1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Betterthanurex

Betterthanurex Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    треба помош? Кога ќе застанеш нели пред "стопот" креваш рачна и си убацуваш у прва...раката ја ставаш на рачната стискаш гас до 2000 обртаи или 2500 пополека го пушташ кумплугот и кога ке видиш дека се подига колата а и тресе пушташ рачната тргнува колата го доиспушташ кумплугот и тоа е тоа

Последна измена: 7 октомври 2020
    На tinka-mace, **prcla** и Stark им се допаѓа ова.
  2. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    дали имааат потпишано комисија бо велес (те цитирам бидејќи те запамтив од минатиот пат се надевам не се лутиш ) бидејќи и јас треба да возам па ме инт дали знаеш.

3. Opasna barbika

Opasna barbika Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Ti blagodaram mnogu no jas malku ima problem sto mi se vraka kolata ne ja krevam dovolno racnata ne sum seuste polagala no toa mi e najslaba strana na poligon

4. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    Нема за жал сеуште комисија. Почнав да возам... се надевам додека ги поминам часовите ќе има веќе комисија. Помина полигон ти?

5. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088

Ќе ја дигнеш до крај рачната и нема да се враќа колата. Не се плаши да ја дигнеш. Кога ќе ја дигнеш рачната пуштај го кумплугот по малку и ќе осетиш дека колата сака да трга. Додај и гас малку во исто време и пуштај ја рачната. Тргај ја ногата од гас и полека испуштај кумплуг. Лесна е само ти треба повеќе вежбање.

На Opasna barbika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Opasna barbika

Opasna barbika Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    57
    Da po se izgleda deka e taka ke vezbam uste malku pa ke uplatam za da ne me bitnatnat sepak fala ti mila

На Lima24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    не и јас чекам за да ги извозам часевите бидејќи уште немам почнато а и чекам да добиат комисија па да почнам да возам се нервирам веќе од што чекам една лиценца да им продолжат што чекаат веќе катасторфа се.....

8. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Другарии денес положив тестови со 0 негативни, и сеа сакам или утре или вторник да пријавам за полигон.Ама штом пишувам во 5ч сабалје , имам неописливо чувство на страв дека ја нема ниту полигон да положам а за градска не зборам.
    Инаку кога вежбав со инструкторот правев грешки на паркирање , и не сфаќам пто како треба да се направи и научив на памет и последниотбоат бев супер Од тогаш помина 2 месеци скоро и ја у кола немам улезено и ногу се плашам да полагам.Највеќе за 1вата вежба и 3тата .За 1 веж мислам дека коа ќе влегувам во вежбата дека ќе цапнам линијата или нема правилно да влезам.
    Хелпп..
    Како да совладам стравот ?

9. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088

Почни си да возиш до тогаш ќе добијат лиценца и ќе има комисија.

Паркирањето не е толку тешко. Треба само правилно да се наместиш. Кога враќаш рикверц на малото прозорче треба да ти се појави кај нас на полигон е тенко стапче и да го одминеш. Тука застануваш и моташ полн десен. Полека враќаш рикверц и ги одминуваш сите три стубчиња. Тука застануваш и моташ два пати лево за да се исправи. Враќаш полека додека ја згазиш белата линија. Тука застануваш и моташ полн лев. Кога ќе ја поминеш белата линија одма застанувај. Гледај од прозор надвор за да го видиш предното тркало дозволено е. И како си влегла така и излегуваш. Ставаш во прва и полека излегуваш. Лесно е само треба вежбање.

За првата вежба, си влегуваш и си возиш неможеш да ги згазиш линиите. Си возиш до крај, 1 метро пред линијата и си ја ставаш во рикверц и си ја движиш полека со кумплуг. Ако ти се залета колата пак си притискаш кумплуг за да ја смириш. Треба да ја движиш цело време без да ти запре. Имаш еднаш десно да завртиш па пак исправуваш и потоа малку лево и пак исправуваш. Пред цртата застануваш и продолжуваш со рикверц да излезеш без да ги згазиш линиите. Не е тешко само треба да си сконцентрирана и да не си правиш паника.

10. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395

Е од таа пуста паника можам да паднам.А не дека не знам , и да не знам ќе вежбам секако пак, ама...
    Стравот не сакам да ме совлада.

Дали е добро во зима ноември декември да се полага? Јас сум зафатена 1 месец и после ако положам здравје полигон градска морам дури на крај на декември?

11. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088

Ако нема снег добро е. Ако има снег ќе откажеш бидејќи не се гледаат линиите.

12. **prcla**

**prcla** Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    646
    I toj sto prijavuva treba da e na ista adresa so tebe

На Mila.T22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.342
    Смее, многу така прават. Ама ја се осеќав ко сељак така и потешко ми беше некако и решив да користам ретровизор. :rofl::rofl::rofl::rofl:

14. Srnaa

Srnaa Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    Некој што веќе има положено и вози да ми пише лп?

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    193
    Predlog za dobra avtoskola vo okolina Aerodrom Avtokomanda?

16. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    Веќе 5 дена по ред секој ден возам во град. Знам дека е сеуште рано за да мислам на комисијата и полагањето и сеуште нема комисија. Како да се опуштам и да возам пред нив како да не се во кола?

17. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    3.852
    Фокусирај си се на возењето замисли ко да си со твоите или друштво да возиш.Размислувај си добро у секоја ситуација(раскрсници,престројување) у себе и биди со самодоверба.
    Од нив слушај само насоки.Доколку се некој фини(па побогу и они се луѓе од крв и месо) знаат и они некој муабет да свртат,колку да те опуштат.И само со позитивни мисли!

18. Srnaa

Srnaa Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    Болана - Аеродром

На marty 0102 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    193
    iskustva so avtoskola M22?

20. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    3.852
    Лично искуство сум немала.Но,имам слушано позитивни коментари од познаници.

На marty 0102 му/ѝ се допаѓа ова.