Izaabella и Arja им се допаѓа ова.
  18. Mila.T22

Mila.T22 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    42
    Здраво, да не знае некој случајно дали за пријавување за полагање во испитен центар, мора лично да се отиде ?

19. lite.

lite. Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    164
    Не. Само дајму лична карта на тој што те пријавува.

20. Opasna barbika

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Ne mora licno mene me prijavi tatko mi samo so tvoja licna karta

На Mila.T22 му/ѝ се допаѓа ова.