Возачка дозвола (и сè е можно). Какви возачи сте вие?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Mandarinna88, Jun 15, 2010.

1. macor24

macor24 Популарен член

аиии изгледа го немам тоа прочитано до среќа нека ти е само немој да возиш мн брзо, погоре видов дека си возел трактор јас мислам полено е да се научиш на трактор а после тоа на кола

Last edited: Mar 21, 2021
    LadyC and Stark like this.
  2. poi

poi Популарен член

Јас полагав во снег, прв пат. Ме однесе по споредни улици, по краевите со купишта снег неисчистен. Јас се осеќав и се осеќам сигурно кога возам по снег, не осеќам страв како некои. Нормално си возев малку налево за да не одам врз купот снег. Комисиката ми прокоментира во моментот "не вози толку лево". На следната уличка возев десно покрај работ, врз купиштата снег. Ама и тука прокоментираа "кај возиш десно, ќе се тумбаме на снегот?!". На една уличка кога вртев десно влегов во левата лента затоа што во десната имаше голем куп снег, што собирале од по уличката (мала, споредна уличка). На крај ми рекоја "да не коментираме, направи многу грешки - возеше по снегот, влезе во лева лента кога вртеше десно...". Значи моето полагање по снег заврши со огромна нервоза. Цел ден плачев. Сите ми викаат дека одлично возам, а тие мораа психички да ме уништат.
    Значи не е до твоето големо познавање, туку до моето лично искуство од пред само 1 месец.

Stephen Amell and macor24 like this.
  3. poi

poi Популарен член

Не мила, не е воопшто смешно. На никој не посакувам да му се случи истото. Затоа што како што кажав погоре, мене психички ме уништи тоа. Имам возено и по кривини на угорнина, на замрзнат пат. Нема да ме демотивираат да возам. Ама не е вооптшо смешно денот кога ќе ти го уништат. А за што? За нецели 2000 денари. ;)

Stephen Amell and Stark like this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Така печалат тие, јбг мораш да поминиш по системов, јас само така си реков. Јбг на прв пат нема да ме пуштат, после 3 секако положувам, па на трет положив. :D

poi likes this.
  5. poi

poi Популарен член

За жал, кога ќе ги собериш сите трошоци и не е така мала сума. Но тоа е, што може да се прави. Јас си викам подобро од старт за градска нека стават 3000 денари, отколку да те малтретираат.
    Џабе и до телевизија дојдоја. Ова со години се случува, а и ќе продолжи да се случува. И не е само во Скопје, туку во сите градови. Ретко кој положил од прва без врски.

Stark likes this.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Мене ме фати околу 37-8 илјади..

poi likes this.
  7. poi

poi Популарен член

Ужас... Јас до сега околу 30 илјади сум дала, да видиме градска дали ќе положам втор пат. Нашиот реон си чекаме, нема полагања. Испитниот центар ни е затворен поради грешка.

8. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

А пример да им се расправаш " не вози лево, не вози десно,не вози по снег, како да возам?"
    Смееш?

9. Stark

Stark Форумски идол

Ако сакаш покасно да положиш, опинај му. :)

poi likes this.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Реално така ќе испадне на крајот како што немам нерви.

11. poi

poi Популарен член

Јас вриев и во себе ги пцуев цело време, но не сум тип што гласно се кара. Сепак тие се на позиција, а ти си обичен кандидат. Не можеш баш така да се расправаш...
    Сигурна сум дека многу души се соочиле со нешто слично, па можеби и полошо.
    Сум слушала и за случаи кога намерно ти тежеле на кочница. Пример на другарка од се супер возење и стегнале кочница кога таа сакала да тргне (застанала поради гужва) и колата и згаснала.

Stephen Amell and edna_malecka like this.
  12. ATYYY

ATYYY Истакнат член

Здраво женски сакам да ве прашам како оди прва помош? Какви прашања има?:wasntme::wasntme::wasntme::wasntme:

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Не би ме чудело да изнајдат ваква глупештина, ама ако дошле до овој степен да бутаат „зашто возиш на снег’’ треба скорз да забегале.

Некогаш и самите кандидати си преувеличуваат, затоа и искоментирав, сега јас и ти можеме тука да се докажуваме и ти да тврдиш до утре како они те истрауматизирале, они тебе 100% друго за причина ти пишале, не се бутка за ова, ова не е основ.
    А ти мислам уште имаш време на приговор (прашај си у автошкола колку време е, дал 15 дена или 30) ако навистина ова е причината што те бутнале е неоснована.

14. LadyC

LadyC Форумски идол

на тв ги имаше за подмитување и дека не пуштаат намерно од прва :)

macor24 likes this.
  15. marty 0102

marty 0102 Истакнат член

Nisto posebno 10 ili 15 prasanja cista formalnost

16. poi

poi Популарен член

Причините беа поради снег. Никој не вози совршено, така и јас. Секогаш има некои минимални причини, не одбивам тоа. Ама и не е како ти што викаш - кога има снег мора да те носат по главните улици. За жал, џабе е и приговор и се'. Се знаеше дека ќе паднам од старт, како што знае и секој друг обичен граѓанин.

17. poi

poi Популарен член

15 прашања на заокружување, прелесни се. Прочитај еднаш - два пати, колку да знаеш за себе. За прашањата доволно е и ако слушаш на предавањето.

18. Mia-K

Mia-K Истакнат член

Луѓенца, бидејќи не сум баш запознаена со автошколиве во Скопје, ќе може ли да ми предложите некоја од која сте задоволни, и инструктор?
    И дали е кеш плаќање одма или има можност за рати во таа автошкола?

19. annii

annii Популарен член

За паралелно паркирање? Се местиш една гаража пред твојата, враќаш во рикверц додека не го видиш столбот на задниот прозор (ќе си запамтиш конкретна точка каде треба да се појави). Полн десен, на лев ретровизор го бараш внатрешниот заден столб. Исправаш тркала и со задното лево тркало треба да ја згазнеш црвената линија. Вртиш полн лев и треба само да ја поминеш белата испрекината милиметар. Одма чим ја видиш застани. Погледни на десен ретровизор дали си паралелно поставена со столбот.

Ставаш во прва, излези со предниот дел од колата и одма врти на десно за да не ги згазиш линиите од лева страна. Потпомагај си со кумплугот за да не ти отиде пребрзо колата.

Flybabyfly, Stark and cresa-jagoda like this.
  20. spingstart13

spingstart13 Активен член

Здраво дечки, дали мора со сметката од испитиот центар да уплатам или може истата напишана да ја уплатам во банка? Утре треба да уплатам за теоретска, а неам време за да идам до центарот да земам сметка, па да уплаќам во банка па да се вратам со сметката. Поради тоа сакав од слика од сметката што ја имам да на препишам и уплатам па да закажам. Ако некој знае би ми било од помош.