Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    622
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

Полигонот ми беше најлесен ама и најдосаден :D
    Слушај го само убаво инструкторот додека ти ги покажува вежбите и не би требало да правиш грешки. Мислам мене ми е чудно како некој успева да се качи на тротоарот со тие минијатурни коли. Има две вежби така малку потешкички ама тие се најинтересни. Јас кога полагав полигон сите поминавме 8)

Немало картички во МВР или така нешто.. Ама веќе би требало да има, другар си ја зеде пред две-три недели, а една другарка треба за некој ден да си ја земе.
    Иначе уживај со уверението можеш да одиш било каде, но до 11, секако.

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.593

Знае ли некој дали полагањево може да се плаќа на рати?Сакам да полагам,ама па и немам 500 евра да ги шлапнам во ќеш....

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928

Јас плаќав на рати, мислам во секоја автошкола даваат на рати :)

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.244
    Допаѓања:
    67.770

Можеш да си најдеш автошкола што ќе ја плаќаш на рати, а тестовите, полигонот и градска се одеднаш се плаќа, околу 6000 и нешто.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    25

За оваа ситуација имам читано во книгата што ми ја дадоа од автошколата, и пишува дека во ваква ситуација по договор на возачите некој од нив прв ќе помине.

6. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    25

А објаснување?

7. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093

Товарното возило го променува правецот на движење т.е.врти десно и треба да ги чека сите возила од неговите страни.Велосипедот и жолтото возило продолжуваат право,не вртат никаде ;)

8. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    25

А така? Јас пак одев од правилото за десна страна затоа не ми бешен смислено.

9. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27

Хахаха баш интересна тема ! :D
    Почнав да возам часови на неполни 18 години, на почетокот јас бев ептен разочарана.. имав седнувано зад волан и претходно, онака и прилично работи ми беа познати.. и кога инструкторот ми објаснуваше . . само чекав да помине време, си мислев не ми здосадувај дај да седнам зад волан, аман бла бла ми идеше да заспијам.
    Како мала од секогаш сум сакала да имам возачка дозвола и кола.. за шофер неможам да кажам дека сум професионален .. нели , сепак за се треба искуство , а јас еве година како имам возачка дозвола.. и супер возам сега за сега.. да не испадне фалање, ама веќе немам проблем. Порано најголем проблем ми беше рачната.. хихи а сега и тоа супер го надминав. Праам некои киксови, минимални.. онака ама кога седнам зад волан чувството ми е неопишливо, ме исполнува.. :) :)

Zad volanom se cuvstvujem kako boginja, dok ja vozim drugi se moliv. :rofl:

10. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686

поим немам од возење......а да имам vозачка дозвола,полицајците би имале многу работа :D :D

11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539

Абе Шумахер не ми е равен :D Не, навистина сум одличен возач, а мажите велат дека не не бива оти така им расте егото. Инаку 90% од собраќајките се направени од мажи. Ние си сме внимателни возачи, и супер си е се :D хаха

12. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24

Имам уште некој час да извозам, само највеке ме нервира што луѓево свират, зјапаат и зборат, аман нели гледаат дека е авто школа, учиме да возиме |( малце не знам доволно да се снајдам без инструкторов за паркирање или кога ми е паркирана на тротоар па треба рикверц да ја вртам за другата лента, дека сум спора и милслам сите ке ме пцујат ако направам застој, па најчето и од тоа ми се грешкиве од самиот комплекс дека сум спора :| Ама со искуство ке се среди :)

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008

^ Кога учев да возам, позади на колата ми пишуваше со големи бели букви: И ти учеше да возиш.
    Ама очигледно на никого не му беше гајле.
    Кога почнав да ги земам часовите, сфатив колку всушност возачите не ги почитуваат авто школите и оние кои учат да возат. Авто школите возат според сите правила - ако пишува дозволена брзина 40, со толку и ќе возам. Не смеам побрзо. Така што не знам зошто нервозно им свират на авто школите за да побрзаат.
    Кога полагав, чекав на раскрсница бидејќи немав предност, а позади мене еден таксист нервозно ми свиреше и на крај ме заобиколи возејќи преку тротоар! Па сакав да им речам на овие од комисијава: Мене ме бутате, а ваквиве возачи ги пуштате?

На Ket.Rin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970

Ми кажаа од автошколата дека од септември ќе имало некакво компјутерско полагање и ќе се учело ко порано од книга, а не од готови и решени тестови. Можеби подобро ќе биде така, ама тие што сте планирале да почнете да земате часови, искористете го стариов систем дур можете :)

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

Кажете ми некој од вас има вадено меѓународна? Што и како треба?

16. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132

Ако не ги укинеа приватните комисии и јас уште ке си возев или точак или двоспратен бус :D
    Ама кога се менуваше законот, ми рекоа-или сега ке полагаш и ќе фаќаме врски или после ќе го „јадеш“ ако сакаш да положиш.
    И така без никакви предзнаења, јас си уплатив часови и почнав да возам. Аууу, каков антиталент. Па возење во рикверц :( , па паркирање :?: .
    Ај тестови дудук треба да си да не научиш, нив регуларно ги терав, ама полигон и гратска, фала му на вујче! И земав возачка, ама што со неа?
    И така, неколку години немав седнато на предно седиште, се до моментов дур не купив кола! Е тука назад веќе нема! И научив да возам. Првите неколку месеци сите ми свиреа, после барем престанаа да свират, сега пак јас аздисувам! Во Скопје правила и прописи?!? Ахам, да, ако сакаш да загинеш, посебно ако зацепаш накај Јаја Паша или Арачиново. Јас генерално сум внимателен возач, ама сакам да си стиснам малку посилно на гас и ужасно мразам неправди на улица :P. А да, пцујам гласно и тоа само кога возам. Релакс-терапија-ваљда.
    Па од моето искуство, како така да се земе возачката прво, другото е само обична рутина!
    пс. Испитната во Скопје на АМСМ-под итно на стрелање! Како тоа дури после 5-ти пат сите полагаат градска, а од прв пат само тешки каблаши (секоја чест на исклучоците, ако воопшто ги има).

17. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132

Возачката дозвола од МК, пасош и 2 слики. Мислам дека 700 денари беше. Ти ја даваат веднаш.
    Јас ја вадев во АМСМ. Важи 3-5 години.

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  18. advokatce

advokatce Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

Дечки дали некој знае колку часови за возење имаме вкупно пред да одиме на полагање вожња :)))

19. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173

ако е секаде исто тогаш 36

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

да да секаде е основниот дел 36 а кој сака може да си уплати дополнителни часови