1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Пиши ми лп, на првата вежба нема потреба во втора да ставаш. На почеток си, кога ќе влезеш во шемата низ град ќе возиш убаво не се плаши. И јас на почеток кога седнав во кола, мислев како што ќе биде, да не згрешам. Инаку пред да седнам во кола на полигон, ја возев нашата со прва и си вртев крукчиња на отворено. Најдобро е да те научи инструктор бидејќи те учи школски, а од дома ако те учат не е исто. Затоа не мешај коли и вози си само со инструкторот, од кога ќе положиш можеш да си возиш твоја кола бидејќи е навистина потешко да мешаш еден ден една кола друг ден друга кола. Јас ги завршив часовите во град и за разлика од првиот ден сега можам веќе да кажам дека возам како шо треба. Не се ни чувствува кога менувам брзини. Не брзај и слушај го инструкторот шо ти кажува.

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    Благодарм многу не јас несакам од дома некој да ме учи, со тек на време еве ги научувам што како и лесно е ако се сака, да претешко е јас мислам и откако ќе седнам во моја кола откако ќе положам да седнам мислам дека ќе ми биде претешко на моја ама ете време сепак ќе помине.

На Stark и Lima24 им се допаѓа ова.
  3. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Пријавив полигон 2 пат , како да ја тргнам тремата настрана не можам , уште од сега се тресам.
    Се плашам да не се избрукам и да се осеќам пак глупаво како првиот пат, цел ден плачев од нервоза.

4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Полека, смири се прво. Мораш сама со себе да си кажеш дека со толку трема нема да имаш добар резултат. Зошто брука? Ее по колку пати паѓаат па ништо. Не се грижи, ќе биде се во ред.
    За тремава те разбирам и јас сум голема тремаџика, ама стиснав заби и си ветив дека нема тремата да ми застане на патот кон тоа што го сакам и ми е важно. Пред полагање не мисли на тоа, скроз за други работи размислувај. Отиди извози и што ќе биде нека биде. Земи си некој дополнителен час ако си во можност. Дента кога ќе полагаш ќе ги пробаш пак вежбите со инструкторот и не ги гледај и мисли луѓето што стојат на полигон, заборави ги.
    Среќно и без страв, ќе успееш! :):l:

5. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Знам душо дека еден ден ќе положам , ама тремата ме убива.
    Првиот пат немав толку трема , бев сигурна во себе а сега секоја верба во себе што ја имав е на 0.
    Се надевам ќе олабавам малку.
    Ќе вежбам ден пред полагање со инструкторот.
    Нешто да си напијам пред полагање? Минатиот пат еден диазепам и можеби затоа бев смирена пред полагање.
    Ајде ајде ќе олабавам...морам.

6. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Немој да пиеш диазепам да не те успие, па контраефект да имаш. Пиј си витамини, не дека нешто посебно ќе почувствуваш разлика ама ајде убаво е за тебе посекако.
    Не се плаши, до крај на живот нема да го заборавам олеснувањето и среќата кога ми рекоа- девојче положи :rock::lol:. За кратко и ти така ќе се радуваш не грижи се.:hug:

На CarrieBradshow и Slatkish255 им се допаѓа ова.
  7. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    9.527
    Вежбајте сами со ваша кола на полигон. Мене така полесно ми беше на полигон и се осеќав како да сум сама и како да нема никој.

8. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    На некои полигони не е дозволено да влегуваш со сопствена кола.
    А и мене посекако ми беше полошо да мешам коли зошто скроз беа различни на тато и на инструкторот па уште толку се бунев. :doh:

9. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088
    Потешко е така. Колата дома и таа на автошколата е сосема различна. Плус е поголема па ќе треба паралелен паркинг да ја правам на друга гаража, а на таа гаража не сум пробала. Ако сакате да вежбате подобро земете си дополнителен час и вежбајте си со таа што сте возеле. Ќе се збуниш ако вежбаш со една па со друга кола. На сите коли различно двои кунплуг, различен е мењачот, големина и др работи.

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    9.527
    На мене ми беше полесно откако извежбав иако тоа беше со различна кола. По големина беше иста и се совпаѓаа точките за паралено паркирање.
    Добро ја извежбав вежбата со рачната и на мој начин ја направив, а по она на инструкторот само со кумплуг и без давање гас.

На spacemonkey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    3.852
    Дечки ај мислење :sweat:
    Бисера 1 или Бисера 3 да земам?

12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Бисера 1

На Karamela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. EvaBraun23

EvaBraun23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2019
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    16
    Кажете ми дали некоја имала искуство со полиција за возење со потврда дека сум сликана за возачка? Во Мвр ми кажаа може во мојот град ама сепак многу поделени мислења има

14. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Лани другарка ја запреле и им ја покажала потврдата, не и направиле проблем.

На EvaBraun23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mr. Scratch

Mr. Scratch Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    4.120
    Штом си сликана, значи внесена си во системот така што нема да ти направат проблем. :)

На EvaBraun23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Паднав полигон 2 пат.Ужас.И пак ќе си паѓам од трема , пробав секако ама не и не па си се тресам.А пред да полагам вежбите ги правам и сеа ја не знам како успевам па до толку да се изгубам од страв.
    Не ме бива изгледа.Ногата ми се тресеше не можев да ја контролирам од страв колата .
    Јбг , не сум за шофер изгледа.

17. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.088

Се додека се плашиш и мислиш што би било ќе ти се случува тоа од трема. Напиј се б6 и седни во коли и почни да правиш вежби. Не ги гледај комисијата. Исто како сама да си и ќе поминеш, ова не е толку тешко, шема е по која што треба да одиш.

На Iva2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Незнам зошто се плашиш толку од комисијата па боже мили и тие се луѓе од крв и месо и си ја работат својата професија исто како адвокат, пекар, продавач и тн. На полигон често не ни гледаат што правиш и како ги правиш вежбите си стојат само и си прават муабет меѓу себе.
    Моето лично искуство со комисијата е одлично незнам можеби сум родена под среќна ѕвезда ама комисијата испадна премногу фина дури и добивав совети и цаки за возењето инструкторот што не ми ги кажа.
    Не верувај во митови дека комисијата е поткуплива и дека ако не и дадеш пари ќе те буткаат без причина.

На tinka-mace и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Не можам да го сузбијам стравот, се имав напиено мг и б6.
    Не сум способна изгледа.Ко си викав супер знам ќе положам паднав, и ко викав не знам ќе паднам пак паднав . Така да не ми е до мислите, нз до што е.

20. lilly57

lilly57 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    395
    Па и со мене беа фини, ја едноставно треба да вежбам повеќе иако ги знам вежбите.
    Во кола немав седнато 3 месеси.