Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. MDM

MDM Активен член

zdravo sakam da gi prasam tie shto imaat podignuvano vozacka vo mrt.Moze li da mi kazete do kolku casot raboti salterot za podignuvanje vozacka dozvola??

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Не сум :rofl:

3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Одговарам на прашањето ‘Какви возачи сте вие?’ :D
    Не сум и мислам дека никогаш нема да бидам.

4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

(facepalm) после сфатив.. :D
    :hug:

Autumn Love likes this.
  5. mariaamarija

mariaamarija Истакнат член

Како изгледаше вашиот прв час возење? Од тие 18 првиот

6. minne992

minne992 Форумски идол

Ако прв пат ти е на волан ке бидеш многу возбудена

7. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Првен инструкторот ми објасни се за што служи, кои копчиња ги има колата и сл.
    Јас од возбуда не знаев кај се наоѓам. :D
    После ќе почнете низ полигон малку по малку вежбите.
    Интересно е многу, јас уживав во возењето часови и сакам пак и пак и пак. :D

8. quattro

quattro Популарен член

Возбудено сепак испадна одлично дури и се изненади инструкторката. Објаснуваше општо за колата. Тргни-застани, менување брзини и вежбање на прва вежба. Кога завршивме, очекував да се смениме таа да вози пошто прв ден ама ми даде да возам до влезот на градот околу 10-15км очигледно се изненади дека уште од прв час фатив некој ритам, цело време возев со втора од возбуда :D. Додека влегов во колосек правев ситни грешки ама веќе уште третиот ден влегов во колосек и од четвртиот ден се надоградував само. :D

Среќно и опушти се, возбуда и трема е нормално:)

Osamena devojka likes this.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Ама и вие овде претерувате, па и искусен возач да седни сега ќе му најди некоја грешка за да го турне. Никој не го зема во обзир тоа дека сме почетници и некои повеќе некои помалку имаат трема пред комисија, па пак не туркаат. Само ете тој економски процес до 2-3 пати да те туркаат мора да се помини, сакал ти или нејќел.

Еве јас според мене, сметам дека најубаво и со скоро воопшто грешки извозив првиот пат, па на трет пат положив. И тоа вториот и третиот пат не зедов воопшто часови, а полагав во временски интервал од месец и пол меѓу нив и воопшто не возев, само трактор в село, каде што работев. :)

WaitTillTheEnd likes this.
  10. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Дали е вистина дека ќе имало некој нов закон за возач почетник , сличен како во Република Србија, дека наместо 2 години- 3 си возач почетник и забрана за движење од 21-5 ч така нешто беше?

11. Bordann1

Bordann1 Активен член

Lugje Ovie od avto ispiten centar 6 min samo me vozea I me butnaa upm
    Od bisera 2 pat polagam I sea iskacam za na bulevar dve koli avto skola pred mene I dodeka da svrti me site levo im Se otvori zeleno na Ovie od bulevarot... Nmv svrtevme site I sea vozam po treta lenta I mi vika po koja lenta vozime I ja da se prestrojam ama zavrsetok na isprekinata pocnuva puma linija mi vika kade na puna linija I ja produziv po treta a inemav Sansa da se prestrojam imase guzva.... Me svrtea eden Krug I me padnaa....

ani23 likes this.
  12. lilly57

lilly57 Истакнат член

Дечки помина долго време откако паднав 2 пат полигон и сеа сакам пак да полагама, ама со самата помисла на тоа ја имам одвратно чувство.
    Заборавив да возам , веќе претходно земав 2 часа и опет кикнав, немам кола за да вежбам , немам ни со кој управо.И одбивно ми стана..
    Јас сакам да возам , навистина.
    Ама ја теоријата не ја забравив , практично ми се чини ќе се изгубам сеа да улезам у кола.
    Многу плачење дадов коа паднав и сеа као истрауматизирана сум, а ја по природа сум таква и некако коа ќе ср најдам во небрана ситуација се збунувам , и мозокот ми е оffline скроз.
    Хелпппп... така ќе ми пропаднат и пари и лекарско ако не го решам вај проблем...

