1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Mandarinna88, 15 јуни 2010.

1. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    527
    Некаде на темава имаше објаснување за полигон за паркирање некој објаснуваше не можам да го најдам кој му текнува нека пратии

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Типс енд трикс:
    Полагајте кога врне снег (еве по прогноза сега) тогаш комисијата не ве пика по споредни улици оти се неисчистени и возите само на главни и најчесто најлесно се положува. ;)

Последна измена: 21 март 2021
    На cresa-jagoda, Limpan и macor24 им се допаѓа ова.
  3. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Спротивно беше кај @poi. Ја бутнале оти газела на снегот.

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Ти кажувам зашто имам многу поголемо познавање, а не зашто некој го бутнале зашто газел на снег.
    Не бутаат зашто некој газел на снег.
    Не претерувајте.

На BabyStyle, cresa-jagoda и macor24 им се допаѓа ова.
  5. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.476
    Твоето големо познавање нема да помогне дали некој возе на снег или не. Се зависи со комисија, како возеш, низ која рута ќе возеш.

Ај сите снег да чекаме за полагање!

На Lady D ❤️ и poi им се допаѓа ова.
  6. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    3.803
    Комисијата првиот пат секако те буткаат ако си немаш фатено врски. Факт е тоа

На Anie93, poi и LadyC им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    21.669
    Ако е со намера да ве турни, че ви најди повеќе банални причини, а исто така ако сака да ве пушти ќе ви даде трошка надеж и во иднина да се подобрите. :D

Никој не се родил учен, ниту пак ќе возиме професионално и искусно особено пред комисија, а зад себе одвај дали имаме 20 часови возено. Само опуштено и ќе положите.

И јас сум се тресел итн, сум направил грешки и првиот, вториот па и третиот кога положив. Јас личност сметам дека најдобро извозив првиот пат, па ми најдоја грешки и нема што тука, ни се бунев, ни ништо, им реков добро.

Им поставив само прашање каде згрешив за да размислам што и како згрешив, но повратен одговор добив ТИ СИ ГИ ЗНАЕШ ГРЕШКИТЕ.

На poi и Stephen Amell им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Ок.
    Терај си.
    Дека врнело сте паѓале, дека снег паѓало, дека сте добиле...
    Абе циркус. :rofl:
    Не велам дека комисијата е супер , од што се "ок" ене ги до кај стигнаа, до вести, ама дека има кандидати што претеруваат има.
    Се има две страни нели? :D
    А не реков да чекаш снег, ако си можеш да си положиш од прва ти посакувам. :D
    Ич не кажав нешто погрешно.
    Тоа што ти ми кажа дека некој форумски лик зашто згазил со кола у снег го бутнале е пресмешно знаеш?

На Осе, marija305, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    21.669
    Еве мене инстркторот ми викаше, ако газиш на шахти че те турнат, не му поверував затоа што тој само сакаше да си ја пази колата. :D

На spacemonkey, Осе, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Нормално :rofl:
    Мајка ми е 25 години инструктор и исто им вика, додуша она си е директна и си кажува да не и ги гаѓаат дупките оти и камен да има у бубрег ќе и излезе. :rofl:

На cresa-jagoda, Stark, macor24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    P.s. тука сум ви ако ви треба некој совет.
    Со комисија пардон немам како да ви помогнам, но ете ако нешто можам ќе ви кажам.
    Пишете и лп слободно.

На cresa-jagoda и macor24 им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    21.669

Мене другар мој ми беше инстрктор, негова е авто школата, па пуздер се праевме додека се учев, јас од 0 започнав, значи за кола пројавив интерес еве да речиме пред неколку години, па за да положам, значи скроз нула.

