1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Bage.1117

Bage.1117 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Здраво сакам да ве прашам отидов да се пријавам за полагање на тестови прв пат (во Кочани), ми кажаа дека немало пуштени термини да дојдам после една недела и можно било да пуштат на 27 ноември, а претходните недели се полагаше, а документите не ми ги земаа. Дали така се чека по три недели за полагање за тестови и можам ли на некоја страна да следам дали ќе пуштат термини? Ви благодарам, поздрав.

2. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    фала на одговорот иначе втор ден низ град со инструктор инче точно си ме сватила па и добро ми објасна можеби јас сум грешка како сум напишала извини инаку јас мислам дека ќе ми помине паниката изгледа оти на почеток сум и затоа се мислам бо свое време ќе си дојде фала упте еднаш

3. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    14.576
    Леле чим си втор ден со инструктор не знам зошто воопшто се оптеретуваш. За се да си прашуваш и да се консултираш со него. Полека, тек си на почеток. Ќе биде добро :sun:

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088
    @macor24 за да ја ставиш од втора во прва треба да ја смириш колата, неможеш од 30-40 одма да ј ставиш во прва, ќе ти рипне колата и не е воопшто пријатно. Треба скоро скроз да намалиш. Инаку за на семафори како шо те разбрав ти возиш во Велес, од кружниот кај круг се пушташ надоле накај семафори и треба да вртиш лево, а тие што идат од кај базентот ќе треба да ги почекаш доколку одат право, тука фактички се сече патот да. Тоа ти е проблем или?
    Нели прво инструкторот те однесе да возиш на отворено? Пример до езеро или до Градско, Чашка? Или одма низ град те пушти?

5. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    изгледа не дме де разбрале добро да ја отпуштам гаста и сменувам во прва или втора иначе не сум од велес и првен ме однесе така настрана од градот па потоа почнавме да возиме низ градот сепак требе малку посмирено неможи да леташ се ќе биди

6. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    3.088

Да нормално, ќе се вклопиш чим ти е 2 ден не може одма се да знаеш. Ти си сепак почетник само слушај го внимателно иснтрукторот и биди сконцентрирана.

7. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Не е воопшто страшно кога им го сечеш патот таму. Кога ќе дојдеш на семафорите ќе си се залепиш до белата линија и си пушташ лев жмигавец. Светнува зелено ти полека одиш на сред раскрсница ги чекаш тие од кај базенот право што одат и после нив си вртиш лево, тие од базенот што вртат десно треба да те чекаат тебе бидејќи се на спореден пат, ако оделе право ќе биле на главен пат.
    Прочитав дека ти е проблем од втора во прва да ставаш, за да смениш треба да притиснис кумплуг и кочница и да намалиш под 20 брзината и ставаш прва. Чим ти е притиснат кумплугот нема да ти изгасне колата не се секирај. :)

На Lima24 и macor24 им се допаѓа ова.
  8. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    Фала на советот

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Ништо, ако ти треба објаснување за уште нешто слободно обрати ми се. :)

10. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    10 години имам возачка и сум тотално неактивен возач.. со оглед на ситуацијава + бремена почнав да возам, ама денес ме фати гужва на мост и застанав , леле едвај тргнав:worried: скрос сум заборавила како се трга со дигната рачна.
    Ај вие тазе положени потсетете ме (facepalm)

11. EvaBraun23

EvaBraun23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2019
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    16
    Паа прилично лесно, но како што кажа со невозење се заборава. Вака, рачната ти е крената, кога треба да тргнеш додади гас до кај 2000 обртаи, зашто се работи за мост толку се доволно, држи ја гаста така и полека отпуштај кумплуг додека осетиш дека почнува да се мачи моторот, ќе познаеш по звукот и колата ќе затресе, спушташ рачната и шибаш:D

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.349
    Допаѓања:
    21.674

Ама вака ако прашуваш на форум повеќе ќе се збуниш и ќе имаш трема со инструкторот, втор ден ти е, сакаш ти Шумахер да си? :D

Слушај го него и вежбај се т.е учи ја колата и навикнувај се.

На tinka-mace и raww им се допаѓа ова.
  13. darlingdragon

darlingdragon Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    275
    Како да го пребродам стравот? Стварно сакам да полагам ама ме фаќа страв. Возев неколку пати ама на празен пат, убаво ми беше. Но вака низ град многу паника ме фаќа :( Ако не положам за брзо мислам дека никогаш нема да возам

14. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    ехеее јас тука сите ако ги слушам што кажале инсче колата ја научив знам што бара кога треба улици се научив а инаку неможам да сум уште сега шумахер се се учи кога се сака :)

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  15. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    кога ќе возиш со инструктор полесно ќе ти биде првите неколку дена може паника ќе те фане но после тоа се навикнуваш учиш се како што треба и полека се губи и страв и стрес и поопуштен си уплати веднаш штом можеш не чекај оти друго е кога некој од дома те учи друго е таму што те учат :)

На darlingdragon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    788
    Дечки можам ли да возам со листот што ми го даваат кога ке се сликам? Инструкторот ми вика не можело?

Исто колку се плаќа за брза постапка? Сега више не ми мења ништо веќе се сликав но чисто онака ме интересира.

17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692

Овде пише 840 ден
    https://mvr.gov.mk/upravni-rab/5

На Slatkish255 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.002
    Можеш да возиш, другарка возела со листот, ја застанало полиција и не и правеле проблем.

На Slatkish255 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tikii bonbonaa

Tikii bonbonaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ми треба мала совет и утеха. Пред 1 недела паднав по 2ор пат градска, ме вртеа 40 мин низ град, и на крај згрешив и паднав. Комисијата беше фина, особено тој што седеше на сувозачкото. Но мене стравот и концентрацијата ме убија. Насекаде околу мене слушам негативни искуства, и се тоа влијае на мене, еве сега ми се увртело во глава дека повторно ќе паднам. Дали имате некој совет, за да се опуштам?

20. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    3.852
    Само без негативни мисли и откажување.И не се нервирај!
    Те разбирам стрес и муабети наоколу,ама секој си е индивидуа сам за себе.Пробај максимално да се опуштиш следен пат,земи си магнезиумче и б6.Ко сама да си у кола.Биди сконцентрирана и не си ставај на памет дека ќе паднеш.
    Со среќа :)