13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Зени уште час два со инструктор.
    Потсети се и ќе.можеш да извежбаш

14. lilly57

lilly57 Истакнат член

Ја ќе извежбам и ќе ги научам пак тоа што не сум знаела, ама проблемот ми е таму коа ќе појдам на полагање , се умарам и закочувам скроз.
    А и од др страна инструкторот како да ме напиња дека ја морам да положам , ја знам дека морам и ја сакам , ама он ме форсира и ми вика како положуваат другите..
    Ја живеам со него, и пријател е со тато , ама ме напна навистина и ми наби комплекс со тоа..Он директ не ми рече нешо као ти незнаеш бла бла ,напротив рече дека знам ама коа паднав ме демотивира со мубаетот.Може и се шалел , бидејќи не е дрзок и така да ми се обрати дрско , он си е таков ама сепак..

15. xnotyourbabex

Треба да си ја надминеш психата во моментов, ништо страшно што си паднала. Согледај си ги претходните грешки, каде си згрешила и пробај дур вежбаш на дополнителни истите да ги поправиш. Кога ќе возиш ослободи се од трема и онака на полигон си сама во кола, ако треба гласно кажувај си можам јас, ќе положам , што и да ти прави подобро да се чувствуваш. Да заборавиш скроз да возиш не можеш, исто како пливањето, танцувањето и било која друга активност односно вештина телото има механизам истите да ги меморира , дури и по долго време невозење. Можно е нешто да имаш подзаборавено, но затоа се дополнителните часови ќе се потсетиш. Вежбање со друга кола и не е препорачливо , зошто на полигон треба прецизност и секој си се раководи според димензиите, и механизмот на колата од автошкола. Ослободи се со притисоците, сите што биле упорни земале возачка дозвола, не се секирај и ти ќе земеш.

cresa-jagoda and Осе like this.
  16. quattro

quattro Популарен член

Собери храброст и не се откажувај, пошто денеска без возачка е исто како без мобилен, брз живот - таков е системот. Зарем некој се родил учен? И да немаш кола за вежбање нее проблем, дури и подобро бидеќи полагањата се со од автошколата и навиката тешко се менува. Доколку стварно тие тешко околу вежбите, земи си уште 1-2 часа и разговарај со инструкторот да ти објасни комплетно пополека. Имаш и клипчиња на јутуб, исто маневрите запишиси ги и на ливче. Опушти се и воопшто не паничи, нормално е да имаш трема и страв ама мора да ги оставиш на страна. Погоре ти спомнаа психички да се олабавиш.

Доколку тие потребна помош за било што пиши ми слободно ќе ти објаснам ако не тие јасно нешто или некоја вежба.

Среќно, стегни заби и не се откажувај, ако се откажеш понатаму ќе ти затреба и ќе се каеш! :)

cresa-jagoda likes this.
  17. lilly57

lilly57 Истакнат член

Знам , јасно ми е.
    Морам да се олабавам, ама на моменти се опуштам и спремна да одам да пријавам и коа ќе ми текни па се нервирам.

А пред да полагам вежбите ги правам перфект, затоа што ете не ме гледа комисијата и некако сум опуштена.
    А и они се малку безобразни.
    Ти вика оди понапред , оди назад , не си ја стаила у 2ра, вака така.. а не смеат така у тек на полагање.Кога ќе заврши може да ти кажат.
    И така се исплашив.Не од нив , ама од пристапот према почетниците возачи, ептен арогантно.

18. lilly57

lilly57 Истакнат член

Па да нр ми е заборавено скроз , ама како низ магла некои работи мкслам ме сфаќаш? Тоа се принципот на возење го знам , ама вака можеби сеа да се качам у кола ќе се збунам.
    Знам дека морам!!! И ќе се потрудам да го надминам стравот.

19. xnotyourbabex

Така си мислиш од што си имаш ставено на сама себе дека си заборавила да возиш, вештина еднаш совладана не се заборава така лесно.

cresa-jagoda likes this.
  20. Lima24

Lima24 Популарен член

На полигон беше супер, а прв пат во град требаше да возам 15 км надвор од градот, многу бев возбудена, срцето ќе ми летнеше. :D

Кога ми рече смени во 3та, се збунив, ама ми го држеше воланот, баш тогаш најдоа да идат коли од спротивна насока. Секој нареден час се повеќе и поубаво возев :D

Едвај чекам да добијат комисија за да полагам и да си повозам некој час :)