Али вакви фолирања од тоа ако газиш на шахтите че те турнат, не поминуваа кај мене хаха. Последната комисија, ме прашува, абе пошто си инженер по рударство, зошто не можиме да фатиме ние камен во бубрезите шо мислиш? (се помислив некое време и си реков мора да е поврзано некако сеа со полагањево)

И најпосле му викам да не е од нагло кочење на кандидатите? Вика од то шо не паза на дупки, шахти итн. Сепак позитивна работа е. xD

На cresa-jagoda и LadyC им се допаѓа ова.
  13. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    па и до некаде се во право треба малку да имаат осет и почетникот иначе еве мајкати е инструктор тас знае сепак каде ги носат за време на полагање градска дали можеш подетално да ни објасниш де надевам не ти е тешко

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Според нејзино искуство (ама си зависи и од автошколите кои од каде се) од муабет вака што сме правеле за Ск дека се потешки релациите во Аеродром за разлика од овие кај Парк, Борис Трајковски.
    Зар не знаете релации?

Вашите инструктори се должни да ви ги покажат релациите на кој се полага и чим стигнете до градска да ги возите само тие релации за да убаво ги совладате.
    Знам дека многу често не зависи од кандидатот дали ќе положи и супер да извози, НО да си знаете си имате право на приговор зашто ве снимаат со камера!:!:
    Да си барате, тоа е ваше лично право.
    Инаку не ги знам јас лично точните релации, за кај Парк знам дека ги носат во Дебармаало по еднонасочни и кај некој кружен (одамна сум јас положена 2006та, тогаш и полиција имав во кола во комисија (fingers) ) , ама мора и знаат сите инструктори кои се релациите за полагање.
    Ти немаат спомнато?

П.с. @Stark и ја би се збунила од прво на прашањето :rofl:

На BabyStyle, cresa-jagoda и Stark им се допаѓа ова.
  15. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    па и не сум од скопје а ги имам извозен часовите и затоа мислев дека нешто сосем друго знаеш но еве има нешто што ќе ѓи послужи и ова твотето што ми го кажа сепак ти благодарам многу на одвоено време ако ми затреба нешто се надевам дека нема да ти смета ако ти напишам :hug:

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Неее слободно во секое време. :)
    Инаку напиј се б6 оред полагање, мене ме смири многу, десната нога толку ми играше што само со б6 се смирив.
    За жал комисијата не е баш фина, но можеби после се ова што им се деси ќе се оправат. (facepalm)

17. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    што се десило?! па изгледа дека и јас ќе треба да се напијам пред да полагам бидејќи и јас сум таква како тебе цела се тресам за било што. фала ти многу ќе ти пишам ако ми затреба нешто

18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    21.669
    Јас кога полагав полигон, значи ко фати коронава се блокираше сето и по два месеци пријавив полигон, јас тутурутка. Цело лето рмбав и искрено да ви кажам многу повеќе ми помогна в село што работев и возев трактор, отколку часојве што земав... ај земав еден час пред полагање полигон убо ги помианв вежбите. Сабајлето ојме, не мислев дека толку гужва че има пичку мајчина... ме фати анксиозност, и јас бев трет на ред, а позади мене уште 20 коли сигурно имаше, и му викам на инстркторов ми се моча одам да мочам, седи тука кое мочање, ко ме стегна бешиката лелелеле, психава ме лупа, срцево клука, арно ама положив на прва. На паралелното паркирање значи милиметри беа во прашање за дали да ме турна или не, и тој го мрзеше да стани да види, на столче седеше и ме пушти да одам. Се тоа беше сплет на околности, среќа итн. :D

Релациите кои ги возите би требало да ви ги кажува инструкторот и по тие да возите.

На LadyC, quattro, poi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.407
    аииииии со среќа нека ти е во возење се надевам положен си и на градска, паника е сето гледаш среќа колку си имал да си отишол да мочаш некој друг можеби ќе положеше а видиш ти среќа си имал кога сака да биде ќе биде

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.348
    Допаѓања:
    21.669
    Положен сум и градска пишавв, на трет пат положив, пред скоро 3 месеци. :D

На LadyC, poi и macor24 им се допаѓа ова.