1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. advokatce

advokatce Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Возачка дозвола (и се е можно). Какви возачи сте Вие?

ФАЛА ВИ!!!! :*

2. nezastitena

nezastitena Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28

Кога положив и кога требаше да возам по цел ноќ не можев да заспиам ако следниот ден требаше да одам некаде со кола. Како ке реагирам ако треба да се разминам со некое возило (не дај боже со камион или со автобус), каде ќе поминам ,по кој пат , каде ќе се паркирам. Доживував стрес до стрес. Но со секое следно и следно возење добивав се поголема храброст, така да сега уживам. Се чуствувам задоволна , исполнета и похрабра. Не дека нешто многу добро се паркирам , ама сега за сега фала на Бога успевам да се снајдам. Предлог од мене - СЕКОЈА ЖЕНА ДА ВОЗИ - затоа што мислам дека сме подобри од мажите, повнимателни и ги почитуваме сите знаци.

3. nezastitena

nezastitena Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28

И малку да ве насмеам..... Кога требаше некаде да одам со мојата кола и требаше да дојде мојата свекрва со мене прво што правеше беше да се прекрсти и секогаш седнуваше на задното седиште иако бевме само ние две. Толку имаше доверба во мене хахахахахах.

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557

Девојки вие што во скоро време се полагале ај ќе ве молам кажете ми коку пари вкупно ве кошташе ама се? Јас сега треба да почнам да возам авто школа и уплатив 10 500 си имав среќа што го фатив последниот воз пошто од септамври ќе накачат на 14 600 :) И ме интересира прва помош дали полагавте? Знам дека порано се полагаше но за во последно време никој не ми ја спомува :^)

5. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587

Мене се на се цела возачка ме кошташе 500 евра. Толку ради тоа што ме бутаа 2 пати на градска па мораш пак да уплаќаш и секое ново уплаќање е за 200ден. поскапо и плус кај нас се плаќа 500ден. што ја користиш колата. Можеби и на друго место е така. Незнам.
    Ама ако поминеш се на прва, ќе те фане поевтино.

Јас да, полагав прва помош. И за неа се уплаќа 1500ден.
    Ако немаш положено прва помош, неможе да полагаш после тестови, полигон и градска.

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905

И мене ме фати се околу 500 е ,исто два пати ме бутнаа на градска. А, плус земав некој час-два дополнителни ,а чинеа по 800 ден. од час.

Прва помош се полага. Одиш слушаш предавање од саат-два и после ви даваат еден тест. Ништо страшно и ништо тешко не е. Практично не се полага прва помош веќе неколку години наназад.

На SOVRSENSTVO му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557

Леле колку скапа ја направија возчката :x а баш кога бев да се распрашам вработените ми кажаа не очекувај од прв пат да положиш тоа е скоро и невозможно колку добро и да возиш може да те бутнат ради пари пак да си уплатиш и да си полагаш.

8. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65

Возам добро веќе активно 2 години ама многу се нервирам кога сум зад волан. Има некои заспани фаци.. Се уклучило зелено а веќе поминале 8секунди :@

9. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118

;) .долго време сум шоферка :lol: го сакам воланот, сакам да возам посебно брзо кога сум на отворен пат,пуштам гласна музика и шибам...а кога возам во град,лелелле пцујам викам како кочијаш сум..е па од сите страни ти излегваат коли,ти се пикаат,не можиш раат да паркираш,и сл.... ;)

10. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    25

Јас скоро полагав и дадов 15 500 за часовите (теоретски и практичен дел), 1200 за брза помош, 5500 уплатив за полагање (тестови, полигон и градсака), лекарско уверение 2500.Значи вкупно 24 700. Но, сега затоа што ме бутнаа на градска треба да платам 2000 во испитниот центар и 500 во авто школата. И се така додека не положам :(

11. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65

Јас имам искуство со полагањето на возачки испит. Ја имав турата од парк па низ дебар маало , и првиот пат да ви каажам дека не ми дозволија повеќе од 10мин да возам директно ме вратија во парк и во стил паднавте, дрн дрн океј не се ни надевав дека од прва ќе положам.
    Вториот пат возев цели 35минути низ дебар маало по сокачињата, потоа на Илинденска , цела среќна дека ќе положам се паркирам пред парк, излегов надвор од кола, они внатре се договараа, и имав една жена така со црвена коса внатре, ми правеше од кога влегов во кола некои фаци на ретровизор, сакаше во целото возење да ми го одвлече вниманието на трета страна, нормално ја игнорирав, ми рекоа паднавте , прашувам револтирано зошто? и несакаа да ми дадат ниту еден аргумент , го побарав записникот, не ми дозволија да го видам. А за жал, третиот пат кога полагав, ме пратија кај Соборна, имаше блокада тука, и цели 15мин стоев во место прва втора застани. И така положив. Нема некоја логика ама ајде, таква ни е државата.

12. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24

Да прашам, имам уште 5 часа да извозам, имав уплатено на почетокот на август ама ради х причини еве ме фати септември, дали ке ме фати електронсково или тоа важи за тие што уплатиле од септември. Слушнав и наводно дека ке ги менувале тестовиве па на другар од авто школа му рекоа дека тестови не ке можело да се полагаат до декември, зашто правеле измени некои. Колку е точно :?:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

Најдобро, земи фиксниот и јави се во авто школата. Они точно ќе ти кажат

14. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    2.474

уште оваа среда/четврток ќе се полага по старите тестови, од наредната недела ке биде електронски без разлика кога си уплатила

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110

Моментално земам чацови....за тестовиве сум сигурна дека ќе ги положам а на другово...100% паѓам

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

^е зошто уште од страт велиш паѓам?
    уште не тргната се предаваш.

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110

Зошто инструкторот ми е сенилен старец, јас уште на часови имам преголема трема и слушам коментари за комисијата :worried:

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015

^коментари слушав и јас од типот: тие доаѓаат за да те бутнат.
    А ако имаш поплаки кон инструкторот,зошто не им кажеш на твоите па твоите да изреагираат во авто школата, па ако треба и да ти го сменат.

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023

Мене инструкторот ми рече , ако те бутнат намерно или за некоја глупост избаци ги од кола нека си пешачат :lol:

И ми маваше заушки за секоја убава девојка што немаше да ја пуштам на се префрли на моја лента или пак да помине пешачки

20. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293

Да се пофалам, конечно и јас да положам. Мене пред време ме исплашија дека на градска туркале и дека требало да пазиш на секоја ситница, дека биле многу строги, а беше се спротивно. Сега нема да излегувам од кола :D